John Kraaykamp Sr. (86) rustig ingeslapen

Nederland is een groot acteur armer. John Kraaykamp Sr. is gisteren op 86-jarige leeftijd rustig ingeslapen, meldt onder andere persbureau ANP. Kraaijkamp was ‘lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde’, aldus de woordvoerder van de familie. “Hij was tot het laatste moment volledig bij.” Kraaykamp wordt later deze week gecremeerd, er komt een gelegenheid voor publiek om ook afscheid te nemen. Uitgebreide necrologie onder andere hier en hier.

Zelf ben ik te jong om al het werk van Kraaykamp te hebben meegemaakt. Maar ik weet nog wel dat ik hem leerde kennen via de serie Laat Maar Zitten, dat zich afspeelde in de gevangenis.

Het was een komische serie waarin de gebeurtenissen binnen vier muren centraal stonden. In die serie speelden ook andere grote acteurs als Pieter Lutz, Maarten Spanjer en Nelly Frijda. Bij de meeste mensen zal Kraaykamp nu vooral bekend staan om Het Zonnetje in Huis, de comedy die zo’n 10 jaar liep op RTL 4 met zijn zoon en Martine Bijl.

Kraaykamp is de laatste jaren vooral getypecast als een handige, slinkse ouwe man die de lach aan zijn kont heeft hangen. En dat kon hij fantastisch, met name door de mimiek in zijn gezicht en een perfect gevoel voor timing.

Vorig jaar nog heeft Opium een hommage gebracht aan deze acteur, ik gok dat deze uitzending vandaag of later deze week wordt herhaald. In oktober worden de John Kraaykamp Musical Awards weer uitgereikt, waar ongetwijfeld ook stilgestaan wordt bij het heengaan van deze acteur.

Zie ook:
- Overlijden John Kraaykamp: TV Show en Opium herhaald
- Acteur Pieter Lutz (82) overleden
- Musical Awards Gala gaat op in special Life4You

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “John Kraaykamp Sr. (86) rustig ingeslapen

 1. Jeroen

  Er is een mooie man gestorven die ons heel wat leuks en mooist heeft achter gelaten. Laten we daar de komende jaren van genieten! Zonde dat ‘zijn’ awards gala dit jaar een nare bijsmaak krijgt doordat het in een Life 4 you jasje wordt gegoten. Dat heeft hij en het gala niet verdient..

    /   Reply  / 
 2. Rafaël

  Ik hoop nu dat het musical awards gala een speciale show wordt omdat John er niet meer is. Maar door dat Life 4 you gaat dat denk ik niet echt lukken.

    /   Reply  / 
  1. Terry

   Nee want de tijd moet opgevuld worden met Carlo z’n nieuwe serie..

     /   Reply  / 
 3. Pingback: Overlijden John Kraaykamp: TV Show en Opium herhaald | Zappen

 4. Mohamed Suleiman

  Wij hebben van uw genoten,u was ons zonnetje in huis u bent een prachtig mens,voor de nabestaande heel veel sterkte in deze zware tijden toegewenst.

  Marian en Mohamed

    /   Reply  / 
 5. Paul Tebrunsvelt

  Hij was een groot in zijn werk

  Het was een man waar je mee kan lachen het is jammer dat hij niet meer onder ons is wij zalen hem misen

  Zo iemand krijgen we nooit mee

  God zal over hem bewaken nu hij daar is

  dag meneer Kraaykamp

    /   Reply  / 
 6. Willeke

  Geweldige man! RIP. Ik ken hem alleen uit Het zonnetje in Huis. Heb echt zo gelachen om zijn personage Piet Bovenkerk!

  RIP John Kraaijkamp!

    /   Reply  / 
 7. Anneke

  Hij was een prachtmens waar ik veel om heb gelachen, die C&A reclames, Het zonnetje in huis, Laat ze maar zitten en alles eigenlijk wat ie met Rijk deed.

    /   Reply  / 
 8. Robert

  Beste John.
  Bedankt voor alles.
  Je was geweldig, vooral in het zonnetje in huis.
  Rust in Vrede.
  Nogmaals Bedankt.
  Robert

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>