Nederland 3 werkt aan comedy voor mannen + politieserie

Op Nederland 3 zijn al een aantal series te zien, zoals Shouf Shouf, Klein Holland en in het verleden ook All Stars. Maar de netmanager heeft zijn zinnen gezet op nog twee eigen producties. Het gaat om een comedy voor mannen en een politieserie die zich op de jongere kijker richt. Op heel korte termijn hoeven deze titels niet te worden verwacht. “Goede programmaontwikkeling kost tijd”, aldus Roek Lips op een bijeenkomst van NPOX.

Volgens Lips blijft ook de late night programmering een probleem.

De afgelopen jaren heeft Nederland 3 het met verschillende titels geprobeerd, zoals De Nieuwste Show, De Staat van Verwarring en De Spek en Bonen Show. Maar geen van de programma’s wist genoeg kijkers aan zich te binden voor bestaansrecht. “Het Sportjournaal levert een kijkbreuk op en maakt goede late night televisie onmogelijk”, zegt Lips daarover.

Op de bijeenkomst hield hij de mogelijkheid open, dat het profiel van Nederland 3 op de schop gaat, als het omroepbestel straks verandert. Llink verdwijnt mogelijk, PowNed en Wakker Nederland treden waarschijnlijk toe en omroepen als BNN en Max krijgen meer zendtijd, terwijl anderen wellicht een kwart moeten inleveren. Daardoor is programmeren voor de tweede helft van 2010 nog erg lastig.

Zie ook:
- Week van de Vernieuwing op Nederland 3
- Zendercoördinator Roek Lips gaat luisteren naar de kijker

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nederland 3 werkt aan comedy voor mannen + politieserie

 1. Goes

  Wordt tijd voor een goede politieserie in Nederland, maar nog echt iets goeds heb ik nog niet gezien. Flikken Maastricht is op zich wel aardig, maar ook dat mist creativiteit en is veel te politiek correct. Problemen in Nederland bij het maken van zo’n serie zijn er natuurlijk alom, kleine budgetten, weinig creatieve schrijvers en tegenvallende acteurs. De PO zit natuurlijk te slapen als er echt mooie TV-shows langs komen uit het buitenland die wel interessant zijn. Nou hebben we CSI-achtige politieseries genoeg (gehad) in Nederland, maar The Shield/The Wire zou zeker een knaller kunnen zijn op Nederland 3 en dan hoeven we niet weer naar een slechts Nederlands product te kijken. (The Shield is in handen van Veronica, maar die hebben die show al zo verknald -steeds andere uitzenddagen en tijden, stoppen met de serie midden in het seizoen, afleveringen de vernieling inkorten- dat de show schreeuwt om een andere zender.) En zo zullen er nog wel veel meer shows zijn waar ze bij de NPO niet eens naar omkijken, maar zeer interessant zijn en zich op de doelgroep van Nederland 3 richten.

    /   Reply  / 
 2. MadJo

  The Wire naar Nederland halen, daar heb ik wel oren naar.

    /   Reply  / 
 3. alexander gerritsen

  nenderland 3 niet aan begingen probeer andere dingen te doen niet aan deze dingen denken andere leuken dingen moeten toch ook kunnen en meneer lips heeft ook omn van de buis gehaalt dus meneer lips niet doen andere dingen zo als omn terug laate komen is ook een iedee nou nogmaals niet doen meneer lips groetjes van alexander gerritsen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>