Harm Edens weet ook creatief Balkenende-norm te omzeilen

Hoppa! Harm Edens heeft nog een manier gevonden om de zogeheten Balkenende-norm te omzeilen. De presentator biechtte gisteren in On Air op: “Ik zit bij vier omroepen onder de Balkenende-norm. Maar bij elkaar opgeteld kom ik er een beetje boven.” Edens is momenteel te zien bij de NCRV met On Air, maar werkt ook voor de Tros en Teleac. En blijkbaar dus nog een omroep waarvan ik zo snel niet weet, welke dit is. “Ik ben niet goedkoop maar wel heel goed. En ik werk ook heel hard”, praat hij zijn salaris goed.

Deze zomer is de Balkenende-norm doorgevoerd, waardoor presentatoren niet meer dan 181.000 euro mogen verdienen. Voor vijf unieke talenten kan een uitzondering worden gemaakt. Maar inmiddels is al bekend dat veel presentatoren de norm omzeilen door zichzelf te laten inhuren via BV’tjes. Zodoende komen ze niet op de loonlijst terecht maar kunnen ze wel meer dan de norm verdienen. Er is een voornemen deze maas dicht te timmeren, al lijkt dat onbegonnen werk.

Edens heeft dus een nieuwe maas ontdekt: jezelf voor een ‘klein’ bedrag op de loonlijst zetten bij meerdere omroepen. Overigens zal hij na het seizoen 2009/10 waarschijnlijk niet meer bij de Tros werken, omdat Dit Was Het Nieuws daar stopt. Mogelijk komt hij daarmee wel weer onder de Balkenende-norm. Al kan hij best bij een andere omroep gaan bijklussen.

Zie ook:
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?
- John de Mol vindt Balkenende-norm erg Hollands
- Anita Witzier kan niet wachten op Balkenende-norm
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk loodst beloningscode publieke omroep door Tweede Kamer
- Topverdieners publieke omroepen niet betaald uit belastinggeld

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Harm Edens weet ook creatief Balkenende-norm te omzeilen

 1. Mark

  Ik denk dat ie met die vierde omroep TV Gelderland bedoelt.

    /   Reply  / 
 2. Marcel

  Hij schreef ook nog wel eens comedyseries vroeger.

    /   Reply  / 
 3. Goes

  Jack van Gelder verdient ook nog steeds een groot deel via de TROS, hoewel hij daar hooguit één keer per jaar te zien is. Zo zijn er nog wel meer. Paul de Leeuw krijg bij BNN natuurlijk ook een hoop geld voor Ranking the Stars en dit rijtje is nog lang niet compleet.

    /   Reply  / 
 4. MadJo

  Misschien bedoelt hij de STER? (hij is vaak te horen bij reclames) :)

    /   Reply  / 
 5. m

  Zeker weten RTV Gelderland , heeft programma dat Gelderse koppen heet.
  Leuk programma trouwens, en heeft ook het vierdaagse journaal gemaakt voor deze zender

    /   Reply  / 
 6. Herman Roggeveen Auteur

  Hij werkt – als ik het juist heb – ook nog voor een productiehuis, dat onder andere Knowing Me Knowing You heeft gemaakt. Maar dat valt volgens mij weer onder de NCRV dus daarmee is nummer 4 niet boven tafel

    /   Reply  / 
 7. ed

  doet idd nog allerlei dingen bij Omroep Gelderland:
  een vast programma en evenementen als de 4daagse

    /   Reply  / 
 8. Jorn Agterberg

  Omroep Gelderland inderdaad. En wat dacht je van zijn programma voor Talpa/RTL5. Misschien dat hij die in zijn enthousiasme meegeteld heeft.

  Daarnaast doet Edens veel voice-overs voor radio- en tv-commercials en schrijft hij comedyseries. Verbaast mij dus niets dat hij opgeteld boven de 181.000 euro bruto uitkomt. Had het schokkend gevonden als het anders was!

    /   Reply  / 
 9. Richard

  De vierde omroep is zeker TV Gelderland!! Daar werkt hij ook alweer iets van 2 jaar. Update het artikel Beheerder! Het Nieuws van TV Gelderland is the best!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>