CDA wil Llink slachtofferen

Als het aan het CDA ligt, verdwijnt Llink volgend jaar uit het publieke bestel ten faveure van WNL. “Llink heeft er een financiële janboel van gemaakt, ze hebben geen toegevoegde waarde en ook nog eens een discutabele ledenwervingscampagne gevoerd”, zegt Joop Atsma in De Telegraaf. De visitatiecommissie die voor minister Plasterk onderzoek deed naar de publieke omroepen, kwam ook tot de conclusie dat Llink geen toegevoegde waarde heeft.

Atsma: “Als er nieuwe spelers bij komen in Hilversum, wordt het totale budget kleiner, want het is uitgesloten dat er meer geld van Den Haag komt. Ook daarom moet je serieus kijken of er geen omroep uit kan. Dus zeg ik: Llink eruit, Wakker Nederland erin.”

Het CDA is de eerste politieke partij die zich zo stellig uitspreekt over welke omroepen er moeten sneuvelen of juist een kans krijgen. Vermoedelijk neemt Plasterk voor december een besluit.

Update 16.30 uur: Minister Plasterk heeft gereageerd op het krantenbericht. “Een Atsmaatje”, noemde hij het, wijzend op reputatie van het CDA-kamerlid, die wel vaker boude uitspraken in de media doet. Ook geeft Plasterk aan dat Atsma niet over deze zaak gaat.

Llink heeft Joop Atsma voor een kopje thee uitgenodigd, in een poging hem van gedachten te doen veranderen.

Zie ook:
- Tros de grootste omroep, KRO op 2 en EO 3
- Wakker Nederland (WNL) wil in Netwerk en EénVandaag

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “CDA wil Llink slachtofferen

 1. Magnetron

  Llink eruit is een goed idee. Ze hebben het zelf “verpest” en zijn in mijn ogen niet met genoeg bijzondere programma’s gekomen.
  Maar als ik moest kiezen welke nieuwe aspirant-omroep erbij mag komen is dat zeker niet Wakker Nederland. Dan liever PowNed. Die hebben teminste nog orginele en verfrissende programma ideeën die zeker wel nodig zijn bij de publieke omroep.

    /   Reply  / 
 2. Piet

  Link eruit en wakker nederland er niet in.

    /   Reply  / 
 3. Gerard Mulder

  Llink moet blijven zeker nu omroepland bevuild word met pouwernet en wakker Nederland. llink voegt zeker wat toe aan het omroepbestel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>