Hagoort juicht toetreding nieuwe omroepen toe

Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is blij met het besluit van minister Plasterk om WNL en PowNed te benoemen tot aspirant-omroepen. Ook vindt hij het een goede zaak dat aspirant-omroepen weer verdwijnen, zoals met Llink is gebeurd. “We verwelkomen Max, we nemen afscheid van Llink en krijgen er twee aspiranten bij. Het is dus helder dat nieuwe partijen een kans krijgen. Maar het is ook erg duidelijk dat als je je doel niet haalt, of je kans niet grijpt, je het niet haalt. Dat toont een gezond functionerend bestel met een voor- en een achterdeur. Ik vind dat een goede ontwikkeling.”

Hagoort verwacht dat het bestel nog dynamischer wordt en meer doelgroepen bereikt. “De publieke omroep is van en voor iedereen. Maar er zijn mensen die zeggen zich er te weinig in te herkennen. Het aanbod wordt op een aantal punten diverser. PowNed wil jongeren bereiken op een eigentijdse manier, ik denk ze dat gaan waarmaken. En ik denk ook dat er straks mensen zijn die zich herkennen in WNL.”

Zie ook:
- Zendtijd voor PowNed en WNL, Omroep Max promoveert
- Doek valt definitief voor Llink

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hagoort juicht toetreding nieuwe omroepen toe

 1. Remko

  Miischien moet er dan ook eens gekeken worden naar het doel van de reeds betaande omroepen. Je kan een vraagteken zetten bij bijvoorbeeld de KRO wat is er nu nog specifiek katholiek aan die omroep. Wat is er bij NCRV nu nog christelijk?

    /   Reply  / 
 2. Tommy

  Snap nog steeds niet wat er nou zo Katoliek is of Christelijk is aan de programma’s ik ziet het nergens aan, daarom gooi dat bij elkaar.
  EO snap ik nog wel dat is meer voor gelovige jongeren…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>