Jack van Gelder tot aan pensioen bij NOS

Jack van Gelder heeft een nieuw 5-jarig contract getekend bij de NOS. Daardoor blijft hij tot aan zijn pensioensgerechtigde leeftijd bij de omroep te zien. Dat meldt tijdschrift Voetbal International. Het is de bedoeling dat hij in elk geval Studio Voetbal blijft presenteren, dat na de zomerstop promoveert in de programmering van Nederland 1. De NOS onderhandelt ook met Hugo Borst om aan de talkshow verbonden te blijven.

Van Gelder maakt tijdens het WK Voetbal ook Studio Sportzomer vanuit Zuid-Afrika. Daar zullen gasten als Ronald en Erwin Koeman aanschuiven, meldt het tijdschrift. Hugo Borst blijft dan wel in Nederland, hij wordt sidekick van Henry Schut in het dagelijkse WK Journaal.

Het is overigens niet bekend of Van Gelder nu boven of onder de balkenendenorm van ongeveer 181 duizend euro zit. Van Gelder werkt ook nog voor de Tros.

Zie ook:
- Wilfred Genee: Studio Sport logisch gevolg op carrière
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jack van Gelder tot aan pensioen bij NOS

 1. Martijn

  Promoveert???? Gaat dit naar 21.30 ofzo???

    /   Reply  / 
 2. Jacco

  Aan de vooravond van het WK wil ik op deze manier (proberen) om het volgende onder de aandacht van Jack van Gelder te brengen. Ik weet dat dit niet het geëigende kanaal is maar wellicht blijkt dat dit toch een interessant gespreksonderwerp is voor Studio Voetbal. Niet geschoten is altijd mis, toch?

  Ik heb namelijk eens alle resultaten van het Nederlands 11-tal op EK’s en WK’s vanaf 1974 op een rij gezet. En dit levert interessante conclusies op.
  Als je bedenkt dat een finale feitelijk een Knock-out wedstrijd is dan is de trackrecord van Oranje in Knock-out wedstrijden op eindtoernooien namelijk eigenlijk uiterst “mager”. Daartegenover staat dat Oranje in een poel altijd dusdanig goed presteert dat de Knock-out fase vrijwel altijd wel wordt gehaald. Illustratief hiervoor is dat de finales van de WK toernooien van 1974 en 1978 direct voorafgegaan werden door een poelwedstrijd. En poelwedstrijden zijn dus een kolfje naar de hand van Oranje.

  Hier staan ALLE Knock-out WK en EK wedstrijden van Oranje weergeven die wel zijn gewonnen sinds 1974:
  EK 1988: onder Michels tegen Duitsland en Sovjet-Unie.
  WK 1994: onder Advocaat tegen Ierland.
  WK 1998: onder Hiddink tegen Joegoslavië en Argentinië.
  EK 2000: onder Rijkaard tegen Joegoslavië.
  EK 2004: onder Advocaat tegen Zweden.

  In 36 jaar is Oranje dus slechts 7 maal als overwinnaar van een Knock-out wedstrijd van het veld gestapt. Uitermate povere cijfers die de verwachtingen dat we nu Wereldkampioen gaan worden eigenlijk wel mogen temperen.
  En zeker omdat je tegenwoordig 4 Knock-out wedstrijden achter elkaar moet winnen. Oranje is nog nooit verder gekomen dan ‘slechts’ 2 wedstrijden achter elkaar. En EK’s zijn nu ook nog verder uitgebreid met meer landen zodat je hier na de poelfase ook 4 Knock-out wedstrijden voor je kiezen krijgt. Kolfje naar de hand van Duitsland, zou je denken want zij beheersen het winnen van Knock-out wedstrijden immers wel.

  Interessant discussievoer genoeg voor Studio voetbal, lijkt mij zo. Ik ben benieuwd of de panelleden van mening zijn of Oranje (Van Marwijk) zijn speelstijl en/of wedstrijdmentaliteit aan zou moeten passen of dat een ‘Duitse’ instelling gewenst is.
  Ik zie het wel op TV. Groet Jacco van Dijk

    /   Reply  / 
 3. Ernst

  Gisteravond even bij onze “buren” België gekeken. Sporza S Live hadden drie deskundigen een gesprekje “aan de tafel” over de manier waarop Oranje het feestje aan het vieren is op de WK. Tenenkrommend!
  Misschien is er een leuk item van te maken hoe je met je eigen verlies kunt omgaan. De druiven kunnen zuur zijn maar dit is wel heeeel zielig.
  Groet,
  Ernst te Velde

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Jack van Gelder: Studio Sportzomer had losser gekund | Zappen

 5. Pingback: Jack van Gelder mocht niet naar De Beste Zangers van NL | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>