VVD stelt kamervragen over charmeoffensief NPO

Het charmeoffensief dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) deze maand heeft ingezet, leidt tot veel discussie. Vrijwel alle landelijke kranten brachten een commentaar over de spotjes ‘De Publieke Omroep vertelt uw verhaal’. Nu blijkt dat de VVD kamervragen heeft gesteld over de commercials.

Trouw bericht hier vandaag over. De strekking van de kamervragen van de VVD is: mag de NPO wel belastinggeld aanwenden voor deze zelfpromotie? In de spotjes vertellen zo’n 50 boegbeelden van de verschillende omroepen wat de waarde is van een sterke publieke omroep.

In Trouw verweert de NPO zich door te stellen dat de boegbeelden belangeloos hebben meegewerkt. Daar zijn dus geen kosten aan verbonden. De spotjes zijn verder te zien op plaatsen waar anders programmapromo’s worden getoond. Door het WK Voetbal valt er minder aan te jagen en is er dus ruimte ontstaan.

Overigens valt in Trouw te lezen dat PvdA en CDA geen moeite hebben met het charmeoffensief.

Zie ook:
- Charmeoffensief: De Publieke Omroep vertelt uw verhaal
- Plan alternatieve publieke omroep: nieuws- en cultuurzender
- KRO-baas staat open voor ingrijpende hervormingen
- Hagoort weerlegt plannen politiek bezuinigingen NPO
- Atsma (CDA): 3 publieke netten, stimuleren omroepfusies
- Verkiezingen: Minder publieke netten in nieuw kabinet?
- Hagoort wil toe naar maximaal 15 publieke omroepen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “VVD stelt kamervragen over charmeoffensief NPO

 1. Kees

  Nou weet ik het zeker. Inperken die subsidies aan de publieke omroep.

    /   Reply  / 
 2. Bram Molenaar

  Hebben de productiemedewerkers en grafici ook belangeloos meegewerkt aan deze productie? Presentatoren die belangeloos meewerken zijn slechts een klein deel van de kosten.

    /   Reply  / 
 3. martin

  PvdA en CDA gaan er gelukkig voor zorgen dar er een sterke PO met
  drie netten zal blijven.

    /   Reply  / 
  1. Chuck Bass

   VVD, Groen Links, D66 en PVV willen juist bezuinigen op de Publieke Omroep dus gelukkig hebben we die partijen ook nog die deze belastingsgeld verspillers willen aanpakken.

     /   Reply  / 
 4. Martijn

  Heb ik wat gemist???? Morgen op rtl4 om 20.30 Rtl extra: moeder Joran spreekt!

    /   Reply  / 
 5. Anno

  Wat een onzin en wat populistisch om hier kamervragen over te gaan stellen! Er worden het hele jaar door spotjes uitgezonden ter promotie van programma’s, zenders of omroepen. Waarom is er bij deze campagne dan opeens kritiek? Misschien omdat de VVD’ers door de spotjes eindelijk inzien wat ze allemaal willen wegbezuinigen en omdat ze bang zijn dat de kiezers nu ook zien wat de VVD van Nederland wil afnemen…

    /   Reply  / 
  1. Remko

   Volgens mij is er niets populistisch aan. De PO moet straks ook gewoon bezuinigen en dan is het wel heel raar als er ineens een soort reclame komt waarin we als publiek vertled moeten worden dat de PO is wat wij allemaal zouden moeten willen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>