PowNews: Het Nieuwsuur maar dan in een kwartier

PowNed, de nieuwe publieke omroep ontsproten uit GeenStijl. De site houdt er van tegen alles en iedereen aan te schoppen, ook is er jarenlang getrapt tegen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Maar daar maken ze nu zelf deel van uit, dus PowNed moet wel gaan laten zien dat het past in de NPO. Dat zal gebeuren met PowNews, dat de omroep zelf omschrijft als ‘het Nieuwsuur maar dan in een kwartier’. Toch nog even trappen tegen de collega’s dus.

De makers melden zelf over PowNews: “In dit dagelijks live-programma krijgt de kijker het nieuws zoals hij of zij dit gewend is van GeenStijl. Maar dan wel in een traditionele nieuwssetting. Dus studio, desk, anchor, camera en autocue. Niets meer, niets minder. Uiteraard praat de anchor met de bekende toon over het nieuws en weet hij zich gesteund door een team van verslaggevers in het land en een meer dan ervaren bureauredactie. (…) PowNews is het stokpaardje van PowNed en tevens hoofdreden om toe te treden tot het bestel.”

PowNews wordt gemaakt met onder andere Dominique Weesie, Rutger Castricum en Daan Nieber (bekend van CQC) voor de camera. De rubriek vormt samen met de Madiwodovrijdagshow de nieuwe late night van Nederland 3. Mooie combi, ik ben heel benieuwd wat deze twee programma’s teweeg kunnen gaan brengen.

Madiwodovrijdagshow, 22.00 uur / PowNews, 22.45 uur, PowNed (NL3)

Zie ook:
- Madiwodovrijdagshow goed de eerste week door
- Het nieuwe tv-seizoen: De Glazen Bol 2010/11
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “PowNews: Het Nieuwsuur maar dan in een kwartier

 1. Bas

  Yes, eindelijk! ik was denk ik een van de weinigen die cqc wel leuk vond! Daan Nieber deed het daar al erg goed.
  Ik weet nog niet of ik een uur Paul de Leeuw aankan voordat PowNews komt, ik denk dat ik later inschakel.

    /   Reply  / 
 2. NDK

  Benieuwd naar POWNED.

    /   Reply  / 
 3. gk

  Verwachting is erg laag dan kan het nog meevallen.
  Trappen op alles wat beweegt bij geen stijl is iets anders dan tv en daar komen ze na vanavond keihard achter

    /   Reply  / 
 4. Sandra

  Daan Nieber kwam goed uit de verf bij CQC.

    /   Reply  / 
 5. Yvonne Jansen

  Ik heb vanavond naar jullie programma zitten kijken. Wat een onfatsoenlijke manier van mensen een interview afnemen!
  De agressieve benadering stoot af. Ik switch van zender.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>