NPO wil 50 miljoen besparen met omroepfusies

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft zijn eerste bezuinigingsplannen met minister van Bijsterveldt (Media) besproken. In het regeerakkoord staat dat er 200 miljoen euro op jaarbasis bezuinigd moet worden en in een eerste plan is al uitgevogeld hoe er 50 miljoen euro geminderd kan worden. Efficiënter werken door omroepfusies is de voornaamste bespaarder.

Persbureau ANP meldt: “In de afsprakenlijst staat dat de omroepen jaarlijks 25 miljoen kunnen besparen en de NPO hetzelfde bedrag kan bezuinigen door efficiënter te werken. De bestuurders willen tevens het bestel vereenvoudigen door het aantal zendgemachtigden terug te brengen tot acht. De NPO wil verder fors snijden in het aantal digitale kanalen en websites.”

Omroepbazen gaan verder niet eindeloos kaasschaven op programmabudgetten, maar kiezen er voor om dan titels te laten sneuvelen. Er zijn nog geen specifieke titels genoemd.

In het document staat eveneens dat omroepen hun eigen specialisaties en thema’s moeten loslaten om het fusieproces te laten slagen

Zie ook:
- CDA ziet niets in plan VVD voor internetloos NPO
- VVD: Nieuwssites Publieke Omroep moeten van internet af
- John de Mol pleit voor behoud drie publieke tv-zenders
- Kabinet Rutte-Verhagen houdt flink huis in Hilversum
- Hagoort wil bezuinigen op sport, amusement en digitaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>