Omroepdirecteuren: 100 miljoen ja, 200 miljoen nee

Na verschillende meningen en proefballonnetjes treden de omroepdirecteuren vandaag eensgezind naar buiten in een plan om te bezuinigen. In een brief aan minister van Bijsterveldt laat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) weten mee te willen werken aan een stevige bezuiniging, maar niet eentje waarbij een kwart van het budget wordt ingeleverd. Trouw meldt dat de omroepdirecteuren 100 miljoen euro willen bezuinigen, wat neerkomt op de helft van het bedrag zoals opgenomen in het regeerakkoord. Die 200 miljoen wordt ‘disproportioneel’ genoemd.

Trouw meldt: “In de brief wordt minister van Bijleveldt geprezen omdat zij een brede en pluriforme omroep in stand wil houden. Maar wil ze dat echt, dan is het volgens de omroepen niet mogelijk om tegelijkertijd te eisen dat de omroep in totaal een kwart van haar budget zal inleveren. Het is dan niet meer mogelijk voor iedere Nederlander programma’s te maken.”

In ruil voor de mindere bezuiniging willen de omroepen meedenken over een nieuw mediabestel. Vast staat al dat het aantal omroepen wordt teruggedrongen door omroepfusies, waarschijnlijk tot 8 stuks. Verder gaan er stemmen op om minder uitzendrechten van sport te kopen en wordt eveneens gezaagd aan de stoelpoten van het amusement.

Zie ook:
- RTL-topman Habets wil samenwerken met NPO
- NPO wil 50 miljoen besparen met omroepfusies
- Kabinet Rutte-Verhagen houdt flink huis in Hilversum
- Publieke omroep: 838 miljoen budget, 525 miljoen voor tv

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Omroepdirecteuren: 100 miljoen ja, 200 miljoen nee

 1. koos

  Het gaat natuurlijk om de kerntaken. Doet de publieke omroep alles of richt hij zich hoofdzakelijk op 1. nieuws en achtergronden en 2. kunst en cultuur.

    /   Reply  / 
 2. Christian

  Zo hard mogelijk bezuinigen op de Publieke omroep. En ik denk dat er heus nog wel iets meer dan 100.000.000 af kan…

    /   Reply  / 
 3. !#Michael#!

  Hoe kan het dat zij denken dat ze dit zelf kunnen bepalen? Terwijl ze in feite een overheids dienst zijn. Als Kabinet Rutte zegt je krijgt nog maar 700 miljoen ipv de huidige 900 miljoen, dan is dat gewoon zo! PUNT!!

  Echt ik walg van de arrogantie van de NPO, wij bepalen zelf wel hoe ze bezuinigen en hoeveel! Je krijgt ene budget en je ziet maar hoe je het er mee doet! Bah walgelijk gewoon!!

    /   Reply  / 
 4. Nick

  Gezaagd aan de stoelpoten van amusement. Yeah right… Op Zoek Naar komt naar de zaterdag. Alsof dat geen commerciele gedachte is.

    /   Reply  / 
 5. Casper

  Boer Zoekt Vrouw DERUIT
  OP ZOEK NAAR…. DERUIT
  VOETBAL DERUIT
  DWDD DERUIT
  VERMIST DERUIT
  1 tegen 100 DERUIT
  ONM DERUIT (is gelukkig al gebeurt)

  Het enige wat mag blijven is: Nieuwsuur / P&W / De omroep NOS en haar programma’s / programma’s als Je Zal Het Maar Hebben, kortom kwalitatieve programma’s, die niet bedoelt zijn als amusement.

    /   Reply  / 
  1. ramon

   ONM is al weg, al sinds september maar goed!

     /   Reply  / 
  2. noiram

   wellicht is het een goed plan om eerst nederlandse les te
   nemen alvorens je ongefundeerde commentaar te geven.

     /   Reply  / 
 6. rob

  IK ben het helemaal eens met Casper. Men kan ook eens kijken naar de salarissen van de dames en heren, vaak is dat een basissalaris, dan gaat men ook nog eens bij elkaar in programmas zitten, waar weer extra voor wordt betaald. Ja, daar zal men geen Zembla over maken natuurlijk, ik vind 200 miljoen nog aan de lage kant. Er kan makkelijk 1 zender weg.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>