Balkenendenorm verhoogd tot 187.340 euro

De Balkenendenorm is iets omhoog gegaan. Topverdieners in de (semi-) publieke sector mogen straks niet meer verdienen dan 187.340 euro. Dat gaat dus ook om presentatoren en bestuurders bij de Nederlandse Publieke Omroep. Onkostenvergoeding en het werkgeversdeel van het pensioen mogen er nog bovenop komen. In het wetsontwerp is dat respectievelijk 7559 euro (onkostenvergoeding minister-president) en 28.767 euro (ABP-pensioenpremie bij 187.340 per jaar). De ontslagvergoeding wordt gemaximeerd op 75.000 euro.

Binnen de publieke omroep is afgesproken dat maximaal vijf tv-presentatoren en drie radiodeejays boven die balkenendenorm uit mogen komen. Bestuurders moeten onder de taks verdienen.

Aan bestaande contracten wordt niet gemorreld, waardoor er nu nog meer presentatoren boven de balkenendenorm zitten. Hoewel officieel nooit namen en rugnummers zijn genoemd, circuleren al tijden namen als Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Paul Witteman, Jeroen Pauw, Jack van Gelder, Antoinette Hertsenberg en Ivo Niehe. De NPO had als doelstelling om eind 2010 met 17 topverdieners te zitten. Eind dit jaar zijn er nog 11, eind 2012 moet het aantal 9 bedragen.

Zie ook:
- NPO: 17 grootverdieners eind 2010 bij publieke omroepen
- Zit Van Nieuwkerk nu onder of boven balkenendenorm?
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk heeft plafond voor presentatoren Publieke Omroep
- Ton loonsverhoging voor Antoinette Hertsenberg?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Balkenendenorm verhoogd tot 187.340 euro

  1. Pingback: NCRV-directeur levert 10% salaris in – en blijft topverdiener | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>