Omroepfusies: EO snuffelt aan Omroep Max

Geen betere borrelpraat in Hilversum dan de omroepfusies. Vrijwel alle publieke programmamakers wacht een onbestemde toekomst. Zo net voor de vrijdagmiddagborrel stuurt de EO een persbericht uit dat wordt gekeken naar een samenwerking met Omroep Max. Velen dachten dat de consolidatieslag in Hilversum zou leiden tot één grote religieuze omroep (EO-NCRV-KRO) maar de Evangelische Omroep gaf eind vorig jaar al te kennen daar niet voor te voelen. De omroep wil zijn eigen identiteit behouden en bekijkt daarom een coöperatieve samenwerking met Omroep Max.

EO-directeur Arjan Lock: “Andere omroepen kiezen ervoor om op termijn voledig te fuseren. Wij kiezen daar niet voor, omdat onze missie glashelder is voor nu en de toekomst.”

Hij vervolgt: “De EO is een sterke vereniging met veel leden en een uitgesproken missie, verwoord in ons motto Leef Je Geloof. Dat staat bij ons voorop. Dus in het geval van een coöperatieve samenwerking met Omroep Max blijven beide verenigingen en merken gewoon bestaan. Alle programma’s en verenigingsactiviteiten die we maken vanuit onze eigen identiteit blijven we vanuit onze eigenheid doen. Een programma als Nederland Zingt blijft dus gewoon Nederland Zingt en De Verandering blijft De Verandering. Waar we kunnen samenwerken om het bestel bestuurlijk eenvoudiger te maken en de efficiency te bevorderen, bijvoorbeeld bij de inkoop van faciliteiten, huisvesting of de productie van niet-identiteitsgebonden programma’s, zullen we dat volop doen.”

Zie ook:
- BNN en Vara denken aan NRC-achtige fusie
- NPO gaat kwaliteit publieke waarde programma’s meten
- NPO wil 50 miljoen besparen met omroepfusies

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omroepfusies: EO snuffelt aan Omroep Max

  1. Hoek86

    Geen slecht idee… De eo is inmiddels ook al redelijk bejaard.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>