NPO-baas: WNL Half Acht Live krijgt tijd om te groeien

Bij RTL of SBS was Half Acht Live allang van het scherm gehaald. Want met rond de 100 duizend kijkers is het WNL programma wel heel erg duur. Maar de publieke omroep draait Half Acht Live niet de nek om. Directeur televisie Gerard Timmer spreekt het voornemen uit Half Acht Live gewoon tot eind augustus op zender te laten, beroerde kijkcijfers of niet.

Aan De Volkskrant vertelt hij: “Het is na vijf uitzendingen nog te vroeg om inhoudelijk te oordelen over Half Acht Live!. Een programma heeft tijd nodig om te groeien. Bij de Publieke Omroep krijgt een programma die tijd.”

Hij vervolgt: “De kijkcijfers zijn niet het belangrijkst. We weten vooraf dat zo’n programma in de zomer niet de hoogste cijfers scoort, maar toch vinden we het belangrijk om een betekenisvol programma te bieden voor mensen die wél tv willen kijken als het warm weer is, of voor mensen die bijvoorbeeld minder geïnteresseerd zijn in de Olympische spelen.”

Dat het betekenisvolle programma afgelopen vrijdag zeker ruim vijf minuten een live schakeling had met een schrijvend journalist (nog nooit iemand zo vaak de camera zien ontwijken) over de Olympische Spelen, zullen we dan maar toeschrijven aan de waan van de dag. Ach, Half Acht Live is een mooie gelegenheid voor Merel Westrik om zich verder te ontwikkelen. Wie weet plukt Vandaag de Dag er vanaf september de vruchten van.

Zie ook:
- WNL grijpt in bij kijkcijferdrama Half Acht Live
- Slechte start voor WNL Half Acht Live
- Merel Westrik: WNL Half Acht Live anders dan DWDD

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NPO-baas: WNL Half Acht Live krijgt tijd om te groeien

 1. Bram Biester

  Wat een onzin!
  “De kijkcijfers zijn niet het belangrijkst.” Dat zijn ze wel degelijk, want andere programma’s worden ook afgerekend op de kijkcijfers.

  “We weten vooraf dat zo’n programma in de zomer niet de hoogste cijfers scoort” Ja, haal je de koekoek, maar hoe noem je 95.000 kijkers primetime dan? Dat heet een farce, meneer Timmer!

  “…toch vinden we het belangrijk om een betekenisvol programma te bieden”Als het zo betekenisvol was, meneer Timmer, dan zouden wel meer mensen dan een handje vol naar dit dramatisch slechte programma kijken. It is by far the worst watched tv-show on Dutch public television!!!

    /   Reply  / 
  1. A Ribbens

   Beste Bram,
   Wat denk jij ik geef mijn reactie wat meer cachet door af te sluiten met een Engelstalige zin?
   Chapeau (Zoals de Fransen zouden zeggen)

     /   Reply  / 
   1. D.eurzakker

    ” It is by far the worst watched tv-show”, is dat een poging om ‘het slechtst bekeken tv-programma’ in het Engels te vertalen ;-S
    Sorry, ik pis net in mijn broek van het lachen.

    Merel is lief! blijf strakke broeken en geile bloesjes dragen, svp, ik blijf trouw kijken.

      /   Reply  / 
 2. Gerard

  Lage kijkcijfers is wat mij betreft geen probleem. Er worden ook kwaliteitsprogramma’s gemaakt die toch weinig kijkers trekken.

  Maar dat is het probleem juist met Half8Live. Er is geen kwaliteit. Kom op WNL. Jullie kunnen vast wel beter. Laat het zien!

    /   Reply  / 
 3. David

  Betekenisvol? Welke betekenis heeft half8live voor de kijkers? Satire?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>