Jan Slagter verlaagt eigen salaris van 252 duizend euro

Jan Slagter had eerder deze week een opmerking over de omroep-cao. Die zou veel te goed zijn, met een 36-urige werkweek en een recht op periodiek van 2,5 procent. In tijden van bezuinigingen en crisis zou dat best versoberd kunnen worden. Zegt de omroepbaas die zelf riant boven de balkenendenorm verdient. Slagter heeft dan ook aangekondigd zijn salaris vrijwillig in te perken.

Afgelopen januari werd nog bekend dat Jan Slagter een inkomen van 251.579 euro toucheert. Dat wordt nu verlaagd naar de zogeheten WNT-norm (Wet Normering Topinkomens). Volgens die norm mogen bestuurders in de (semi)publieke sector niet meer dan 130 procent van een ministerssalaris verdienen.

Hoe veel is dat dan, zo’n WNT-norm? Het maximum-inkomen ligt dit jaar op 187.340 euro salaris plus onkosten en pensioenbijdrage, samen 228.599 euro.

Het zou natuurlijk kunnen dat Jan wat extra water bij de wijn doet en zich lager laat schalen dan dat bedrag. Maar dat is niet bekend.

Zie ook:
- Bezuinigingen: Jan Slagter vreest voor Studio Max Live
- Jan Slagter: Kijker publieke omroep vrijwillig laten betalen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Jan Slagter verlaagt eigen salaris van 252 duizend euro

 1. Rick

  Nog steeds veel te veel voor zo’n luizenbaantje.

    /   Reply  / 
 2. Stewie

  Inderdaad een belachelijk salaris voor iemand die loopt te huilen dat hij geen goede programma’s meer kan maken omdat hij geen geld mee krijgt.

    /   Reply  / 
 3. kokkie

  Belachelijk veel geld, en dat alleen maar je kop voor het tv .

    /   Reply  / 
 4. Dirk

  Toch is hij wel een van de weinigen die zomaar tienduizenden euro’s vrijwillig inlevert. Zie ik bazen van BNN (Lodiers) en TROS (Hertsenberg) voorlopig nog niet doen. Die verstoppen zich achter het feit dat ze twee banen hebben: presenteren en besturen (net asl Slagter). Dat argument kan ook meteen met het grofvuil mee.

    /   Reply  / 
 5. Leo

  Hertsenberg is geen bestuurder.
  Dat was een paar jaar geleden wel even zo voordat die Peter Kuipers “voorbij” kwam.
  Of ze daar bij de TROS blij mee moeten zijn is een heel ander verhaal.

    /   Reply  / 
 6. Maja

  Persoonlijk denk ik dat meneer Slachter gewoon zijn huidige salaris moet houden… MAAR, als hij zo’n weldoener is als hij zelf pretendeert te zijn, dan zou het wijs zijn dat ie het grootste gedeelte daarvan afstaat ten goede van zijn eigen goede doelen!
  Dus, dat zou inhouden dat hij met een modaal inkomen genoegen zou moeten nemen, en dus alle andere inkomsten aan zijn eigen goede doelen moet schenken!
  Maar dat is mijn mening… geen gelul over een salaris verlaging van enkele eurootjes op zo’n gigantisch bedrag, maar gewoon boter bij de vis!
  Is meneer Slachter echt iemand die mensen wil helpen…. dan zou deze oplossing geen enkel probleem zijn voor hem…!!!!

    /   Reply  / 
 7. Philip Roos

  Jan maakt wel mooie tv programma’s,daar mag hij toch best wel een leuk salaris voor hebben,plus dat hij mensen in nood helpt.
  Hij komt vast in de hemel.!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>