Onzichtbare homoseksuele ouderen in docu Oud Roze

Vaak zijn ze onzichtbaar in de samenleving en ook in de zorg: homoseksuele – ‘roze’ – ouderen. De meesten trouwden, stichtten een gezin en moesten de schijn ophouden. Anderen vonden op latere leeftijd de liefde van hun leven. In de documentaire Oud Roze, vanavond te zien bij Human op Nederland 2, een portret van enkele roze ouderen.

Jan vertelt dat hij in de jaren zestig vijftien jaar een homoseksuele relatie had met iemand die werkte bij de rechterlijke macht, om die reden kon hij niet met hem in het openbaar verschijnen. Nadat het uit was, ging hij drie jaar lang in psychotherapie omdat hij dacht een verkeerde keuze te hebben gemaakt.

Snel daarna ontmoette hij op zijn zevenendertigste jaar een vrouw met twee jonge kinderen. “Het was mijn liefste wens om vader te worden en ik kon ‘het’ dus ook met een vrouw”. Na acht jaar gingen zij uit elkaar, de therapie noch zijn vriendin bleken hem ‘genezen’ te hebben. Jan ontmoette Sjef en zij zijn inmiddels 26 jaar samen, waarvan 6 jaar getrouwd.

Oud Roze, 22.55 uur, Human (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>