EO-serie Een Huis voor Vincent naar buitenland

Vincent van Gogh blijft een gewild exportproduct. Zijn schilderijen zijn wereldwijd geliefd en de dramaserie die de EO vorig jaar uitzond, staat ook in de belangstelling. Op de tv-beurs MipTV is Van Gogh: Een Huis voor Vincent verkocht aan zeven landen, meldt Endemol.

Het gaat om Zuid-Korea, Duitsland, Italië, voormalig Joegoslavië, Slovenië, Litouwen en Taiwan. Per land zal de serie anders te zien zijn, het zij als 4-delige reeks of als speelfilm. Volgens Endemol is er vanuit nog meer landen belangstelling.

In de serie wordt het verhaal verteld van de schilder, maar ook van zijn neef en enige erfgenaam Vincent Willem, gespeeld door Jeroen Krabbé. Bijna 70 jaar na de dood van zijn beroemde oom worstelt Vincent Willem met de last van diens erfenis: de Van Gogh collectie. Een collectie die uiteindelijk een (t)huis krijgt.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>