Omroep Max ontkomt aan boete Heel Holland Bakt

Omroep max heeft een flinke meevaller. De omroep hoeft toch niet de boete van 162.000 euro te betalen die het Commissariaat voor de Media oplegde in 2015, voor de verkoop van aan Heel Holland Bakt-gelieerde producten bij Albert Heijn. Volgens het Commissariaat kon het niet door de beugel dat de supermarkt zo profiteerde van een met publiek geld gefinancierd programma. Maar volgens de rechter is de Mediawet niet overtreden. 

 

Omroep Max meldt trots: “We hebben het dienstbaarheidsverbod uit de Mediawet niet overtreden, zo oordeelde de rechtbank in Utrecht gisteren inzake de Heel Holland Bakt-zaak. De rechtbank verklaart MAX’ beroep tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media gegrond, en vernietigt de opgelegde boete.”

 

Heel Holland Bakt is de Nederlandse bewerking van The Great Brittish Bake-Off, een BBC-format. De BBC heeft de merchandiserechten en daar heeft supermarktconcern Ahold zaken mee gedaan. Max: “De rechtbank stelt vast dat Max niet kon voorzien haar contract met formateigenaar BBC Worldwide mogelijk tot een boete zou leiden, en wijst op belangrijke verschillen met eerdere zaken waarin boetes waren opgelegd.”

 

Max-baas Jan Slagter besluit: “Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat we door de ogen van de rechtbank de Mediawet niet hebben overtreden en dat we de boete teruggestort krijgen. Fijn dat dit achter de rug is en op naar seizoen vijf!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>