Dionne Stax: Maken Van Onschatbare Waarde oefening in geduld

Tussen Kunst & Kitsch, Cash op Zolder… het zijn allebei tv-programma’s die tot de verbeelding spreken. Want iedereen heeft wel iets weggestopt in een kast of op zolder liggen, waarvan je denkt: dat zou wel eens veel waard kunnen zijn. Omroep Max zet vanavond een nieuwe titel in dit genre in de markt: Van Onschatbare Waarde. De presentatie ligt in handen van NOS-babe Dionne Stax, die wel even moest wennen.

 

Dionne ontvangt aanbieders van een mooi stuk, dat ze kunnen aanbieden aan vier experts. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. In de eerste aflevering gaat het onder andere om twee bijzondere flessen rode wijn, een servies uit de Gouden Eeuw en een schilderij van Herman Brood.

 

Dionne heeft voor Omroep Max al het eenmalige Heel Nederland Slaapt gepresenteerd, en krijgt dus nu een eigen serie naast haar werkzaamheden als NOS-anchor. Voor de presentatrice is het een uitdaging, vertelt ze aan Televizier. “Het grootste verschil voor mij was de andere manier van tv-maken. Bij het journaal ga je live en dat is dat. Maar Van Onschatbare Waarde is van te voren op een prachtige locatie opgenomen en er gaat tijd in zitten om alles zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Dan moet iets over, terwijl ik denk: jongens, het staat er toch óp! Als ik achteraf de beelden zie dan snap ik het wel, want het is echt prachtig gedraaid. Ik heb dus flink mijn geduld kunnen trainen.”

 

Van Onschatbare Waarde, 21.25 uur, Max (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>