Real-life soap met veel haarlak: Roy Donders

Een authentieke real-life soap wordt nauwelijks nog gemaakt in Nederland. Tegenwoordig is er een haakje nodig waar je een serie aan ophangt, zoals het Ouderenfonds bij Geer & Goor of de Voedselbank bij de Frogers. Toch staat er af en toe een type op waarbij het voldoende is om de camera’s enkel te laten meedraaien, daarna ontstaat er genoeg hilarische reality voor een docusoap. Roy Donders is zo’n type.

Je hebt Roy misschien al gezien in de zigeunerserie die Antje Monteiro vorig jaar maakte voor RTL 4. Zijn geuzennaam is ‘de stylist van het zuiden’ en aldaar is Roy beroemd in de volksbuurten en woonwagenkampen. Denk panterprints, glitters en pailletten, heel veel huiskamerpakken en belachelijk veel bussen haarlak. Want, zo stelt Roy, zonder haarlak kun je geen coupe creëren.

Roy Donders heeft nu dus de camera’s in zijn leven toegelaten voor een soap op RTL 5. We krijgen te zien hoe de nog thuiswonende Roy bouwt aan zijn imperium. Dat behelst zijn eigen kledingwinkel, maar ook de uitzet met boerenbont servies dat op zolder bij zijn ouders wordt gestald, in afwachting van het huis dat Roy ooit gaat krijgen.

De eerste aflevering van Roy Donders: Stylist van het Zuiden is nog wat stug. We moeten de Tilburger even leren kennen, waarbij de kijker meer dan eens zijn wenkbrauwen zal fronzen. Maar naarmate je de character Roy leert kennen – en zijn humor, gaat deze soap meer en meer gepaard met veel gelach.

Bekijk de promo:

Roy Donders, Stylist van het Zuiden, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- RTL 5 met realityserie zigeunerstylist Roy Donders

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Real-life soap met veel haarlak: Roy Donders

 1. Rob

  Wat denken ze bij RTL5? Dit is precies wat het niet gaat worden!

    /   Reply  / 
 2. Walter

  Het was vreselijk. Deze jongen is zo dom, arrogant, een wanna be en fout tegelijk dat het de humor ver voorbij is. Dit wordt helemaal niks.

    /   Reply  / 
 3. Rob

  Brrrrrr

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Een te lokale persoon om landelijk een succes te kunnen worden. Verschrikkelijk ventje. Lijkt wel een travo.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>