Het was dus geen verbeelding

Eens in de zoveel tijd ergert iedereen zich wel eens groen en geel aan de hoeveelheid reclame. Hoewel er wettelijke richtlijnen zijn voor het maximum toegestane aantal minuten reclame per uur, verbeeld ik me vaak dat deze richtlijn wordt overschreden.

Wat blijkt? Het was geen verbeelding! Het Commissariaat voor de Media heeft dit jaar opnieuw drie commerciële zenders beboet voor de overdaad aan commercials. Net 5, Veronica en Yorin moeten nu gezamenlijk meer dan 250.000 euro boete betalen.

Het Commissariaat kondigt verder aan de controles te intensiveren, omdat er volgens het orgaan geen sprake is van incidenten maar stelselmatige overtredingen. Hopelijk pakken ze ook SBS 6 aan, die er een handje van heeft films te onderbreken voor Hart van Nederland.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>