‘Coole Piet’ vermengt sensatie met belspelletjes

Nu minister Donner heeft besloten dat belspelletjes aan banden moeten worden gelegd, zijn televisieproducenten naarstig op zoek naar mazen in de regelgeving om deze cashcow toch in stand te houden. Of Xplosief een voorbeeld is van ‘het nieuwe belspel’ is onduidelijk, feit is dat SBS het vanaf dinsdag al probeert met dit programma. Eigenlijk wordt hiermee het sensatie-programma Explosief nieuw leven mee ingeblazen, met als verschil dat de kijker tussendoor tot bellen gemaand wordt door onder andere Coole Piet.
Coole Piet? Jazeker, we kennen hem ook wel als Harold Verwoert. Deze kerel praat nu al urenlang belspelletjes aan elkaar, maar voerde eind vorig jaar de hitlijsten aan onder het pseudoniem Coole Piet – een karakter uit de sinterklaas-serie van Nickelodeon. Naast Verwoert is ook Ariëtte Adriani te zien. Zij stellen na elk filmpje een vraag waarmee 450 euro is te winnen.

Het zal de kijkcijfers van het gehate belspel opkrikken, bovendien is het een goedkoop programma om te maken en kan er lekker aan worden verdiend. In die zin niet gek van SBS om het zo aan te pakken. Bovendien heeft de zender al eerder aangegeven de kwaliteit van het belspel op te willen krikken. Nu maar hopen dat niet alle zenders dit gaan doen, want dan is televisie op de late avond straks strontvervelend om naar te kijken.

Zie ook:
- SBS wil eigen belspelletjes aanpakken
- Het einde van het belspel of het begin van de nieuwe geldklopperij
- Nlpop.blog.nl: Coole Piet scoort grootste Sinterklaashit ooit

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “‘Coole Piet’ vermengt sensatie met belspelletjes

 1. simon

  Hij is van “de club van sinterklaas” op Jetix vh. Foxkids.

    /   Reply  / 
 2. edjuh

  wat een kloteidee. tussen dr. phil en days of our lives enzo zijn ook al allemaal belspelletjes. en ook bij het sport op sbs6 zijn al allerlei belspelletjes. als het maar niet tussen programma’s komt die ik graag wil zien meer..

    /   Reply  / 
 3. Esther

  Hahahha…. klets toch niet zo stom… als je er niks aan vindt, kijk je toch gewoon niet ? Die mensen staan ook gewoon hun boterham te verdienen.
  En Coole Piet is idd onderdeel van de CvS op de zender JETIX ( dank u simon ).

    /   Reply  / 
 4. samantha

  liefe harold ik vind jou het leukst van de club van sinterklaas en ik ben verlieft op u wand u ge zichje is zo grapig groetjes samantha

    /   Reply  / 
 5. samantha

  sorry harold voor de overlast heb gelogen, ben niet zwanger van je en je gaat ook niet vreemd. heb je nog nooit ontmoet

    /   Reply  / 
 6. samantha

  waneer ben je ijgelijk er op met de bel spelletjes he lekker ding groetjes samantha

    /   Reply  / 
 7. Aymé

  de sender van de club van sinterklaas is niet nickelodeon maar jetix

    /   Reply  / 
 8. hillie

  Heey coole Piet,

  Ik vind je een lekker ding en Roy ook jullie 2 zijn de 2 lekkerste op de hele wereld haha….

    /   Reply  / 
 9. gurkan

  ik wil ook een piet zijn coole piet ..???”?

    /   Reply  / 
 10. john

  hallo coole piet is alls groet jei doet het groet en de test en pof pieten en doe sinterklaas ook de groet van john v out standdaarbuiten ligt in moedijk en julie zo koe en gaat zo door ik ben 32 en ik vint julie ook groet erg groet goot kus van mijn uit standdaarbuiten a doe adoe dat erg bij ons in brabat

    /   Reply  / 
 11. C.W. Heuckeroth

  Is dit weer een ideetje van Remco “kansloos” van Westerloo? Wat is het toch een vreselijke draak die man.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>