Hondjes van Peijnenburg en Henny Huisman winnen Loden Leeuw

Om te voorkomen dat alle kijkers wegzappen tijdens de commercials op televisie, proberen de makers ervan vaak leuke reclames te maken. Over smaak valt te twisten, maar zeker is dat niet heel Nederland dezelfde commercials even leuk vindt. Maandagavond zijn in het Tros-programma Radar de Loden Leeuwen uitgereikt. Eentje voor de meest irritante spot, en eentje voor de meest irritante BN'er in de reclames. And the winner is…

Irritante Commercials 

In de categorie 'Irritante Commercials' won koekfabrikant Peijnenburg de weinig eervolle prijs van het consumentenprogramma. Kijkers hekelden de reclame waarin twee mensen met hun hondjes aan het wandelen zijn. De hondjes lopen op hun achterpoten en de baasjes ervan vinden alles wat ze bespreken 'lekker'.

Op zich een leuke commercial, maar televisiekijkend Nederland (voel je niet direct persoonlijk aangesproken…) vond het niet kunnen dat die hondjes op hun achterpootjes moesten lopen. Dat zou slecht zijn voor de hondjes. Ook vonden sommige mensen de spot een belediging voor ouderen. Hoe ze daar bij komen is mij een raadsel, er figureren alleen maar twee mensen die iets ouder zijn dan de gemiddelde leeftijd in Nederland, maar er wordt totaal geen spot met ze gedreven. Ik noem dat een beetje gezeur van de stemmers op de Loden Leeuw. Kijk hier (YouTube) voor de betreffende commercial.

De top 3 ziet er als volgt uit:
1) Peijnenburg
2) SPA
3) LOI

Irritante BN'ers

In de categorie 'Irrirtante BN'ers' heeft Henny Huisman de Loden Leeuw gewonnen. In een spotje voor de Nationale Postcodeloterij zingt/neuriet hij zijn eigen hitje 'Met Zijn Allen', bekend van de Miniplaybackshow. Mensen vonden Huisman wat chagarijnig in de commercial en bovendien waren ze niet zo gecharmeerd van zijn zangkunsten.

De top 3 ziet er als volgt uit:
1) Postcodeloterij / Henny Huisman
2) ANWB / Dries Roelvink
3) Postbank / Jan Mulder

De volledige uitslag (top 10) is te vinden op LodenLeeuw.nl.

Zie ook:
- Loden Leeuw: Spa water, Lu koekjes of schoonmaakmiddel?
- Winnaars Loden Leeuw 2007 (ReclameWereld.blog.nl)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hondjes van Peijnenburg en Henny Huisman winnen Loden Leeuw

 1. Darlyne !

  First :D

  Ik had het al gezien (snel op de site, trouwens)…
  Gelukkig vatten ze het allebei sportief op.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Darlyne: Ze waren allebei heel sportief door de Loden Leeuw gewoon aan te nemen. Henny Huisman zei zelfs nog tegen Antoinette Hertsenberg: “jij staat je een beetje te generen, of niet”. Het leek idd namelijk alsof ze er een beetje ongemakkelijk stond. Wel leuk :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>