Rob Geus distantieert zich van reclame kalfsvlees

Smaakpolitieagent Rob Geus heeft een misstap begaan, zo erkent hij zelf. Het SBS-gezicht was de afgelopen weken te zien in een tv-commercial ter promotie van kalfsvlees. In die reclame wordt gesteld dat het met het welzijn van kalveren in Europa wel snor zit, maar dat lijkt toch niet helemaal het geval te zijn. “De jonge dieren worden meteen bij hun moeder weggehaald en slijten de rest van hun korte leven op maximaal 1,8 vierkante meter in een kale schuur”, berichtte Kassa gisteren. Rob Geus heeft zich inmiddels gedistantieerd van de reclame.

De presentator toucheerde 1.000 euro voor zijn medewerking aan het spotje. “Kalfsvlees, daar word ik nou vrolijk van”, luidde zijn aanprijzing. Sinds de reclame op tv is te zien, hebben meerdere partijen al aangetoond dat er leugens worden verkocht in de commercial, Kassa bracht dus gisteren de genadeslag toe.

Kassa bericht over de dubieuze reclame: “Kassa deed nog een opmerkelijke ontdekking, want wie betaalt deze hele campagne eigenlijk? Het blijkt dat ook de Van Drie Groep hier heel blij van wordt. Dit bedrijf heeft maar liefst 90 procent van de kalverindustrie in handen. De Europese Unie betaalt 3 miljoen euro aan subsidie mee voor de financiering van de kalfsvleescampagne. Dat komt uiteindelijk van ons belastinggeld. De subsidie komt terecht bij de Stichting Promotie Kalfsvlees. Maar wie krijgen we aan de lijn als we de stichting bellen? De Van Drie Groep, een miljoenenbedrijf dat niet alleen in Nederland, maar zelfs mondiaal de kalfsvleessector beheerst. Die hebben toch helemaal geen subsidie nodig? Volgens De Van Drie Groep zien we dat helemaal verkeerd. Want de subsidie gaat naar de Stichting Promotie Kalfsvlees. Maar ook daar blijkt de Van Drie Groep de dienst uit te maken. Zelfs hun logo’s zijn hetzelfde.”

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Rob Geus distantieert zich van reclame kalfsvlees

 1. Gerard

  1000 euro maar?
  Dat is wel heel erg weinig.

    /   Reply  / 
 2. Zo

  ??1000 euro??

    /   Reply  / 
 3. Dario

  Benieuwd hoeveel ie vraagt voor het leegvreten van mijn groene container. Waarschijnlijk minder dan het kost om door de gemeente te laten legen.

    /   Reply  / 
 4. Paulette

  Wat een loser: eerder gaf hij aan dat hij er, ondanks de kritiek volledig achter stond, nu ineens niet meer. Deze kneus was alleen te pruimen als pispaal in Ranking the Stars.
  1000 euro lijkt inderdaad vrij weinig voor een BN-er.

    /   Reply  / 
 5. Captain Jack Sparrow

  Heb meteen trek in een kalfskroket.

    /   Reply  / 
 6. Frank

  De jonge dieren mogen allang niet meer meteen bij de moeder weggehaald worden. Verder worden de dieren 2 keer tijdens hun leven (een kalf wordt ouder dan een varken en 5 keer ouder dan een kip) getest op bloedarmoede en indien nodig behandeld. En nee voor van Drie is het misschien niet nodig, wellicht wel voor de kalverboeren, de boeren die al jaren gedwongen worden tot investeringen die tot in de miljoenen lopen. De kalveren lopen in hokken metmin 4 kalveren en hebben dus 7,2 vierkante meter. Wist u dat een kalf net zo veel ruimte heeft dan een koe, maar nee de koe is heilig! Wist u dat een koe pas melk geeft als ze een kalf heeft gekregen? Wist u dat in landen waar geen markt is voor kalfsvlees, het eerste wat het kalfje ziet de loop van een jachtgeweer is om daarna voor duurzame energie te dienen? Wakker dier is misleidend.

    /   Reply  / 
 7. Jan

  Frank je lult uit je nek

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>