Spotje in rust WK-finale kost nu al 113.000 euro

Adverteerders zijn druk doende hun budgetten voor het WK Voetbal weg te zetten. Nu al wordt volop gekeken naar reclamezendtijd in de rust van de finale van het WK Voetbal. Een bedrijf dat dan een spotje van 30 seconden wil uitzenden, moet daarvoor 113.000 euro neertellen. Dat werd zaterdag duidelijk in het Vara-programma Alles Draait Om Geld (terugkijken). Ter vergelijking: hetzelfde spotje nu uitzenden na het Acht Uur Journaal kost volgens kenners zo’n 10.000 euro.

“Toch is de belangstelling boven verwachting”, zegt Ster-directeur Arian Buurman vandaag in het AD. “Ondanks de crisis willen bedrijven koste wat kost dit rondom unieke evenement adverteren. Wanneer zitten er anders meer dan 7 miljoen mensen voor de buis? Het bereik is enorm.”

De prijs van 113.000 euro is overigens berekend op de situatie dat Nederland in die finale meespeelt. Mocht dat niet zo zijn, dan daalt de prijs per spotje ongeveer met de helft. Deze wordt berekend aan de hand van kijkcijfers. Mocht Nederland in die finale zitten, dan zouden er wel eens meer dan 10 miljoen mensen kunnen kijken.

Het AD heeft nog wat gegevens gemeld. Een spotje in de eerste twee poule-wedstrijden van Nederland (‘s middags op tv!) kost al 75.000 euro. Bij de derde poule-wedstrijd ‘s avonds is dat al 94.500 euro. De prijzen daarna lopen op tot 110.000 euro.

Zie ook:
- Alles draait weer om geld bij Astrid Joosten
- NPO loopt binnen tijdens EK met reclame
- Voetbal International tweemaaldaags tijdens WK

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spotje in rust WK-finale kost nu al 113.000 euro

  1. Pingback: WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>