RTL kondigt Icedancing With The Stars aan

Ron Brandsteder heeft zich niet versproken dit weekend, toen hij het nadrukkelijk over de eerste finale van Dancing With The Stars had. RTL-baas Fons van Westerloo bevestigt dat er volgend jaar een tweede serie komt, naast een kerstspecial dit jaar. De animo voor deze tweede reeks is ‘bijzonder hoog’. Daarnaast denkt RTL over Icedancing With The Stars, waarmee tegelijk wordt ingehaakt op het succes van Holiday On Ice.
"Joop van den Ende, producent van het ijsgala, ziet dat wel zitten", aldus Van Westerloo in De Telegraaf. Blij is hij ook met de comeback van Ron Brandsteder. „Oudere vakbroeders worden zo gemakkelijk afgeschreven. Ron staat voor vrolijke programma’s en stijl. Ik zag hem meteen zitten als presentator.”

Van Westerloo signaleert een nieuwe trend in televisieland. „’Feel good’-tv verovert de markt. Je zag het al aan Boer zoekt vrouw (KRO) en nu weer Dancing with the Stars. Ontzettend leuke programma’s, waarin geen megaprijzen te winnen zijn en geen carrières op het spel staan, maar waar je lekker ontspannen met het hele gezin naar kijkt. Ik zeg niet dat dit het einde is van reality-tv, maar het is wel een signaal. Je ziet nu al dat anderen bezig zijn met spin-offs van Dancing with the Stars.”

IJsschaatsen, dat vind ik altijd zo mooi om te zien op Eurosport. Robbie Williams was zijn tijd misschien wel ver vooruit toen hij de videoclip opnam van She’s The One, waarin een hoofdrol is weggelegd voor ijsschaatsen. Maarja, vind maar eens acht bekende Nederlands die zowel kunnen schaatsen als dansen. Wordt vervolgd.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL kondigt Icedancing With The Stars aan

 1. Tine Steenbergen

  Het programma schijnt in Engeland al te bestaan en veel succes te hebben. Ik kom zelf uit de ijsdanswereld in Nederland waarin zich een groep mensen beweegt van ca. 200 personen. Hieronder zijn trainers en een aantal goede ijsdansers. In de media wordt hier nooit over gesproken omdat Nederland een hardrij(schaats)land is. Naast het ijsdansen (vergelijkbaar met stijldansen)is er ook het kunstrijden. Als de RTL erover nadenkt Icedancing with the Stars te programmeren dan lijkt het mij zinvol met een beperkte groep te brainstormen wat de mogelijkheden zijn. Ik heb ooit zelf met mijn schaatspartner in een Van De(r) Ende TV productie (de 1-2-3 Show van Rudy Carrell) opgetreden en dat was een succes.Het gaat te ver om de concepten (die ik in mijn hoofd heb zitten) voor een dergelijk programma hier al te bespreken. Mocht het zover komen bij de programmamakers van de RTL dan ben ik bereid mee te denken/werken Bij mijn schaatsclub waar ik wekelijks ijsdans zal ik hierover communiceren.

  Met vriendelijke groet,

  Tine Steenbergen
  *ijsdanslid van de BYC en NIJC
  *40-jaar recreatief ijsdanser
  * Nederlands Kampioen IJsdansen Bronscategorie 1988

    /   Reply  / 
 2. Angel Wynton

  Volgens mij moet dit gaan lukken, met een beetje training van Truus Gerards erbij uit den Bosch op de Vliert..makkie van een centje dacht ik zo..hi,hi,hi,hi,
  Ik wil graag zien hoeveel er vallen bij een piroëtte of een rieberger of axel..of flip.
  Maar kijken die ik zekers.Ik heb er toen 12 jaar aan gedaan..en ohw nee dit gaat niet zo makkelijk als je denkt. Het is echt vallen en opstaan. Laat staan figuur rijden.
  Ik denk dat wij ouwe rotten in het vak dit het snelst onder de knie hebben.

  Groetjes Angel

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>