Dansduel: Dancing With The Stars zonder BN’ers

Stel je eens voor: Dancing With The Stars, maar dan zonder bekende Nederlanders. Nou, vooruit, aan het einde één dansje dan van de toppers uit die kijkcijferhit. En vervang het presentatieduo Ron Brandsteder en Sylvana Simons door Irene van der Laar. Houd dat beeld vast! Want dat is het recept van Dansduel, de follow-up het programma dat dansminnend Nederland wekenlang aan de buis gekluisterd hield.
Natuurlijk zal RTL niet toegeven dat Dansduel een (slap?) aftreksel is van Dancing With The Stars. Zelf omschrijven ze het als volgt: ‘Danswedstrijd waarin zestien professionele dansparen zorgen voor een dansspektakel met elegante ballroomdansen en sensuele Latin American-dansen. Big band de Swing Masters begeleidt de dansers muzikaal. Onder het oog van de juryleden Cor van de Stroet, Jan Postulart, Marcel Bake, Monique van Opstal en Miriam Zwijsen gaan telkens twee showdansparen in verschillende categorieën een dansduel met elkaar aan.’

Joh, ook goed. Interessanter is om te zien of de onderzoekjes en uitspraken ‘dat Nederland weer verlangt naar nostalgische, brave televisie’ opgaat. Wanneer Dansduel ook 1,5 miljoen kijkers of meer trekt, lijkt me dat voldoende bewezen. Maar wat nu als Dansduel onder het miljoen duikt? Zijn de Jim-fans dan afgehaakt, is het nieuwe tijdstip ongunstig of was Dancing With The Stars dan het juiste programma op de juiste tijd?

Dansduel, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Het enige dat Irene van der Laar nog doet, is dansen
- Irene van der Laar danst nog een rondje
- Jim wint Dancing With The Stars dubbelop
- RTL kondigt Icedancing With The Stars aan
- Jim lightning!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>