SBS en RTL vechten nieuwe ijsrel uit

Nederland is nog maar net bekomen van het ijsklontjes-incident rondom Lange Frans, maar opnieuw is er een rel over bevroren water. Want RTL Boulevard berichtte vanavond vol haat en nijd over Sterren Dansen op het IJs, een variant van Dancing on Ice. Beide zijn spin-offs van de succesvolle serie Dancing with the Stars, maar dan op het ijs. RTL was de eerste die het programma aankondigde, SBS kwam enige tijd later met het bericht al vanaf dit voorjaar te beginnen met uitzenden. Maar doordat de serie meer voorbereiding vereiste dan gedacht, is het uitgesteld tot dit najaar.
SBS heeft het duo Nance en Gerard Joling in gedachten voor de presentatie. Sterren die deelnemen aan de SBS-kopie zijn Erik Hulzebosch, Annemarie Thomas (beiden schaatsers), Elle van Rijn en Jody Bernal.

RTL houdt zijn sterren nog even geheim, maar Boulevard kon wel melden dat schaatsdeskundigen Sjoukje Dijkstra (foto) en Joan Haanappel in de jury plaatsnemen. Beide zenders komen vanaf dit najaar met het kunstschaatsprogramma.

De vraag is natuurlijk: hoe gaat dit verder? RTL heeft de rechten gekocht van een format dat al in Engeland is uitgezonden. Voor zover bekend heeft SBS zelf het programma in elkaar gedraaid, maar op papier lijkt het sterk op wat wij nu zien als het origineel. En dat vindt de producent vast niet tof. Zal SBS zich voldoende hebben ingedekt, of moet het straks aankondigen dat Sterren Dansen op het IJs toch niet door kan gaan?

Zie ook:
- IJsdansen met sterren nog even (het vriesvak van) de koelkast in
- RTL ziet af van Icedanding With The Stars, SBS hapt toe
- RTL kondigt Icedancing With The Stars aan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SBS en RTL vechten nieuwe ijsrel uit

  1. alfredo

    Ik wil even melde dat bij deze “sterren dansen op het ijs” officieel van start is gegaan. Er was gisteren(15-06-2006) een spectaculaire openningshow en de officieele kickoff.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>