RTL 4 blijft vasthouden aan CSI

RTL 4 heeft vandaag zijn programmering voor het najaar bekendgemaakt. Zoals verwacht zijn er de nodige veranderingen. De zender verwelkomt Tien-programma's als Miljoenenjacht, 1 Tegen 100 en Gooische Vrouwen. Verder komen succesvolle titels als Char, Achmea Kennisquiz (van zondag naar donderdag), Idols en Weekend Miljonairs terug. Maar met de bulk aan nieuwe titels en presentatoren zou je verwachten dat afscheid genomen wordt van weinig profilerende series als CSI. Niets is minder waar.

RTL blijft dit najaar namelijk hoog inzetten op buitenlandse series. Shark, CSI, CSI New York, CSI Miami en Bones… allemaal keren ze terug bij de zender.Ik blijf het shows vinden waarmee je niet echt onderscheidend vermogen laat blijken. Bovendien is de groep liefhebbers van het genre erg beperkt.

De dinsdagavond van RTL wordt toch weer een klusavond met als toetje wat kookprogramma's. Het gaat om titels als TV Makelaar, Bouwval Gezocht, Herrie in het Hotel en Passie.

De donderdag brengt shows als Char, Achmea Kennisquiz, het nieuwe Spellingstest en de reality-show van Wilma Nanninga. Ook De Babyfluisteraar keert terug.

De vrijdag wordt gevuld met Gillend Naar Huis, waarin Gordon op vakantie gaat met wildvreemden en het nieuwe Weldoeners met Wendy van Dijk. In de geest van Baantjer is er dan crime met eerdergenoemd CSI Miami.

In het weekend wordt de zaterdag gevuld met Idols en Weekend Miljonairs. De zondag gaat flink op de schop; na Life & Cooking is het tijd voor voetbal, gevolgd door programma's van de Postcode Loterij en Gooische Vrouwen.

Opmerkelijk is dat aan de vooravond niets wordt gesleuteld. Dat terwijl de zender daar toch heel wat marktaandeel is verloren in het afgelopen seizoen. Mogelijk hoopt RTL dat terug te winnen bij zusterzender RTL 5, waar de vooravond wel ernstig overhoop gaat.

Verder blijft 4 In Het Land op de late avond, vermoedelijk gevolgd door de documentaire-reeks 2300.

Zie ook:
- Kookprogramma's van RTL 5 naar RTL 4
- Wilfred Genee toch terug naar RTL
- RTL lijkt eigen Hart in Aktie voor Wendy te maken
- Camera's in het leven van Wilma Nanninga

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “RTL 4 blijft vasthouden aan CSI

 1. Valpa

  Die vooravond van RTL4 vind ik geweldig! Editie NL, Boulevard en dan het Journaal.. overal van op de hoogte toch!

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Na 4 in het Land direct het nieuws & weer, staat ook in het persbericht.

    /   Reply  / 
 3. Bart

  De programmering van RTL5 is oke, maar die van RTL4 valt me een beetje tegen…

    /   Reply  / 
 4. Andy

  De zondag wordt kicken

  17.00 – 19.00 Life and Cooking
  19.00 – 20.30 Voetbal op Zondag
  20.30 – 21.30 Gooische Vrouwen

  21.30 – 22.30 Een tegen 100

  of

  21.30 – 23.00 Miljoenenjacht

  KIJKCIJFERAVOND!

    /   Reply  / 
 5. mj.harmsen

  waar is de door jullie beloofde serie”brothers and sisters” zou op eind augustus weer hervat worden.desnoods haal je die stomme belspelletjes eraf( zal wel teveel geld uit arme mensen hun zakken trekken) wat jullie beloofd hebben, moet je dus ook doen…marjan

    /   Reply  / 
 6. Andrea

  Ik vind het juist toppie dat ze CSI blijven uitzenden.

  Alle drie zijn het nog reuze kijkerstrekkers, dus ik snap niet waarom er gezegd wordt ‘Bovendien is de groep liefhebbers van het genre erg beperkt.’, dat is totalle onzin. Kijk eerst de kijkcijfers na, dan pas beoordelen.
  De nieuwe seizoenen van alle drie de CSI’s beloven aardig wat.
  En crime is helemaal in (hense there is Prison Break etc).

    /   Reply  / 
 7. Patrick Kroon

  Ik ben het helemaal met Andrea eens, ik vind het ook toppie dat ze csi blijven uitzenden.
  Namelijk ik kijk er graag naar en lees ook de boeken van de alle drie csi’s.
  Een csi fan uit Waalwijk groet iedereen, en een heel gelukkig,gezond en vooral heerlijk 2008 van,
  Patrick Kroon een csi fan uit Waalwijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>