Stevige impuls aan vooravond en primetime-slot RTL 5

RTL wil de kijkers die het afgelopen seizoen zijn overgelopen naar Talpa en De Wereld Draait Door weer terug. De zender vertrouwt op de kracht van Boulevard en de nieuwsprogramma's op RTL 4, maar geeft een stevige impuls aan de vooravond van RTL 5. Zoals verwacht komen daar Deal or no Deal en het spraakmakende De Gouden Kooi op de buis. Bij Tien waren beide programma's al goed voor een slordige half miljoen kijkers, dat aantal zou wel eens stevig kunnen aantrekken.

Want zoals bekend kampte Talpa met een imagoprobleem en onvindbaarheid op veel televisietoestellen. Die problemen lijken door de overname te zijn opgelost.

RTL investeert verder in de programma's op primetime. Succesformules als Holland's Next Topmodel, Beauy & De Nerd, RTL Travel en Dames in de Dop keren terug. Ook is Idols Backstage terug van weggeweest, die rare constructie met liveshow op zaterdag en uitslag op zondag lijkt daarmee verleden tijd, hulde!

Maar RTL 5 krijgt veel meer nieuwe programma's. Zoals bekend komt er een Nederlandse versie van Project Catwalk met Renate Verbaan. Zij mocht ook al naar Azië voor het programma Lost in Tokio. Roeland Fernhout ging juist naar de andere kant van de planeet voor de datingshow Alaska. Bridget Maasland reisde af naar New York om te zien hoe ze een New Yorker kan worden. Ook wordt het succesvolle Expeditie Robinson toegevoegd aan de stal van RTL 5. Op zaterdagen wordt het eerste seizoen van Joling & Gordon over de Vloer herhaald.

De zender kocht verder nog wat buitenlandse series aan, zoals Heroes, Las Vegas en het nieuwe seizoen van hitserie Prison Break. Er komt een reality-programma rondom Janice Dickinson, bekend van America's Next Topmodel. Verder tikte RTL 5 enkele blockbusters op de kop.

RTL 5, dat de laatste jaren toch al een stevige ontwikkeling doormaakte, groeit zodoende uit tot een volwassen zender die wel eens richting marktaandeel van RTL 4 zou kunnen groeien. De twee zenders zijn in elk geval duidelijk verschillend geprofileerd. De kijkcijferoorlog zal weer tot volle glorie komen.

Zie ook:
- RTL 4 blijft vasthouden aan CSI
- Gerard Joling toch te zien bij RTL
- Kookprogramma's van RTL 5 naar RTL 4
- Bridget Maasland kaapt programma bij Renate Verbaan weg
- RTL komt met Groeten uit een Westerse Rimboe
- Wel of geen Floortje Dessing, RTL Travel gaat door

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stevige impuls aan vooravond en primetime-slot RTL 5

  1. Yordi

    Zo te zien wordt RTL5 echt een topzender!

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Wauw RTL5 wordt mn favoriete zender zo te zien!! Wat een leuke programma´s bij elkaar zeg! :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>