Prison Break: Een ideaal instapmoment voor nieuwe kijkers

Vanavond is het weer zo ver: RTL begint aan nieuwe afleveringen van Prison Break. Goed nieuws voor de mensen die ook wel eens mee willen praten aan de koffie-automaat: vanavond is een ideaal instapmoment.

Michael Scofield en Lincoln Burrows
Prison Break vertelde ooit het verhaal van Michael Scofield, die zijn broer Lincoln Burrows uit de gevangenis wilde halen. Lincoln zat vast voor een moord die hij naar eigen zeggen nooit gepleegd had. De missie lukte en toen moesten de twee op de vlucht, ondertussen proberende het ware verhaal achter de moord uit te diepen.

Dat bleek erg ingewikkeld in elkaar te zitten, waardoor nieuwe kijkers al snel niets begrepen van de serie. Maar aan het einde van seizoen twee kwam de ware toedracht naar boven en gingen Lincoln en zijn broer vrijuit. Enig minpuntje: uitgerekend op dat moment maken ze zichzelf weer verdacht van moord. Dit keer niet op Amerikaanse grond, maar in Panama.

James Whistler
Het gevolg is dat Michael dit keer in de gevangenis terechtkomt en Lincoln vrijuit gaat. Natuurlijk gaan ze proberen om Michael te bevrijden. Alleen zit er dit keer een addertje onder het gras: Lincoln wordt benaderd om nog iemand uit Soná (de gevangenis in Panama) te bevrijden: James Whistler, die vastzit voor de moord op de burgemeesterszoon. Als Lincoln dit weigert, loopt het slecht af met LJ en Michaels liefje Sara.

Brad Bellick en Alexander Mahone
Ondertussen zit Michael niet alleen in de gevangenis. Alexander Mahone, de man die in het vorige seizoen nog jacht maakte op Michael, is ook gevangen. Net als Brad Bellick, de doorgedraaide kerel die eerder nog de gevangenisbewaarder was van Michael. Maarja, onder zulke omstandigheden kun je beter samenwerken met je (voormalige) vijanden.

Bekijk de trailer:

Prison Break, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Bereid je voor op spannende Prison Break-cliffhanger
- De vlucht van Prison Break gaat voort
- Lincoln Burrows uit Prison Break in een andere rol

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Prison Break: Een ideaal instapmoment voor nieuwe kijkers

 1. Angelo

  Opzich is het wel een goed instapmoment ja, maar toch adviseer ik om gewoon die eerste twee seizoenen ook te kijken. De uren zullen voorbij vliegen, en het effect zal groot zijn, want je bouwt natuurlijk toch een soort band op met de karakters.

  En die is toch vrij cruciaal dit seizoen. Er zullen schokkende dingen gebeuren die je niet zullen bekoren als je een nieuweling bent. (Ik bekijk de serie zoals hij in Amerika wordt uitgezonden, en dus ben ik al bij aflevering 4)

    /   Reply  / 
 2. Mark

  T-Bag & Sucré doen ook weer lekker mee:-D Zeker een aanrader, eerste 4 afl. waren veelbelovend. Raad ook aan eerst ff de eerste 2 seizoenen te watchen.

    /   Reply  / 
 3. Thijs

  Heb seizoen 1 en 2 op DVD gezien. Ben geen fan van series, maar Prison Break is uitzonderlijk. De serie is direkt verslavend, en dan heb ik nog nooit gehad.
  Na seizoen 1 dacht ik dat het alleen nog maar slechter kon, wat totaal onterecht bleek. Dito na seizoen 2.

  Prison Break is onvoorspelbaar als het leven zelf, met karakters die daadwerkelijk leven doordat ze stuk voor stuk een boeiende maar geloofwaardige ontwikkeling doormaken.
  Ben niet snel onder de indruk, maar wel van deze sublieme serie.

    /   Reply  / 
 4. valerie

  ik vindt PRISON BREAK echt een heel goede serie ik blijf er naar kijken ik vind het heel goed geacteerd hoe ze daar te werk gaan echt waar ik wil geen enkele aflevering missen bij het eerste seizoen dacht ik direkt dit moet ik blijven zien bij dat seizoen was ik nog niet zo’n hele harde fan ik zij ik niet van ik wil elk moment zien als ik 1 aflevering gemist had vond ik het niet erg maar nu bij het derde seizoen wil ik echt geen enkel moment missen de eerste 8 afleveringen waren de max dus ik blijf gewoon kijken hoor ik ben ook blij dat het nog altijd de zelfde personages zijn die er in meespelen zoals sucre en t-bag michael kan je niet veranderen want het is de hoofdrolspeler ik had ook nog een vraag komt na het derde seizoen nog een seizoen ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>