Aftrap tv-hit So You Think You Can Dance op RTL 5

RTL 5 probeert dit najaar weer een aantal nieuwe formats uit en één daarvan is So You Think You Can Dance. Dat is dan weer een rechtstreeks gevolg van Dancing with the Stars, dat in Nederland maar ook ver daar buiten een grote tv-hit was. So You Think You Can Dance is over de grens al meermalen gemaakt en vaak met succes. Voor RTL 5 mag Elize het programma tot een succes uitbouwen.

Elize is vooral bekend als zangeres, maar heeft ook al wat gepresenteerd in kinderprogramma's en mag nu dus aan het grote werk beginnen. Ze lijkt me een enthousiast meisje dat ook wel wat van dans af weet, dus in die zin lijkt ze geschikt.

Toch heb ik zo mijn twijfels of So You Think You Can Dance het hier wel gaat maken. Iedereen zal nog Dancing Queen nog vers in het geheugen hebben liggen, het SBS-programma dat toch niet de knaller werd waar die zender op hoopte. Nu zullen er ongetwijfeld veel verschillen zijn tussen beide programma's, er zijn ook veel overeenkomsten.

Dancing Queen had alleen het voordeel te zijn ingebed in de programmering van SBS 6, waardoor het meteen al heel wat kijkers had. RTL 5 is wat dat betreft toch een stuk kleiner en het is een relatief nieuw type format in die programmering. Het publiek moet dus nog worden opgebouwd.

Verder moet je het vooral leuk vinden om naar dansende mensen te kijken. Getuige het succes van Dancing with the Stars bestaat daar een brede doelgroep voor. Maar kijken zij ook nog wanneer er niet alleen maar ballroom-dancing wordt gedaan?

So You Think You Can Dance, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- RTL 5 trekt nieuw gezicht aan voor So You Think You Can Dance?
- RTL leert niet van matig bekeken Dancing Queen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Aftrap tv-hit So You Think You Can Dance op RTL 5

 1. **Vincent**

  Dancing with the stars was mede door het ballroom dansen (= ‘romantisch’ en/of ‘ verleidelijk’) een groot succes. Dit programma is meer voor mensen die dansen in hun eentje, en daar is bij ouderen waarschijnlijk een stuk minder animo voor. RTL5 is gelukkig een jongerenzender dus die hoeven ook een minder groot publiek aan te spreken. Hopelijk voor RTL halen zij dezelfde cijfers als Dancing Queen, maar die cijfers zullen ongetwijfeld ee nstuk lager zijn…

    /   Reply  / 
 2. test

  Jammer vind ik het dat dit op een donderdag geprogammeerd wordt maar ja volgens mij wordt het ook op zondag herhaald heb ik gezien

    /   Reply  / 
 3. Mart

  @ test: hoezo de donderdag mist juist amusement. Of zie jij liever dat ze alles in het weekend proppen en je keuzes moet maken.

    /   Reply  / 
 4. PINHEAD

  Ik vond het een leuke show,alleen er zaten echt veel Hip-Hoppers bij

    /   Reply  / 
 5. Mart

  Wat een verschil met dancing queen, erg leuk programma.

    /   Reply  / 
 6. Tom

  Erg leuk programma, de dansen zagen er behoorlijk spectaculair uit. Vond Elize een verrassend leuke presentatrice (ben wel benieuwd hoe dat live gaat worden). Heb normaal niks met dansen en dansprogramma’s, maar dit ga ik zeker vaker kijken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>