Moordplek: Politieserie in Friesland met Wendy van Dijk

De verhalen over een nieuwe dramaserie bij RTL 4 zijn bij elkaar gebundeld door Veronica Magazine, dat morgen verschijnt. Al een tijdje is bekend dat RTL graag een opvolger van Baantjer wil, dat er een politieserie in Friesland wordt opgenomen, dat Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge samen een serie voorbereiden en dat Wendy van Dijk gaat acteren in een nieuwe serie. Drie van die vier berichten komen nu samen in de nieuwe serie Moordplek.

Wendy van Dijk speelt hierin een stoere politieagente. Moordplek wordt geproduceerd door Endemol en speelt zich dus af in Friesland. Alleen het bericht over Beau en Jeroen kan niet worden teruggebracht in dit bericht. Overigens is nog steeds niet 100 procent zeker dat Moordplek daadwerkelijk door RTL 4 wordt afgenomen, al is het allemaal wel zeer aannemelijk.

RTL 4 heeft momenteel al de Nederlandse dramaseries Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen en Zeg ‘ns Aaa. Vooralsnog komt geen enkele van die series terug na het komende seizoen.

Zie ook:
- Nieuwe politieserie in Friesland
- ‘Beau en Jeroen in opvolger Baantjer’
- Ushi & Van Dijk op de zaterdagavond, Wendy in nieuwe dramaserie

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Moordplek: Politieserie in Friesland met Wendy van Dijk

 1. el-g

  Hoorde het net bij Shownieuws. Vind persoonlijk wel jammer dat het weer een politieserie word, had liever een dramaserie gezien. Wendy vond ik in In Oranje maar vooral in Alles is Liefde verassend goed als actrice!

  Van Gooische Vrouwen en Voetbalvrouwen is het zeker dat het de laatste seizoenen zijn, Zeg eens AAA nog geen eens zeker… Denk alleen dat we dit pas volgend tv seizoen (2010-2011) op de buis kunnen verwachten…. (vrijdag komend jaar gevuld met Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen en X Factor)

    /   Reply  / 
 2. Gorr

  Vervolg op Van Speijk was ook leuk geweest.

  Maar nieuwe politieserie, ach waarom niet. Mensen zeggen wel: ”Alweer nieuwe politieserie” Maar goed, er zijn ook genoeg series over een groepje vriendinnen of over een ziekenhuis. Als ze zich maar een beetje onderscheiden, dan is het leuk toch!

  Ik hoop dat als het daadwerkelijk een politieserie met Wendy van Dijk wordt, dat ze er wel nog een aantal goede namen van andere acteurs/actrices bijdoen.

  Over Gooische- en oetbalvrouwen gesproken. Zal wel leuk zijn als ze zodra Gooische Vrouwen is afgelopen direct de week erna doorgaan met Voetbalvrouwen en niet dat er weer een lange pauze zit met een ander programma.

    /   Reply  / 
  1. el-g

   wat ik begreep is dat Voetbalvrouwen 30 Oktober start… na de laatste 8 afleveringen van Gooische Vrouwen

     /   Reply  / 
 3. vinn

  Hoop dat er wel goede namen in komen ik noem bijv.; Victoria Koblenko, Tygo Gerdnand, Johnny de Moll, Julietta van de ardenne, Frederik Bom en Nicolette van Dam.

    /   Reply  / 
 4. Dimitri

  SBS6 gaf een tijd terug aan geen nieuwe nederlandse series te gaan maken

    /   Reply  / 
 5. michel

  De hoofdprijs was niks mis mee. Totaal iets anders als Voetballvrouwen en Gooische vrouwen. Het stond alleen verkeerd geprogrammeerd. Kijkcijfers bleven achter met name door X factor maar op Sbsgemist kwam daar elke week nog eens een paar miljoen kijkers bij. Verder stond De Hoofdprijs een paar weken in in de top10 van best verkochte dvd’s! Dus zn slechte serie was het toch niet! Als het op RTL4 was geweest vond je het wel leuk. zo werkt het hier toch?

    /   Reply  / 
  1. Patrick

   Verkoopcijfers zeggen niets over de kwaliteit van een serie!!!
   Wat was er goed aan als zelfs de hoofdrolspelers het slecht vonden?
   Ik denk dat dat genoeg zegt.
   SBS kan beter haar geld uitgeven aan die goedkope namaakshows.

     /   Reply  / 
   1. michel

    De Hoofdrolspelers vonden de serie niet slecht maar, de omstandigheden waarin deze moest worden opgenomen. Dat is wel bij meer series en films hoor. Voetbalvrouwen heeft ook niet zoveel geld als Gooische vrouwen. Jij vond De Hoofdprijs blijkbaar niks maar, er waren een hoop mensen die vonden dat niet.

      /   Reply  / 
 6. Tim20

  De laatste Hoofdprijs trok (zaterdag, 21.30, het originele uitzendpunt) een miljoen kijkers. Er was dus wel animo voor, alleen kreeg met het een dubbele aflevering op vrijdag tegenover Andre van Duin en X-Factor geen enkele kans.

  En die politieserie van Beau en Jeroen kan prima op SBS 6. Ze zouden stom zijn om niet toe te happen. Komop Tina!

    /   Reply  / 
  1. michel

   Helemaal met je eens!

     /   Reply  / 
 7. lINAA

  WHOEHEOEOE..dit wordt leuk =]

    /   Reply  / 
 8. Jasper

  Ik heb de films waar Wendy van Dijk in heeft gespeeld niet gezien, dus over haar acteerprestaties kan ik bij voorbaat weinig zeggen. Linda de Mol is na vier seizoenen Gooische Vrouwen als actrice ook beter geworden (dat heeft ze ook wel te danken aan het feit dat de andere acteurs zo goed zijn en ze zich daar aan op kan trekken).
  Een politieserie met Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge klinkt als idee overigens al bij voorbaat al wel veel leuker dan een serie met Wendy van Dijk.

    /   Reply  / 
 9. gtst2007

  Jeroen van Koningsbrugge die heeft al ooit in films en series gespeeld dus ik ben benieuwd

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>