Dennis Weening: Na 8 jaar sluimeren eindelijk doorbraak

Het afgelopen seizoen heb je Dennis Weening al in verschillende RTL 5-programma’s kunnen zien (Wipeout, Rudetube, Rock Nation) maar dit jaar wordt hij een speler van formaat met de zender door programma’s als Ibiza 24/7 en vooral So You Think You Can Dance. “Al acht jaar sluimer ik bij de kleinere omroepen. MTV, TV West, VPRO radio en Veronica. Nu ga ik eindelijk voor het eerst echt grote programma’s doen. Dit is zo’n moment waarvan ik denk: ‘Hè hè, nu ga ik de stap zetten ook!’”

Voor So You Think You Can Dance zitten de eerste auditierondes er inmiddels op. “Ik heb vorig jaar ook gekeken, was echt een fan van het programma. Ik was dan ook heel blij dat ze mij dit jaar vroegen. Dit jaar is het qua opzet hetzelfde, maar de presentatie en jury zijn anders. En er zijn nu Belgische kandidaten.”

So You Think You Can Dance betekent ook, dat Dennis over enkele weken een liveshow presenteert. “Dat heb ik nog nooit gedaan. Geen idee nog hoe ik dat ga doen, we gaan nog wel oefenen. Het belangrijkste is, dat ik het gevoel heb dat ik het kan. Daar moet ik me aan vasthouden, anders ga ik denken hoeveel mensen er kijken en dat het live is. Dan klap ik dicht.”

So You Think You Dance is een heel gescript programma, waar Ibiza 24/7 min of meer lang leve de vrijheid is. “Geen script maar gewoon gaan. Daar ben ik ook het beste in. Ik heb me er helemaal op uit kunnen leven, het was te gek.”

Zie ook:
- Najaarspresentatie RTL: Weinig nieuws, wel gezellig
- Dennis Weening krijgt vast contract van RTL 5
- So You Think You Can Dance: Elize out, Dennis Weening in
- Zes juryleden in So You Think You Can Dance

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dennis Weening: Na 8 jaar sluimeren eindelijk doorbraak

 1. Monique

  Wat ik echt onprofessioneel vind is dat Dennis Weening een slecht uitspraak van het engels heeft. Zijn overduidelijke “so you TINK you can dance” is toch echt erg!
  Daar zou hij op getipt moeten worden!

  Groeten
  Monique

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>