De hit van RTL 5: So You Think You Can Dance

De knaller van RTL 5 dit najaar moet toch wel So You Think You Can Dance worden. Het programma kreeg vorig jaar al lovende kritieken en scoorde wekelijks zo’n 500 duizend kijkers op de donderdagavond, veel voor RTL 5-begrippen. Alleen Elize als presentatrice was een minpuntje, zij is dan ook vervangen door de veel talentvollere Dennis Weening. Die weer wordt bijgestaan door An Lemmens, die daarmee het Belgische deel vertegenwoordigt. Jawel, So You Think You Can Dance is dit jaar een competitie van Nederland en België. RTL 5 heeft het gepromoveerd naar de zondagavond, toch wel het ereplekje van de zender. Iedereen lijkt er enorm veel zin in te hebben.

Er heerst althans een heel goede buzz rondom het programma. De previews op de najaarspresentatie zagen er fantastisch uit, ik hoor van veel mensen dat ze er enorm naar uitkijken. Naar alle audities en het danstalent, al roepen sommige vrouwen ook te gaan zitten voor Jan Kooijman. De GTST-acteur geldt misschien wel als de knapste RTL-ster van dit moment en mag nu dus zitting nemen in de jury van So You Think You Can Dance. Kooijman danste tien jaar bij het Scapino Ballet en toerde daarmee over heel de wereld.

In So You Think You Can Dance wordt gezocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen. Na de audities en de bootcamp blijven alleen de allerbeste dansers over om het tegen elkaar op te nemen in de spectaculaire liveshows. Allemaal strijden ze om die felbegeerde hoofdprijs van 20.000 euro, een dansopleiding naar keuze én een rol in de nieuwe Nederlandse musical Hairspray van V&V Entertainment, het musicalbedrijf van Albert Verlinde.

Jan Kooijman is dus een nieuw gezicht in de jury. Daarnaast zijn HipHop-choreograaf Roberto da Costa, de Belgische R&B-zanger Brahim en Ballroom/Latin-danseres Nicky Vernieuwe aan de jury toegevoegd. Vertrouwd gezicht Dan Karaty is er dit seizoen uiteraard ook weer bij. De gevestigde Amerikaanse topchoreograaf drukte zijn stempel op de eerste reeks van het programma en wordt dit seizoen graag opnieuw aangenaam verrast door het danstalent in Nederland en België. Ook professioneel danseres Euvgenia Parakhina neemt weer plaats in de jury.

Alle seinen dus op groen voor het tweede seizoen van So You Think You Can Dance. Op naar de miljoen kijkers? Moet toch haalbaar zijn als de finale eenmaal nadert…

So You Think You Can Dance, 20.00 uur, RTL 5

Zie ook:
- Dennis Weening: Na 8 jaar sluimeren eindelijk doorbraak
- Jan Kooijman streng doch rechtvaardig jurylid So You Think You Can Dance
- Na SBS gaat ook RTL 5 amusementsshows hypen
- So You Think You Can Dance: Elize out, Dennis Weening in
- Zes juryleden in So You Think You Can Dance

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “De hit van RTL 5: So You Think You Can Dance

 1. Frank | ONM Tha Bomb

  Ik heb het eerste seizoen ook helemaal gevolgd, maar dat trok gemiddeld geen 600.000 kijkers hoor, helaas! Volgens mij steeds zo’n 400.000 – 450.000 kijkers bij de liveshows, wat er wat mij betreft veel meer hadden mogen zijn.

  Ik vond dat EliZe het juist verrassend goed deed, terwijl ik persoonlijk minder met Dennis Weening heb.

    /   Reply  / 
 2. Stefan

  Ik zet voor de eerste uitzending in op 650.000 kijkers. Als het richting het miljoen zou gaan dit seizoen dan zou dat fantastisch zijn. Ik vindt het namelijk èèn van de betere shows op de nederlandse televisie.

    /   Reply  / 
 3. vinn

  vond Elize echt top, jammer dat ze het niet meer doet. en jammer dat samen met de belgen is. ik ga wel zeker kijken

    /   Reply  / 
  1. ZoË

   ela iets tegen de Belgen. Het is toch goed zo samen

     /   Reply  / 
 4. Pieter

  Erg leuke show. Vond het de verrassing van het seizoen 2008/2009. Volgens mij is het geen goedkope show dus hoop op goede kijkers voor RTL5. Kunnen ze geloof ik ook wel gebruiken.
  Je hebt het over de ‘veel talentvollere Dennis Weening’. Ikzelf vind dat wat tegenvallen. Vond het Elize juist erg goed doen en zie Weening geen liveshows dragen.
  Al previews gezien waarbij Jan Kooijman behoorlijk hard uit de hoek komt. Volgens mij een aanwinst voor het programma en een mogelijk tv-talent voor de toekomst.

    /   Reply  / 
 5. Mart

  Ik sluit me daarbij aan, vond Elize het geweldig doen. In mijn ogen de meest getalenteerde aanstormende presentatrice. Maargoed Dennis Weening is dat zo’n beetje bij de mannen.

    /   Reply  / 
 6. Jinaah

  Ik vind het heel jammer van Elize..vond haar heel verassend =] Echt leuk..jammer hoor =]
  Maar die Belgische is leuk =] die presentatrice

    /   Reply  / 
 7. PINHEAD

  EliZe deed het juist heel goed in SYTYCD maar Dennis Weening is ook top dus!
  Het was weer heel leuk vanavond!

    /   Reply  / 
 8. David

  Ik vond Elize echt verschrikkelijk. Zo onnatuurlijk en vooral nep.
  Ik vind Dennis top! Zelfs de voice overs zijn nu beter!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>