Brecht van Hulten onderhandelt met RTL

Afgelopen dinsdag hebben we Brecht van Hulten al kunnen zien bij RTL Boulevard. Ze verving eenmalig Winston Gerschtanowitz. Maar als het aan Brecht ligt, is ze nog veel meer te zien in Boulevard of een ander RTL-programma. Komende week heeft ze een gesprek bij de programmadirecteuren, zo onthult ze in Het Parool. In de krant legt ze ook uit hoe haar aanvankelijke bezwaren voor het presenteren van RTL Boulevard als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

“Wat anderhalf jaar Rai Uno kijken al niet met je doet!”, zegt ze in de krant. Brecht verbleef ongeveer anderhalf jaar in Italië omdat haar man daar als correspondent aan de slag ging. “De periode in Italië heeft me wel veranderd. Je leert flexibel te zijn en te roeien met de riemen die je hebt. Dat was lang niet altijd makkelijk. We zijn krap twee maanden geleden terug in Nederland gekomen en hadden allebei geen werk. Dan sta je er anders tegenover.”

Voor haar vertrek naar Italië gaf Brecht in de Vara-gids stevig af op Boulevard. Toen zei ze: “Ik zou nooit RTL Boulevard kunnen doen. Afschuwelijk. (…) Ik hou best van verstrooiing maar naar RTL Boulevard kijk ik nooit. Albert Verlinde checkt dingen nooit, dus ik vertrouw het programma überhaupt niet.”

Nu zegt ze over hetzelfde programma: “Het is een goed gemaakt programma, een geoliede machine en live. Ik voelde me er wel op mijn gemak. (…) In de krant lees ik liever over de Nederlandse missie in Afghanistan dan over Erica Terpstra die in haar auto heeft geslapen, maar afgelopen dinsdag RTL Boulevard presenteren was een leuk avontuur.”

Brecht van Hulten was verder vooral bekend als gezicht bij de NOS. In Het Parool vertelt ze over de emigratie naar Italië. “Mijn man wilde als correspondent in Italië werken. Ik heb altijd gezegd: dan ga ik met je mee. Toen het anderhalf jaar geleden zover was, vond ik het een lastige beslissing. (…) Ik ben blijven freelancen voor de NOS en heb voor de kinderen gezorgd. We zouden voor vijf jaar gaan, maar begin dit jaar zijn hij en andere correspondenten van De Volkskrant min of meer wegbezuinigd. Dat is naar gegaan. Het is heel ingrijpend alle banden te verbreken en te emigreren. Ik had mijn contract bij de NOS opgezegd en mijn freelancecontract liep daar na een jaar af. Twee maanden later werd ons duidelijk dat we terug zouden gaan. Toen was mijn plek bij de NOS de vergeven.”

Een mens kan dus van inzicht veranderen, zoals bij Brecht is gebeurd. Heldere verklaring voor haar actie. Ze deed het dinsdag leuk bij Boulevard, hopelijk leveren de gesprekken met RTL iets op.

Zie ook:
- Brecht van Hulten zoekt werk… en lijkt radeloos
- Brecht van Hulten vervangt Winston bij RTL Boulevard

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Brecht van Hulten onderhandelt met RTL

 1. B.K.

  Hoewel ze nog ietwat onwennig was (zoals direct naar Albert kijken zodra ze een aankondiging deed, terwijl er een filmpje gestart werd), wat natuurlijk logisch is voor een eerste keer, deed ze het toch best aardig. Wellicht is zij zelfs een goede aanvulling voor het ontbijtnieuws?

    /   Reply  / 
 2. Judith

  Brecht is een vakvrouw..

    /   Reply  / 
 3. Mart

  Goed idee als vaste vervanger van winston. Dan kan humberto eindelijk van het toneel verdwijnen.

    /   Reply  / 
 4. Joey

  Het lijkt me beter als ze EditieNL gaat doen. Marielle Tweebeke gaat ook over een paar maanden met zwangerschapsverlof. Misschien kan ze die vervangen.

    /   Reply  / 
  1. Isabella

   Ja dat denk ik ook..of gewoon de actuele dingetjes bij RTL Boulevard..

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>