Tv-oorlog: SBS en RTL met zoektocht Michael Jackson

RTL 4 komt begin 2010 met Mijn Naam Is Michael, een zoektocht naar een jonge (tot 14 jaar) en volwassen Michael Jackson. Nicolette van Dam presenteert in samenwerking met Koen Wauters, die voor België het boegbeeld is. De winnaar mag in een productie van Albert Verlindes musicalbedrijf zijn kunstje doen. Goh, waar hebben we dit format eerder gezien?

Inderdaad, bij SBS 6, die eerder deze maand aankondigde met Move Like Michael Jackson te komen. Ook hierin wordt gezocht naar een danstalent dat Michael kan evenaren. Dit programma wordt geproduceerd door Tuvalu en heeft de medewerking van de Jackson-familie. Het format was eerder op de markt dan de RTL-variant.

Volgens Nicolette berust dat op toeval. “Sinds de dood van Michael is iedereen er mee bezig. Dit is zelfs in samenwerking met België, daar gaan maanden aan voorbereiding van af! Toevallig heeft SBS het eerder naar buiten gebracht.” Om het programma extra kracht bij te zetten heeft RTL de film This Is it aangekocht, die nog even in de bioscoop draait.

Grappige bijkomstigheid is dat een veelgehoorde kritiek deze zomer bij Waar Is Elvis was, dat het programma beter Mijn Naam Is Michael had kunnen heten. En zo geschiedde.

Zie ook:
- Familie Jackson werkt mee aan SBS-programma: Move Like Michael Jackson

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Tv-oorlog: SBS en RTL met zoektocht Michael Jackson

 1. el-g

  zal in Januari en Februari samen met Wat vind Nederland de zaterdagavond worden

    /   Reply  / 
 2. Mart

  Tja toch vreemd. En ik snap ook niet waarom.Lijkt mij totaal geen boeiend programma.

    /   Reply  / 
 3. Nick

  is het van eva media dan?

    /   Reply  / 
 4. Nick

  Ik ben het meer eens met Nicolette… dat SBS het net wat eerder anakondigt heeft niks te maken met wie het eerder bedacht… wie weet was toen met Elvis ook al wel meteen na de dood dit bedacht bij RTL… dit weten we niet dus kunnen we ook neit over oordelen!

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Op zich heeft RTL er wel een handje van om van bestaande (buitenlandse) formats een lokale variant te maken. Hoeven ze de formatrechten niet te betalen. SBS mag het dan iets eerder hebben aangekondigd, bij RTL was dit vast al weken – zo niet maanden – bekend.

     /   Reply  / 
   1. B.K.

    Volgens mij is SBS juist degene die lokale varianten maakt van buitenlandse formats: Popstars (Idols, X-Factor), Sterren Dansen op het IJs (Dancing on Ice). Ik heb dat RTL niet zo vaak zien doen (Dancing With the Stars, Idols, X-Factor, Let’s Dance en Dancing on Ice zijn allemaal buitenlandse formats). Bij SBS kan ik alleen Hole in the Wall en Holland’s Got Talent bedenken.

      /   Reply  / 
 5. Rick Bosveld

  RTL zal dit alleen winnen met promoten promoten promoten en promoten!

    /   Reply  / 
 6. Casper

  Lijkt me weer dat SBS dit groots gaat aanpakken en RTL het “klein” houdt, net zo klein als waar is elvis dus.

    /   Reply  / 
 7. vinn

  Het heet trouwens: Mijn naam is Micheal

    /   Reply  / 
 8. MJfan

  het heeft alleen maak met kijkcijfers te maken.
  nou ik hoop dat het voor beide programma’s net zo slecht wordt bekeken net als waar is elvis?

  de ene zijn dood de ander zijn brood, nou het gezegde komt weer goed uit

    /   Reply  / 
 9. Laatbloeier

  Je kunt het ook zien als een hommage aan Michael dat 2 TV-zenders een dergelijk programma opzetten. En dat de ene zijn dood de ander zijn brood is, is helaas niet weg te denken in onze maatschappij. Wie weet hoeveel leuke beelden we nog van Michael te zien krijgen. Of ik er voor thuis blijf, is punt twee.

    /   Reply  / 
 10. Chris

  Tussendoor, gaat RTL met kert nu geen Ciske de Rat de Musical uitzenden?
  Dat gerucht gaat op Musicalworld.nl.
  Misschien dat jullie het weten?

    /   Reply  / 
   1. Layka

    Ciske de Rat de Musical is inmiddels alweer uit de dagschema’s van RTL 4 verdwenen…

      /   Reply  / 
 11. Pingback: Tv-oorlog: SBS legt RTL-naam Mijnnaamismichael.nl vast | Zappen

 12. Pingback: Al in december audities Mijn Naam Is Michael, url van RTL | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>