X Factor 2010 buitenaards? (promovideo)

Meestal begint de promo voor een nieuw programma zes dagen voor uitzending te lopen. Maar bij de echt grote amusementshows is dat al een stuk eerder. Sinds dit weekend draaien er spotjes voor X Factor 2010 op de RTL-zenders. Afgaande op die promo belooft het een groot spektakel te worden, waarbij hosts Wendy van Dijk en Martijn Krabbé buitenaardse vormen aannemen.
We zien de twee op een soort vliegende x-vormige schotels door het land vliegen, over de mensenmassa’s van auditanten en door het decor. Het lijken haast wel de vliegmachines uit de Spiderman-films.

Wat te denken van al deze opsmuk? Ja, het maakt me nieuwsgierig en doet vermoeden dat de montage van het programma opnieuw subliem is. Anderzijds vrees ik bij het zien van zo’n promo dat de makers zwaar over the top zijn gegaan en hun hand overspelen.

De waarheid zal ergens in het midden liggen. DInsdag 2 februari is de perspresentatie van X Factor 2010, waar Zappen bij aanwezig is. Dan live tweets vanaf de persconferentie. De eerste uitzending op tv is 5 februari.

Bekijk de promo:

Zie ook:
- Wendy van Dijk niet bij theaterrondes X Factor
- Jury X Factor blijft intact, bijna 10.000 aanmeldingen
- Wendy van Dijk zwanger, uitgerekend tijdens liveshows X Factor
- X Factor eind januari 2010 terug op RTL 4

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “X Factor 2010 buitenaards? (promovideo)

 1. Michel

  Ik vind de promo er gelikt uitzien en beloofd inderdaad weer fraai camera- en montagewerk. Waar ik aan stoor is Martijn en Wendy die steeds hun armen kruisen.

    /   Reply  / 
 2. Erwwin

  Rtl leert steeds beter te promoten “SbS style” ook met die tekst dat groot in beeld komt tijdens de reclame

    /   Reply  / 
 3. Ducky

  Ik weet niet of het aan mij ligt. Maar volgens mij draaide er zo’n 2 weken terug ook al spotjes voor X-factor. Ik ga in iedergeval kijken!

    /   Reply  / 
 4. Erwwin

  nog ff iets ook goed bij het begin tijdens de reclame bij dat rtl 4 logo er steeds elementen van de dagthema of nieuwe programmas/series met de tijd er bij

    /   Reply  / 
 5. Tino

  Eindelijk weer X-Factor, heerlijk amusement!

    /   Reply  / 
 6. Brian

  Vind het wel een gave promo, laat zien wat ze allemaal kunnen bij RTL. Het is nu nog te vroeg om al mensen te laten zien die slecht zingen of juist heel goed, dat kan een paar dagen van te voren uitgezonden worden als promo. Hoop dat de auditierndes niet zo lang gaan duren, vind de liveshows altijd erg leuk.

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Liveshows vind ik zelf ook het leukst. Die beginnen overigens 9 april.

     /   Reply  / 
 7. poppie

  vind de promo juist niet goed. Ongetwijfeld zal het goed gemonteerd zijn, maar X factor is wat het is en door op vliegende X-en te staan doe je af aan de formule.
  Ben benieuwd of mensen na popstars meteen X factor willen kijken of dat het publiek een beetje klaar is nu en naar Uri Geller gaat kijken.

    /   Reply  / 
  1. Hanneke

   Alsjeblieft zeg, uri geller.. ik denk eigenlijk dat mensen juist daar wel klaar mee zijn..

     /   Reply  / 
 8. JB

  Sowieso valt me op dat zowel SBS als RTL steeds meer promo’s met de eigen vormgeving van het programma maken, in plaats van ze in het jasje van de zender te produceren. Een goede ontwikkeling, zorgt voor wat diversiteit. Dit spotje vond ik persoonlijk wat over de top, maar voor het merk X-Factor is het zeker wel goed.

    /   Reply  / 
 9. Nick

  Promo is idd al wat langer te zien.. RTL wordt er wel beter in door langer (eerder dus) te promoten. Maar niet zo irritant als SBS.

    /   Reply  / 
 10. Robin

  Ik heb de engelse presentator van X-factor nog nooit z’n armen zien kruisen, het blijft knullig

    /   Reply  / 
  1. Jeffrey

   Waarom denk je dat ze dit doen? Dat is nu eenmaal uitgegroeid tot iets wat erbij hoort. Denk je aan Xfactor, dan denk je aan de gekruisde armen.

   Ik heb de promo overigens al gezien, maar ik vind hem niet zo goed…

     /   Reply  / 
   1. Nick

    Ik vind die X echt dom… Vind Dermot (Britse X Factor) echt een goede presentator. Die draagt de presentatie alleen en heeft echt een ander soort rol dan Martijn en Wendy. Had wellicht voor NL ook leuk geweest.

      /   Reply  / 
 11. el-g

  Ik vind het juist wel een leuke originele promo van X Factor; zo mogen ze er wel veel meer maken van andere prime time programma’s! Wat mij betreft promoten ze zo ook de film zondag! En vaker idd die bumpers gebruiken als je naar de reclame toegaat of weer terugkomt van de reclame (weet ff de juiste naam er niet voor ;) )

    /   Reply  / 
 12. Bas

  Waarschijnlijk doen ze het lijken dat het ‘buitenaards’ is omdat de intro filmpjes in de meeste landen beginnen in de ruimte zoals hier:

  http://www.youtube.com/watch?v=kmpG9mwyJLM

  Deze gaat Nederland waarschijnlijk dit jaar ook krijgen!

    /   Reply  / 
 13. michel

  Ondanks dat we net Popstars hebben gehad heb ik er toch weer zin in! Leuk!

    /   Reply  / 
 14. WJ

  Meerdere mensen vragen zich af of mensen meteen na Popstars wel zin hebben in een soortgelijke show. Maar net als ik zijn er vast heel veel anderen die überhaupt niet naar Popstars hebben gekeken; zeker die mensen hebben zin in X-Factor. Zelf heb ik Popstars grotendeels overgeslagen – het duurt me allemaal te lang, ik vind Patricia Paaij vervelend, ben allergisch voor Gerard Joling, en van de kandidaten was ik ook niet onder de indruk. Uri Geller hoef ik ook niet te zien – met name door de aanwezigheid van Patty Brard.
  Leuke promo voor X-Factor trouwens.

    /   Reply  / 
 15. Patrick

  Oh! Dus daarom duurde het zolang voor een nieuw seizoen, ze wilden beginnen na Popstars? Begonnen ze vorig jaar niet al ergens in december? Vorig jaar vond ik X-Factor leuk om te kijken, en hoop dat het dit jaar net zo leuk wordt, vind het zelf leuker dan Popstars

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   Nee vorig jaar begon X-Factor begin januari, maar omdat Wendy met zwangerschapsverlop gaat, begint het dit jaar later.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>