Gordon blaast jury X Factor op

Een jury bestaande uit Eric van Tijn, Angela Groothuizen, Stacey Rookhuizen en Gordon is dit weekend voor het laatst te zien. Gordon heeft te kennen gegeven aan zijn collega-coaches, X Factor-producent Blue Circle en RTL niet meer met deze jurysamenstelling een talentenjacht te willen maken. Dat meldt Albert Verlinde in RTL Boulevard. Reden is het juryverloop van afgelopen vrijdag, de show waarin Bad Boyz werd geëlimineerd.

Het gaat dan niet zo zeer om de eliminatie van Bad Boyz zelf – hoewel erg wrang – maar meer om het jurycommentaar. Stacey Rookhuizen merkte op dat de jongens van Bad Boyz steeds meer op hun coach gingen lijken; de act werd naar haar smaak iets te gay voor een jongensgroep.

Gordon in RTL Boulevard: “Ik dacht eerst nog ‘wat toevallig, net nu ik er niet ben, maar ok’. Ik ben het thuis gaan terugkijken om half twee. Het is zo verdrietig de manier waarop het is gegaan. Er zijn echt heel nare dingen gezegd.”

Hij vervolgt: “Ik vind het ongepast als je in een uitzending gaat zeggen, waar veel kinderen naar kijken, dat Bad Boyz wel ontzettend veel op een coach gaan lijken die homoseksueel is. In deze tijd van homointegratie, -emancipatie en -acceptatie is het onacceptabel dat dit in een programma als X Factor naar buiten komt.”

Na de omstreden aflevering is er contact geweest tussen Stacey en Gordon. “Ze heeft me half huilend opgebeld en is door het stof gegaan, maar wat moet je daar mee? Bad Boyz is er uit en het leed is geschied.”

De boze mail die vandaag is verstuurd – drie dagen dus na de exit – zou volgens Albert ‘geen loze kreet’ zijn. “Het zit hem echt tot hier. Als juryleden elkaar persoonlijk gaan aanvallen in het hart, dan gaat het mis.”

Het siert Gordon dat hij zo opkomt voor de homo’s, waar de emancipatie de afgelopen jaren in Nederland toch wel iets is teruggedrongen. Maar het blijft een erg resoluut besluit – erg resoluut. Als kijker vind ik deze jury juist erg goed, uitgesproken mensen met verstand van zaken. Het zou jammer zijn als die niet meer kunnen samenwerken in een eventuele volgende X Factor.

Overigens maakt Gordon X Factor 3 wèl gewoon af. Aanstaande vrijdag en zaterdag is hij dus gewoon te zien in de populaire RTL-talentenjacht. Dit najaar komt RTL eerst met Holland’s Got Talent.

Zie ook:
- Martijn Krabbé: Ruzie jury X Factor valt best mee
- Gordon woest op X Factor-collega’s om vertrek Bad Boyz
- Gordon eerste coach zonder act; Bad Boyz uit X Factor

57 Reacties // Reageer

57 thoughts on “Gordon blaast jury X Factor op

 1. Jeroen65

  Leer eens beter tegen je verlies te kunnen Gordon!

    /   Reply  / 
 2. geensms

  gordon moet niet huilen

    /   Reply  / 
 3. joris

  dit is puur aandacht vragen zo net voor de finale,
  volgend jaar zit hij er gewoon weer (al hoop ik niet op 3 talentenshows in 1 jaar op 1 zender).

  dat gordon de badboyz zo geweldig vindt is volgens mij ook enorm nep. hij doet gemaakt enthousiast…

  mijn voorstel: gooi zowel gordon als de categorie groepen uit Xfactor en je hebt een veel leuker programma

    /   Reply  / 
  1. Anna

   MAN DOE NORMAAL
   MET GROEPEN IS HET JUIST VEEEEEEEEEL LEUKER
   EN GORDON IS BETER DAN JIJ MET JE ROTKOP

   x

     /   Reply  / 
   1. Claudia

    Doe’s ff normaal joh.
    Wanneer iemand z’n mening geeft hoef je niet gelijk te gaan schelden.

      /   Reply  / 
 4. Airliner

  Beter wordt Gordon volgend jaar vervangen door Edsillia, dan is het programma ook meteen een stuk leuker!

    /   Reply  / 
  1. hennie

   Ben het er helemaal mee eens.
   Goor is best leuk maar af en toe erg over het paard getild en kan niets hebben als het om opmerkingen gaat, die hij moet incasseren, terwijl hij ze wel veelvuldig uit deelt.
   Edsillia voor gordon in de plaats en het is een stuk gezelliger.
   Die bad boz zijn leuk maar niet echt goed.
   Zang kwaliteiten zijn wat mij betreft zeer belangrijk.

     /   Reply  / 
 5. Samantha

  nee , ze moeten stacey uit de jury zetten .. was zij elke keer weer Flikt kan ze echt niet maken ,. wat heeft zijn nu berijkt .. ze is gewoon nog een kleine Pubber .. nee AUB haal Stacey uit de jury voordat ze echt te ver gaat ..

  Gordon You Rock

  xx

    /   Reply  / 
 6. Nina

  Ik vind inderdaad dat Stacey te ver is gegaan, Gordon neemt het op voor zijn act, logisch.
  Maar hoe Stacey tegen Badboyz deed is onterecht, en terecht dat Gordon er fel op in gaat!
  Ook al ben ik niet zo’n fan van Gordon, hij is een goede coach, besteed veel aandacht aan zijn acts.
  Ik bedoel, De acts van Badboyz waren altijd geniaaal! Is niet van de overige te zeggen..

    /   Reply  / 
 7. kk

  Argwanend denk ik aan een publiciteits stunt

    /   Reply  / 
  1. maria

   Ja natuurlijk, wat dacht je dan. Heeft hij geen mot met Gerard Joling, dan maar met de hele jury van X factor! Hij zoekt gewoon de publiciteit. Hij leeft van die aandacht!

     /   Reply  / 
 8. Anymous

  X-Factor jury: Eric van Tijn, Stacey Rookhuizen, Angela Groothuizen & Edsilia Rombley
  Hollands Got Talent: Patricia Paay, Albert Verlinde, John Ewbank
  Idols: Eric van Tijn, Gordon, Kristel Verbeke, Jerney Kaagman

    /   Reply  / 
 9. Anymous

  Ik bedoel niet Idols, maar The Voice…

    /   Reply  / 
 10. Lia

  Ik vind het onderhuidse venijn van Stacey aanstootgevender dan het lompe recht-voor-zijn-raap commentaar van Gordon. Het is niet de eerste keer dat Stacey te ver ging; ze had in de sing-off ook uiterst villein commentaar tegen Kelvin. Ik snap dat ze voor Sumera koos, maar ze had daarmee Kelvin in zijn waarde kunnen laten. Idem dito met dit commentaar naar de Badboyz.

    /   Reply  / 
 11. Rein

  Ah Gordon loopt weer eens ergens voor weg…. hoe verrassend… *gaapt*

    /   Reply  / 
 12. Samantha

  @rein
  nou als ze mij zo persoonlijk zouden aanvallen , zou ik ook niet meer met Haar(hun) in de jury willen zitten, het is een spelletje maar mensen op zulke manieren pakken is gwn ziek .. zoiets doe je niet .. zeker niet Live op tv en als je respect hebt voor mensen …

  gelukkig gaat Gordon the voice doen , dat ga ik zeker kijken .. khoop echt dat ze stacey uit de jury zetten .. en jhaa met kelvin was het hetzelfde zoiets kan je 1keer flikken .. 2keer ga je al te ver .. maar 3x dan heb je echt een probleem …

  x

    /   Reply  / 
 13. Robbieboy

  Stacey is een leuke meid, maar deze opmerking ging mij, als homo zijnde, ook veel te ver, dit soort jaren 50 opmerkingen horen niet gemaakt te worden in een liveshow. Snap dat Stacey spijt heeft van deze opmerking, en dat ze het niet zo bedoelde, maar snap ook dat Gordon na dit seizoen niet meer verder wil gaan in de huidige samenstelling. Hoop dat ze er toch uitkomen, want dit was de leukste jury samenstelling die RTL ooit had

    /   Reply  / 
 14. Robbieboy

  Ik vreesde trouwens ook wel, dat nu Gordon niet aanwezig zou zijn, vrijdag de Badboyz wel eens het veld moesten ruimen, maar had eerder verwacht dat Eric de gene zou zijn die de badboyz eruit zou sturen (Ja, euuuh sorry, maaaar het was niet zo goed)

    /   Reply  / 
 15. Tim20

  SBS6 zocht met The Mask de publiciteit op, RTL doet het met Gordon. Al kiezen ze daar wellicht niet zelf voor….

  wat een triest gedoe allemaal, laten we ons druk maken om andere dingen! Gordon moet sowieso niet zo zeiken. Hij zei toch kortgeleden nog dat hij zou stoppen met tv-werk en programma’s? Merk er nog bar-weinig van! Het enige waar ik hem nog in wil zien is Over de Vloer… ja, wat hoop ik dat dát terug komt! Heerlijk!

    /   Reply  / 
 16. Samantha

  nou ik denk niet dat dit een Publiciteit’sstunt is .. wandt Gordon was echt geraakt en niet alleen hij … nog veel meer nederlanders …

  x

    /   Reply  / 
  1. Robbieboy

   Het was inderdaad een domme, kwetsende opmerking van Stacey, maar geloof wel dat het haar echt spijt

     /   Reply  / 
   1. Samantha

    ze kan er wel spijt van hebben , maar ze heeft het wel zegt op de Nl Tv en dat kan niet meer terug gedraaid worden

      /   Reply  / 
 17. B.K.

  Ik zie het probleem van Stacey ook niet. Stel dat ze homoseksueel zouden zijn, wat dan nog? Is daar iets ergs aan? Slaat toch nergens op zo’n opmerking en ik snap dus ook wel dag Gordon zo boos is. En wat Wendy aan het eind zei was ook niet al te snugger.

  Wat wel vast staat is dat dit beter onderling geregeld had kunnen worden, zonder dat de Telegraaf en RTL Boulevard zich er weer mee gingen bemoeien. Vooral de Telegraaf lijkt te smullen van dit soort berichten, ik word daar zo langzamerhand wel erg moe van.

    /   Reply  / 
 18. Nick

  Kun je wel meteen allemaal kwaad worden op Gordon, maar kijk eens even verder dan zijn verleden en dat iedereen denkt dat het om Badboyz draait. Het gaat hem om de manier waarop, en zeker richting BadBoyz. Stacey ging idd buiten haar boekje.

    /   Reply  / 
 19. Richard

  Vraag me af of Gordon, dan wel een ander Jurylid, echt opstapt. Zo ja, Edsillia op de plek van een van hen. Vrijdag was haar open sollicitatie en voor die job is ze zeer geschikt! Maar wie stapt er nou op uit X Factor?

    /   Reply  / 
 20. Yvonne

  Weet je wat nu jammer is dat Gordon alles kan zeggen en als hij dezelfde opmerkingen terug krijgt hij hier niet mee om kan gaan.
  En dat hij dit niet leuk vind ,dat kan natuurlijk.
  Maar misschien is dit een wijze spreuk”verbeter de wereld ,maar begin bij jezelf”.

    /   Reply  / 
 21. Martijn

  Ik zou zeggen, gooi hem dan ook maar lekker uit The voice. Met zo´n zielige kneus moet je gewoon niet samen willen werken.

    /   Reply  / 
 22. Rtd

  Kan die man niet gewoon helemaal van tv??? bah bah…

  dat ie lekker naar kaapstad gaat en daar lekker blijft!!

    /   Reply  / 
 23. Cees

  De meeste van jullie hier zijn echt dom.
  Het gaat niet om hem, maar om wat er gezegd is tegen de Badboyz.
  En daarin vind ik dat Gorden gelijk heeft.
  Het gaat om het optreden en niet om iemands geaardheid of whatever.
  Ik vond ook dat wat Stacey zei te ver ging.
  Dus Gordon van mij heb je gelijk.

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Gaat erom dat deze man altijd wel iets weet te vinden als het net gaat zoals hij wil. Ben er echt klaar mee en zou als zenderleiding nu ook eens ingrijpen. Graag of niet Gordon, anders rot je maar op!

     /   Reply  / 
 24. Jack

  Ik ben blij dat Gordon eindelijk een verstandige beslissing neemt. De jury is veel beter af zonder Gordon. Naar mijn mening is het doel van de jury acts te beoordelen. Gordon gebruikt elk mogelijk moment om alleen zijn acts te promoten, publiek op te juinen, dat is niet zijn functie.
  Grappig zijn ten koste van anderen is iets waar Gordon mee begonnen is, tja eens krijg je het terug. Het werd tijd!

    /   Reply  / 
 25. Reinier

  Gordon komt niet op voor de BadBoyz, hij komt op voor zijn eigen ego dat gekrenkt is. Hij maakt zelf ook aan de lopende band kandidaten belachelijk, maar blijkbaar vindt hij dat niet hetzelfde. Hij benadrukt met zijn eigen grappen hoe dik Dony is, of hoe lelijk Maaike zich kleed als een 50-jarige vrouw. In de voorrondes zei hij zelf nog tegen een jongen van een jaar of 18 dat hij ‘te nichterig overkwam’ en dat hij daar iets aan moest doen. Als je zelf oppert dat een jonge jongen niet klopt zoals die is, omdat hij te nichterig is, is dat niet niet nog slechter? Zeker als je al kritiek op Stacey hebt. Hij moet eens kritisch naar zichzelf kijken en wat hij voor domme dingen doet, voordat je iemand anders de grond in boort.

  Los daarvan is Stacey gewoon een slecht jurylid die altijd domme opmerkingen maakt. Dit is gewoon een voorbeeld in een rij van velen. Al haar opmerkingen komen niet goed aan en in dit specifieke geval dus ook niet. Dus ik zou er als homo zijnde vooral niet te zwaar aan tillen.

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   vergeet de nekschot affaire niet.

     /   Reply  / 
 26. Vincent

  Ik stem voor Idols, veel mooiere show met tenminste een fatsoenlijke opening enzovoort. Met Gordon, John Ewbank, Erik van Tijn en Jerney Kaagman

    /   Reply  / 
 27. maria

  Het enige verschil tussen X Factor en Idols is de mogelijke deelname. Bij Idols zijn dat alleen de jeugdige deelnemers. Bij X Factor zgn. iedere deelnemer en ook groepjes. Het podium en de entourage is bij Idols blauw en bij X Factor rood. Maar dat is slechts om het programma herkenbaar te maken! De winnaars zijn bijna altijd jeugdige personen die goed kunnen zingen en allemaal de X Factor hebben alleen noemt men het anders. Komt allemaal op hetzelfde neer. Ook bij Idols worden de kandidaten behoorlijk kritisch beoordeeld Ik herinner mij een Henk Jan Smits. Die meende een zwangere kandidaat te moeten schofferen. Het succes steeg hem naar het hoofd en koos voor een andere zender in de veronderstelling dat hij het wel ging maken! Helaas voor hem en gelukkig voor het publiek: hij is nog nauwelijks te zien!
  Met de komst van Gordon werd de toon nog veel harder en zelfs erg grof! Daar zit niet iedereen op te wachten! Maar prettig voor RTL het trekt wel veel kijkers.
  Bij de start van de laatste X Factor was de toon van Gordon veel milder en aangenamer tegen de kandidaten dan in de voorgaande uitzendingen van X Factor. Ikzelf vond dat veel leuker. Kennelijk wilde de zender (en misschien ook Gordon) een andere weg inslaan. Maar….een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Het is nu weer helemaal de oude Gordon; hij kan het niet laten.
  Als je hier niet van houdt: laat van je horen! Heel goed al deze reacties, maar laat je niet verleiden om net zo of nog grover te zijn dan Gordon. Dat staat zo dom en goedkoop!
  Gordon is Donnymoe! Nou dat heb ik nu al jaren met Gordon!!!!

    /   Reply  / 
  1. Rein

   er is nog een verschil tussen Idols en X-factor… bij de eerste bepaalt de kijker wie naar huis gaat, bij de tweede ligt het laatste woord bij de jury. Groot verschil hoor!!

     /   Reply  / 
   1. maria

    Volgens mij was dat net zo als met de X factor; en had de jury het laatste woord, behalve bij de laatste 3. Ik herinner mij Rafaella nog die zwanger was en Henk Jan Smits die niet blij was dat zij de winnares werd. Hij was erg voor Floortje. Helaas nam de kijker de eindbeslissing.

      /   Reply  / 
    1. Rein

     nee hoor bij Idols had de jury vanaf de liveshows niets meer in te brengen…

       /   Reply  / 
     1. maria

      Nou in dat geval zou ik ook voor Idols gaan! Maar Hoe zat het dan met de herkansing?

        /  
     2. Rein

      er was geen herkansing bij Idols, degene met de minste stemmen moest naar huis, that’s it. Veel beter als je het mij vraagt!

        /  
  2. mudanza

   Gordon is een zielig theatraal figuur die ook nog eens slecht tegen zijn verlies kan. X-factor kan er enorm van opknappen als hij weg is.
   Gordon is prima geschikt voor de arena als er een elftal hongerige leeuwen bij los wordt gelaten en dan overleefd hij waarschijnlijk ook nog met z’n grote bek

     /   Reply  / 
 28. joep

  Stacey is een nobody, haar ouders zijn rijk. Hebben haar ooit een platenmaatschappij gegeven toen ze zestien was. Ze heeft nooit een band groot gemaakt, weet echt neit meer van muziek dan jij en ik. Het is een grote farce dat ze daar zit.

    /   Reply  / 
  1. maria

   Dan ben je toch verkeerd ingelicht.

     /   Reply  / 
   1. paola

    yep. muzikaliteit 0,0!!!

      /   Reply  / 
    1. maria

     Kan je even niet volgen?

       /   Reply  / 
 29. michel

  Stacey vervangen voor iemand anders. Heb haar nooit wat aan gevonden. Doe maar Edsillia Rombley de volgende keer. Dta de Badboys er uit liggen tja dat is het spel he maar, dat over die homotrekjes had ze niet hoeven zeggen. Stel dat een van de 2 (of allebei) het is dan had deze het waarschijnlijk al best moeilijk om er voor uit te komen. Dat gaat na deze opmerking helemaal wel ff duren. Jammer. Vond het echt een hele domme uitspraak!

  Heb zelf verder weer erg genoten van dit seizoen X-factor. Ben benieuwd na De voice. Holland got talent hoeft van mij niet. Hoewel X-factor als talentenjacht het leukste is zou ik al ik RTL4 was volgendjaar weer een keertje Idols doen.

  Verder zou zn show als ik X-factor ook leuk zijn met kinderen. De Kids Factor (straks ben ik een popster). Uiteraard moet er iets verzonnen worden voor bij de audities want, je kan ze natuurlijk niet zo weg sturen zoals dat soms gebeurd bij de talentenjachten.

    /   Reply  / 
 30. Rtd

  stacy is idd over de grens gegaan met haar opmerking tegen de bad boyz.. maar neemt niet weg dat Gordon ook denkt dat ie altijd alles maar mag en kan zeggen.. en dat moet dan maar ”geaccepteerd” worden.

  Stacy zal denk ik vrijdag wel dr excuses gaan aanbieden in de live show… is het niet tegen gordon, dan wel tegen het kijkend publiek.. zo is Stacy denk ik dan wel.

    /   Reply  / 
 31. paola

  stacey liet haar muzikaliteit spreken, en koos voor kevin. dat zegt meer iets over de ‘muzikaliteit’ van stacey dan over badboyz. kevin zong vals. een leuk lied, maar kevin’s uitvoering was gewoonweg niet zuiver. jammer voor badboyz dat er die avond een ondeskundig jurylid voor hun zat, en dit verkeerde beoordeelde. de kandidaten die over zijn hebben eerder een niks factor dan een x factor: een dikke, een gebochelde en een a-seksuele.

    /   Reply  / 
 32. maria

  Nou Paola,
  Proviciat: Jij weet in ieder geval de plank wel vakkundig mis te slaan.!
  En makkelijk hoor om de kandidaten zo overdreven grof neer te sabelen op hun uiterlijk. Ben je misschien zelf zo gefrustreerd over je eigen uiterlijk dat jij je af moet reageren? Of ben je alleen maar erg dom. Of misschien wel allebei?

    /   Reply  / 
 33. Dick

  wat is die Gordon een vervelende kerel zeg die moet eigenlijk zijn kop nooit meer op de tv vertonen en verstand van muziek heb die helemaal niet wij kijken niet eens meer naar dat programma ik kan een broerte ktijgen alleen al als ik die kop van die kerel ziet hij heb op andere altijd commentaar en als die zelf wat krijg dan is het niet goed wat een verschrikkelijke kwal is dat zeg

    /   Reply  / 
 34. maria

  En lucht het op Dick?

  Nou sterkte hoor!

    /   Reply  / 
 35. Anna

  Stacey moet gewoon oprotten,
  ik vind het niet normaal wat ze allemaal zegt.
  Badboyz zijn hetero hebben ze duidelijk gezegd.
  I love BadBoyz <3

  xx

    /   Reply  / 
  1. maria

   Anna,
   Kun je het ook iets anders zeggen? Je haalt jezelf en de site zo naar beneden.
   En je houdt van de Badboyz? Prima! Houden zo!

     /   Reply  / 
 36. goormoe

  hij zeikt heel zijn leven al iedereen af, en nu is hij ineens op zijn teentjes getrapt? wat een misselijkmakend ventje zeg..vreselijke relnicht…oprotten van tv en op de markt gaan staan

    /   Reply  / 
  1. maria

   Goormoe,
   Probeer dezelfde boodschap eens wat genuanceerder op te schrijven. Staat zo echt heel goedkoop. Zo kun je nooit serieus genomen worden.

     /   Reply  / 
 37. yul

  tief gordon er lekker uit. Stuitend figuur

    /   Reply  / 
 38. Pingback: Eindelijk finale X Factor: Gaan we voor Jaap of Maaike? | Zappen

 39. Bartje

  Ben blij als die Gordon verdwijnt uit de jury wat een eikel is dat man. Die man moet lekker naar zuid afrika gaan en daar BLIJVEN !!
  Misschien kan die dan nog wat leuke boeken schrijven is hij ook even stil.

  Bart

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>