Idiote tv-oorlog: Ontknoping X Factor vs Eurovisie Songfestival

In medialand wordt al snel gesproken van een tv-oorlog. Als er bijvoorbeeld twee soortgelijke programma’s gelijktijdig lopen. Of als een zender een boegbeeld van de concurrent wegkaapt. En wanneer er op de vrijdag- of zaterdagavond zo veel leuks voor de kijker is te kiezen, dat grote programma’s elkaar eigenlijk opeten. Vanavond is het weer eens zover. De grote ontknoping van X Factor 2010 staat tegenover de finale van het Eurovisie Songfestival. Wat te kiezen?

Tros-baas Kuipers zei eerder deze week te verwachten als kijkcijferwinnaar uit de bus te komen. Dat was echter nog voor de eliminatie van Sieneke. Nu zij het strijdtoneel in Oslo heeft verlaten, denk ik dat het Eurovisie Songfestival ergens rond de 1,3 miljoen kijkers zal uitkomen. Een score gelijk aan die van de afgelopen jaren.

Het valt te verwachten dat X Factor daar overheengaat. De liveshows groeiden al in kijkcijfers tot 1,7 miljoen. Vanavond de finale 2 miljoen kijkers en op het moment van de uitslag dan even 2,5 miljoen kijkers trekken. Gok ik.

Neemt niet weg dat ik het balen vind. Enorm balen, want ik had graag beide programma’s aandachtig bekeken. X Factor volg ik al sinds het begin. En het Eurovisie Songfestival vind ik elk jaar een tv-hoogtepuntje. Toen Herman nog een klein Hermannetje was zat ‘ie al met heel het gezin en een scoreblok de ranking thuis bij te houden. Vanavond eentje opnemen en later terugkijken is geen optie; dit zijn programma’s die je live mòet zien.

Het zijn ook nog eens programma’s die je bij uitstek in groepsverband kijkt. Ik zit vanavond met vijf of zes vrienden gezellig in de huiskamer. Afgelopen week is er gekscherend gezegd om dan maar de slaapkamer-tv ook in de huiskamer te zetten, opdat we het dan in stereo kunnen volgen. Ik zie het zomaar gebeuren. Idioot. Maar het is ook idioot om twee van zulke tv-evenementen tegenover elkaar te zetten. Dan had ik toch graag gezien dat RTL zijn finale naar vrijdag 4 juni verschoof. Is ook een meer relaxte planning voor het team en de kandidaten. Het heeft niet zo mogen zijn.

Vanavond allemaal veel plezier met kijken naar X Factor of het Songfestival. Vergeet niet #zappen toe te voegen in je commentaar op Twitter. Dan verschijnen je tweets rechtstreeks op deze blog.

Zie ook:
- Wat nou stoppen met Songfestival? 2,5 miljoen kijkers!
- Tros gokt mis met Sieneke; geen Eurovisiefinale voor NL
- Tros-baas: Songfestival verslaat zaterdag X Factor
- X Factor vreest Eurovisie Songfestival niet

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Idiote tv-oorlog: Ontknoping X Factor vs Eurovisie Songfestival

 1. koenvdvoort

  Ik heb zelf helemaal niets met het songfestival. Ben wel een groot dab van X Factor. Ik ben het er wel mee eens dat het van RTL niet zo heel slim gekozen datum
  is. Het is ook leuker wanneer de twee finalisten nog een week kunnen hypen.
  Jaap of Maaike, het maakt me eigenlijk niet uit, ze zijn beide heel erg goed. Ben al fan van Jaap vanaf zijn eerste auditie, Maaike had ik zelf tijdens de Juryvisits niet verkozen boven Romy. Maar God, wat heeft zijnzichzelf bewezen, elke week is ze met sprongen vooruit gegaan en heeft haar plek in de finale echt verdiend.
  We zullen het zien vanavond!

    /   Reply  / 
 2. koenvdvoort

  Oeps, ik ben natuurlijk geen dab van x factor, maar fan :p rottige autocorrectie…

    /   Reply  / 
 3. Mark

  X-factor is niet spannend meer. We weten sinds het vertrek van Sumera allemaal al hoe de wedstrijd zich zou gaan uittekenen en dan vind ik de gedoodverfde winnaar maar saai…
  Eurovisie it is! Go Armenië!

    /   Reply  / 
 4. Cees

  4 April ? :)

    /   Reply  / 
 5. Cees

  Beter zo Herman ;)
  Fijn weekend!

    /   Reply  / 
 6. Martijn

  Songfestival kan me gestolen worden, kijk lekker naar de ontknoping van x factor. Vanavond weer met een band, helemaal top!

    /   Reply  / 
 7. Nick

  X Factor!!

    /   Reply  / 
 8. mark

  Die TROS baas zei dat Songfestival hoe dan ook zou gaan winnen, of Sieneke er nou wel of niet bij zou zitten: “RTL zouy er beter aan doen de finale te verschuiven”. :D :D :D :D :D

  Nog niet zo hard gelachen deze week…

    /   Reply  / 
 9. Wouter

  Is het heel raar als ik het allebei totaal niet boeiend vind?

    /   Reply  / 
 10. Remia

  alle weken gekeken naar X Factor, maar ben toch nieuwschieriger naar het Songfestival dit jaar het is echt een supper hoog niveau met top nummer. en lekker geen reclame !!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>