RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars

De vrijdagavond van RTL 4 staat dit najaar in het teken van The Voice, de nieuwe muzikale talentenjacht op de Nederlandse televisie. Vier Nederlandse muzikanten coachen zelf uitgekozen pupillen om uiteindelijk met elkaar de strijd aan te gaan. Wie deze vier zijn? Nick & Simon, Angela Groothuizen, VanVelzen en Jeroen van der Boom. Martijn Krabbé presenteert zoals eerder al bekendgemaakt, Talpa is de producent.

Bij The Voice komen de voorrondes niet in beeld. Na een intense en actieve zoektocht naar nieuw talent komen alléén de grootste talenten in aanmerking voor de audities, waar ze gelijk met een live band voor publiek optreden. Kandidaten mogen zichzelf ook begeleiden op een instrument. En daarbij; zijn zij niet te zien voor de coaches, maar alleen te horen. Met deze ‘blinde’ audities gaat de show van start.

De beste deelnemers komen in een team onder aanvoering van een topartiest. Deze topartiesten betrekken op hun beurt weer vrienden uit de Nederlandse muziekwereld bij het klaarstomen van ‘hun’ sterren in spe. Zo gaat John Ewbank, die als componist verantwoordelijk is voor vele successen van Marco Borsato, de muziek voor The Voice schrijven. Degene die deze bijzondere talentenjacht wint, gaat een lange en succesvolle zangcarrière tegemoet. RTL : “En één ding is zeker: Nederland is na deze show een ster van grote klasse rijker!”

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: “Bij RTL 4 staat de vrijdagavond in het teken van talent, muziek en amusement voor het hele gezin. Deze thema’s brengen we vanuit verschillende invalshoeken. The Voice is nieuw en bedacht en ontwikkeld door Talpa. Het is een zoektocht naar de nieuwe generatie topartiesten. We kunnen en willen deze alleen maar afleggen samen met de grote namen uit de muziekwereld en we zijn er bijzonder trots op dat we hiervoor de handen ineen hebben kunnen slaan met dit zeer gevarieerde gezelschap.”

Mooie keuzes van RTL bij de aangetrokken artiesten. Ook bijzonder dat de doorgaans volle agenda van Nick & Simon is vrijgemaakt voor dit tv-programma. Verder heb ik groot vertrouwen in de enorm muzikale VanVelzen en ervaren jurylid Angela Groothuizen, die bij X Factor haar deskundigheid zeker heeft laten gelden. Jeroen van der Boom is een opvallende; toch een artiest die korte tijd heel populair is geweest en voor zijn muziek doorgaans veel afhankelijker is van tekstschrijvers en componisten dan zijn The Voice-collega’s. Maar misschien werkt dat in zijn voordeel; meer open staan voor meningen en kritieken van anderen?

The Voice lijkt mij in elk geval een fraai programma dat nu eens echt draait om de kwaliteit van een artiest en niet zozeer het hebben van de X Factor. Eindelijk ook eens geen kansloze auditanten en andere grapjassen. Ik ben heel benieuwd wie de vrijdagavond straks wint: Popstars van SBS 6 met de nieuwe troef Marc-Marie Huijbregts of toch The Voice van RTL 4.

Overigens is Gordon dus toch niet betrokken bij The Voice zoals eerder werd geopperd. Dat doet het vermoeden sterken dat hij zitting neemt in de jury van Holland’s Got Talent, dit najaar ook te zien bij RTL met in elk geval Patricia Paay en Robert ten Brink.

Zie ook:
- SBS strikt Marc-Marie Huijbregts voor jury Popstars
- Terugkeer Mystery Popstars in derde serie Popstars
- Nog een auditieshow RTL in najaar: My Name Is…
- Martijn Krabbé presenteert talentenjacht The Voice
- Gordon: Misschien moet Sumera meedoen aan The Voice
- Nog een nieuw programma voor Gordon? The Voice

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars

 1. gtstfites

  Ik had gehoord dat er audities zijn geweest voor het nieuwe gezin van gtst er zijn geruchten dat het gezin geen vader, moeder, zoon en dochter is maar vader, moeder en 2 zoons

    /   Reply  / 
 2. Max

  Wat is dat toch iritant , sbs heeft popstars? gelijk ff nieuw progrogramma verzinnen

    /   Reply  / 
  1. [email protected]

   Dus omdat SBS Popstars heeft mag RTL daar niets tegenoverzetten wat in hetzelfde gerne zit????
   GROTE ONZIN natuurlijk, ik vind dat RTL nu al pluspunten verdient omdat ze het aandurven om iets tegenover Popstars te zetten.

     /   Reply  / 
 3. Erik

  Dus Marco Borsato zelf werkt niet mee aan dit programma, zoals eerder werd gezegd?

    /   Reply  / 
 4. marlies

  simon is lekker man vooral op deze foto, mmmm lekker snoepje!

    /   Reply  / 
  1. zwart gat

   Hihi… met jouw lippen op de mijne… tralalala…

     /   Reply  / 
 5. gtstfites

  Leuke jury trouwens alleen bij Holland’s got talent niet maar Gordon heeft wel ze vrouw (Patrica Paay) nu gevonden voor zijn trio

    /   Reply  / 
 6. Martijn

  Prima, eindelijk eens concurrentie voor popstars. Ik kies zeker weten voor The Voice!

    /   Reply  / 
  1. maria

   Zeker weten ik ook!

     /   Reply  / 
 7. B.K.

  Gordon dus definitief in de jury van Holland’s Got Talent. Op het strandfeest afgelopen zaterdag van 100% NL zei hij in een interview tegen de journaliste dat ze ‘heel warm’ zat toen ze vroeg over zijn deelname aan Holland’s Got Talent. Ook Patricia Paay liet het gisteren bij Life 4 You al lichtelijk doorschemeren. Jammer, ik had hem toch liever bij The Voice gezien, ook gezien Gordon echt een begeleider is die graag aan de slag gaat met de artiesten. Dat is bij Holland’s Got Talent niet echt het geval. Vraag me alleen wel af wie nu dat andere jurylid is bij Holland’s Got Talent. Ik mag hopen dat het een nieuw gezicht is, en geen Erik van Tijn bijvoorbeeld.
  Verder een leuke selectie aan artiesten voor The Voice, alleen had ik in de plaats van Van Velzen toch liever nog een vrouw gezien, zoals Ruth Jacott of Edsilia Rombley. Sowieso vind ik Van Velzen behoorlijk irritant in zijn doen en laten. Ik ben wel benieuwd hoe het programma het gaat doen tegenover Popstars. Ik mag hopen dat televisie kijkend Nederland The Voice een kans geeft tegenover het herhalende Popstars.

    /   Reply  / 
 8. Samantha

  ik heb zoizo niets met SBS6 dus het word zoizo RTL alleen balen want ben groot fan van marc-marie .. dusjhaa … alleen zijn cometaar terug kijken danne :p haha

    /   Reply  / 
 9. elwin

  zal t schema dan zo eruit zien voor RTL in t najaar;
  maandag: Bones, CSI, CSI NY
  dinsdag: Uitstel van Executie(sept/okt) Tv makelaar(nov/dec)
  woensdag: SOS Sonja(sept/okt)
  donderdag: Bonje met de buren (sept/okt) dubbeltje op z’n kant (nov/dec) Het zesde zintuig (sept/okt) derk ogilvie (nov/dec)
  vrijdag : the voice (sept/okt) My name is(nov/dec) Van de vorst
  ziet sterren (sept/okt)
  zaterdag: Benidorm Bastards (sept/okt) Ushi & van dijk (nov/dec)hollands got talent (sept, okt) Ik hou van holland (nov,dec) Wat vind NL (sept/okt/nov) Dit was het nieuws (nov/dec)
  zondag: film (sept, okt, nov) Miljoenenjacht (dec)

    /   Reply  / 
 10. Martijn

  Hoop dat ze de zaterdag vrijhouden voor spel en humor en HGT naar de zondagavond gaat.

    /   Reply  / 
 11. Anoniem

  Ik denk dat HGT wel op zondag wordt gedaan dan.
  En hoop echt dat the voice wint van Popstars, ik kots popstars uit, bah zeg. Gaat alleen maar op het uitlachen met audities, als die stumperds komen er op af.

    /   Reply  / 
 12. Daan

  Gewaagde keuze van RTL om dit nieuwe onbekende programma tegenover een succesvol bekend en geliefd soortgelijk programma te zetten. Het zal wel weer een strijd worden wie er als eerste is in augustus. Hoewel het programma kan pronken met veel grote namen vraag ik me toch af of het slim is van RTL. Popstars heeft toch een grote vaste schare kijkers.

    /   Reply  / 
 13. frits piekema

  hoe zing je je in de kijker voor The Voice?

    /   Reply  / 
 14. maria

  Dat ligt er maar aan! Als het een kwalitatief goed programma wordt, zullen mensen die kwaliteit prefereren, daar de voorkeur aangeven. Ikzelf vind Popstars kwalitatief stukken minder dan een Idols of X Factor. Zowel voor wat betreft de presentatie,de jury en de kandidaten!

    /   Reply  / 
 15. Misha

  Ik ga toch liever The Voice kijken, dan naar het achterlijke Popstars met die eeuwig durende voorrondens…:S

    /   Reply  / 
  1. maria

   Dan ben je in goed gezelschap!

     /   Reply  / 
 16. PINHEAD

  Dat word dus The Voice voor mij, Popstars heb ik vorig jaar definitief vaarwel gezegd. De reden(en) hiervoor kun je zelf wel bedenken…

    /   Reply  / 
 17. laura

  iemand enig idee waar de audities van the voice word gehouden ?

    /   Reply  / 
 18. Martijn

  Ik vind het erg gaaf dat RTL van mijn vrijdag avond weer een topavond kan maken! Ik ben sinds Idols 3 toch een beetje talentenjachtfan van RTL geworden. Maar Popstars kijk ik niet, telkens die onzin “Héél Nederland is in de ban van… bla bla “. En die voorrondes vind ik ook verschrikkelijk. Maar het grootste nadeel vind ik, dat zowel de jury als de presentatie als de kandidaten mij niet zo bevallen. Toch een ander niveau op SBS.
  The Voice wordt het vrijdagavond, absoluut. Hier gaat het om de stem! Laat maar komen die nieuwe Nederlandse Christina Aquilera. Haha!

    /   Reply  / 
  1. maria

   Helemaal mee eens. Maar degene die SBS leuk vinden, moeten daar vooral naar blijven kijken. Maar mijn smaak is het niet.

     /   Reply  / 
 19. Denise

  Nou allemaal kijken naar de voice volgens mij word dat wel een supper programma. Ik heb zelf afgelopen maandag auditie gedaan, dus ik hoop dat ik door ben. Spannnend….

  Kus

    /   Reply  / 
 20. maria

  Slechter dan Popstars kan het nooit worden, dus the Voice kan nooit van SBS verliezen. Wat een droevige jury!!! Het lijkt wel een setje uit een slechte C film!

    /   Reply  / 
 21. rebekka

  popstars ,veel gepraat gegil, wordt irritant programma

    /   Reply  / 
 22. maria

  The voice is nu twee keer op de vrijdag verschenen!
  Wat een goed programma.Leuk concept; Kwaliteit staat voorop! Zeer goede kandidaten. Leuke jury met goeie kritieken. Geen jury die zichzelf probeert te profileren. Kortom een prettig programma om naar te kijken en van te genieten.
  Als je in de pauze even zappt en per ongeluk bij Popstars belandt, zie je dat zo’n programma echt achterhaald is. Het is bijna zielig! Vooral ook voor die jury: ze doen hun best maar het wordt nooit meer wat! Duurt ook veel te lang.

    /   Reply  / 
 23. Zuwena

  Hmm.. ik zit net de battles van TVOH te bekijken via rtlgemist, nu is het klaar en zie ik voor mij op televisie de ‘chorus line’ van Popstars aanstaan. Na 3 seonden mag ik stellen: het niveau qua muzikale kwaliteit en zangkwaliteit buigt voor 90% in het voordeel van TVOH. Ik ga ervan uit dat de jury kwalitatief van hetzelfde niveau is, maar de facoriet van Popstart (Jim Saunders)is niet beter dan de gemiddelde kandidaat die tijdens de Battle in TVOH optrad.
  In popstars wordt er veelal niet goed gezonden, geen goede timing, valse noten, en minder charisma.

  Elke week kijk ik zowel TVOH als Popstars en tot nu toe doet popstars dus pijn aan de oren, wat wellicht de verhuizing van Popstars naar de maandag verklaard (overigens wel een zeer goed uitgekozen tijdstip (tijdens VI). Om heel eerlijk te zijn luister ik liever naar een irritante Johan Derksen dan naar een 15jarig manneke dat nog 3 maanden leuk zingt tot ie de baard in de keel krijgt.

    /   Reply  / 
 24. daniek

  is dit ook met popstars dat kinderen dat moeten doe n met talent

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>