Komkommertijd-rel: Eric Dikeb vs Gordon

Eric Dikeb kondigt een proces aan tegen Holland’s Got Talent-jurylid Gordon wegens smaad. Moet ik daar nu iets over bloggen, vroeg ik me gisteren af. Het is allemaal erg zijdelings met televisie betrokken en zit meer in de hoek van roddel en achterklap, niet waar dit blog in beginsel voor bedoeld is. Maar vanmorgen bedacht ik me: wat als Eric doorzet en in het gelijk wordt gesteld door de rechter? Dat zou dan het einde van de tv-jury betekenen, niemand durft dan nog iets te zeggen over iemands prestaties.

Nog even het verhaal in een notendop. Het begint met Jacqueline Wensing die auditie doet voor Holland’s Got Talent. Wensing voelt zich onheus bejegend door de jury en spant een kort geding aan om uitzending van de beelden te voorkomen. Dan blijkt Jacqueline al een single uit te hebben – Flame – waar Eric Dikeb weer achter zit. Gordon komt bij Giel op de radio om zijn verhaal te doen en hoort ter plekke dat Dikeb met Jacqueline werkt. Gordon, een man met het hart op zijn tong, spreekt het vermoeden uit dat Jacqueline een speelbal is voor Dikeb, een vooropgezette publiciteitsstunt.

Dikeb zegt nu op zijn beurt dat die uitspraken heb vijf klanten hebben gekost, waar hij gemiddeld 6.000 euro omzet op misloopt. Dikeb zou wat pogingen hebben ondernomen er met Gordon uit te komen, maar de zanger/tv-persoonlijkheid geeft niet thuis. Zegt Dikeb, wat Gordon weer ontkent. Dikeb ziet een gang naar de rechter als enige mogelijkheid.

Zoals ik het zie (ik heb geen juridische studie gedaan) heeft Dikeb geen poot om op te staan. Gordon heeft ten eerste nooit feitelijk beweerd dat het een publiciteitsstunt is, maar slechts zijn vermoeden uitgesproken. Dikeb heeft voldoende mogelijkheden gehad om zijn weerwoord te geven in de media.

Daarnaast: ik heb begrepen dat Jacqueline 6.000 euro heeft moeten betalen om het nummer Flame op te nemen. Is het meestal niet zo dat in ontdekt talent juist wordt geïnvesteerd in plaats van kaalgeplukt? Voor iemand met een normale baan en een gezin is 6.000 euro namelijk wel heel veel geld.

Gordon zelf heeft laten weten de aankondiging van een rechtszaak niet heel serieus te nemen. Het kamp Wensing/Dikeb heeft natuurlijk al het kort geding verloren, waardoor ze moesten opdraaien voor de proceskosten. Zal Eric Dikeb daar niet van hebben geleerd? Wat je natuurlijk wel weet: een voornemen als dit wereldkundig maken genereert enorm veel media-aandacht… wat weer koren op de molen is van Gordons vermoeden.

Het hele verhaal krijgt vast wel weer een vervolg, dat je mogelijk hier of elders leest. Ik hoop in elk geval dat, mocht de zaak echt voor de rechter komen, Dikeb in het ongelijk wordt gesteld. Het zou echt jammer zijn als een tv-jury straks niet meer vrijuit kan oordelen omdat ze elk woord zes keer moeten afwegen. Desalniettemin is deze komkommertijd-rel wel weer enorm veel free publicity voor Holland’s Got Talent.

Zie ook:
- Jacqueline (Holland’s Got Talent) niet meer in talentenjacht
- Zegen voor tv: Kanidaat Holland’s Got Talent verliest geding
- Jacqueline (Holland’s Got Talent) in Popstars èn The Voice?
- Jacqueline Wensing uit Holland’s Got Talent heeft al single
- Kort geding Holland’s Got Talent; ‘manipulatie’ was altijd al
- Kandidaat wil uitzending Holland’s Got Talent voorkomen

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Komkommertijd-rel: Eric Dikeb vs Gordon

 1. Topmodel

  Tis zeker komkommertijd, nou hopen dat we van dat zeilwijf en haar vreselijke familie af zijn. Deze rel is interessanter. Wel apart dat Jaq hem 6000,- moest betalen en dat hij 6000,- kwijt is. Doet me denken aan die gast die geld van Irene van der Laar moest krijgen, is zijn carierre door een dergelijke rel beeindigd. Die Dikeb moet dimmen.

    /   Reply  / 
  1. Eric Dikeb

   Euh dimmen? Ik begin pas net, ben net lekker warm ;)

     /   Reply  / 
   1. Miranda

    Iedereen maakt zich vreselijk druk om de heer Dikeb en terecht! hij brengt met zijn amateuristisch gedrag juridisch de tv jury van Holland’s Got Talent op die manier in de problemen. De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak Gordon/Jacqueline en Gordon in gelijk gesteld toen had het klaar moeten zijn.Heer Dikeb gaat echter misbruik maken van die arme Jacqueline en de hele situatie en heeft die arme Jacqueline die dus absoluut geen talent heeft …dat hoort zelfs een kleuter!een goed betaalde biefstuk voorgehouden van 5000 euro excl.BTW.
    en probeert uit gesteggel met Gordon 6000 euro terug te halen
    Dikeb zegt dat uitspraken van Gordon hem vijf klanten hebben gekost, waar hij gemiddeld 6.000 euro omzet op misloopt .

    vergelijk heer Dikeb met manager van een modellenbureau, die mensen betalen ook flink geld voor een fotosessie, terwijl ze echt geen fotomodel zijn. heer Dikeb zal ongetwijfeld een paar euries verdienen en een klein boekingskantoortje hebben en heeft ook wat pizzaliedjes gezongen meelijwekkend om op deze manier je geld bij elkaar te sprokkelen!

      /   Reply  / 
 2. paul

  En wat een slechte plaat.
  Dikeb probeert mee te liften op de Roemeense sound van Inna, maar het lijkt werkelijk nergens op.

  En van de autotune word ik sowieso niet goed. Het wordt zo langzamerhand tijd om die te verbieden!

  Paul

    /   Reply  / 
  1. paul

   Bedenk me ook nog net dat het van de dame in kwestie wel heel naief is om te veronderstellen dat ze minimaal 6000,- gaat verdienen met dit niemendalletje om quitte te spelen. Ervan uitgaande dat ze misschien 0,25 per verkocht plaatje krijgt moet ze er dan 24.000 van verkopen. En tegenwoordig is dat immens veel. Met een paar 100 verkochte singletjes mag je al heel blij zijn.

   Paul

     /   Reply  / 
   1. Eric Dikeb

    Nou Paul, Jij hebt er echt verstand van zeg :) Het bedrag is EU 5.000,- excl. BTW. Hiervoor ontvangt de artiest in kwestie een eigen plaat (top productie) en videoclip, fotoshoot, plugger, 500 cd-singles enz enz enz…… als er uit het plaatje 10 boekingen komen van EU 500,- excl. BTW heb je het geld al terug. En voor jouw info ik doe er meestal 100 per jaar en kost tegenwoordig EU 995,- excl. BTW.

    Maar wat deed jij ook alweer in het dagelijks leven? :)

      /   Reply  / 
    1. Zo

     Je zou patent op je achternaam moeten aanvragen en dan nog 3 letters erbij voegen. UIK! Jacqueline en die plaat zuigen. Als jij dat nummer echt geproduceerd hebt kun je beter een andere hobby zoeken. Dat nummer klinkt gewoon als een fluitketel. Je had jezelf tijd en geld kunnen besparen door gewoon een fluitketel op vuur te zetten en het op te nemen

       /   Reply  / 
     1. Eric Dikeb

      Ha ha ha goeie reactie!! :)
      Fijne dag verder.

        /  
  2. Eric Dikeb

   waar kan ik een te gekke track van jou beluisteren Paul of ben jij ook weer één van de stuurlui aan de bekende wal? :)

     /   Reply  / 
   1. paul

    Beste Eric
    Als je met iets naar buiten komt dan kan je kritiek verwachten. Ik produceer geen platen. Het is mijn vak niet. In mijn werk krijg ik ook kritiek. Zo hoort dat en daar moet je dan iets mee doen. Als je zo reageert zoals jij dat doet dan is dat een gemiste kans.

    Dit plaatje vind ik gewoon niet goed. Dat mag ik vinden. Het is veel teveel nadoen van wat anderen al gedaan hebben. En het gebruik van autotune kennen we inmiddels ook al. Dat wordt op dit moment veel te vaak als effect gebruikt.

    Kortom ik vind dit plaatje niet origineel en veel te veel 13 in een dozijn.

    Oooww ik wil best wel eens wat dingen uit mijn vakgebied met je bespreken. Het lijkt me bijvoorbeeld interessant om eens wat van gedachten te wisselen over de elementen van Euclides en hoe deze van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de wiskunde in de loop der eeuwen.

    Maar om nog even serieus te eindigen. Het is geen kwestie van de beste stuurlui, maar gewoon het geven van kritiek van een consument op iets dat hem gepresenteerd word. Het is ook opbouwend bedoeld (wees origineel en doe anderen niet na en laat de autotune voor wat het is)

    Doe er je voordeel mee.

    Paul

      /   Reply  / 
    1. Eric Dikeb

     Ik heb geen verstand van wiskunde maar jij zeker niet van platen maken ;) . Maar je hebt gelijk jij mag schrijven wat je wilt, maar ik dan toch ook?

     :)

       /   Reply  / 
 3. Eric Dikeb

  Jammer Herman, ook jouw feiten kloppen van geen kant tewijl een groot gedeelte heel makkelijk te achterhalen is. Je zou bijvoorbeeld mij even kunnen bellen :) Kan nog steeds 06 51 271 231

  En of ik aan de deur ben geweest, pfff hoeveel moeite is het om even YouTube te raadplegen? http://www.youtube.com/watch?v=5-vCWTeSfzk

    /   Reply  / 
 4. paul

  Beste Eric
  Als je met iets naar buiten komt dan kan je kritiek verwachten. Ik produceer geen platen. Het is mijn vak niet. In mijn werk krijg ik ook kritiek. Zo hoort dat en daar moet je dan iets mee doen. Als je zo reageert zoals jij dat doet dan is dat een gemiste kans.

  Dit plaatje vind ik gewoon niet goed. Dat mag ik vinden. Het is veel teveel nadoen van wat anderen al gedaan hebben. En het gebruik van autotune kennen we inmiddels ook al. Dat wordt op dit moment veel te vaak als effect gebruikt.

  Kortom ik vind dit plaatje niet origineel en veel te veel 13 in een dozijn.

  Oooww ik wil best wel eens wat dingen uit mijn vakgebied met je bespreken. Het lijkt me bijvoorbeeld interessant om eens wat van gedachten te wisselen over de elementen van Euclides en hoe deze van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de wiskunde in de loop der eeuwen. ;-)

  Maar om nog even serieus te eindigen. Het is geen kwestie van de beste stuurlui, maar gewoon het geven van kritiek van een consument op iets dat hem gepresenteerd word. Het is ook opbouwend bedoeld (wees origineel en doe anderen niet na en laat de autotune voor wat het is)

  Doe er je voordeel mee.

  Paul

    /   Reply  / 
  1. paul

   bovenstaande reactie staat op de verkeerde plek, maar ik krijg deze niet meer weg
   Excuses

     /   Reply  / 
 5. fanny

  Hoe moet je je anders verdedigen tegen allemaal onwaarheden die door Gordon gezegd worden? Mag een bekende Nederlander met veel macht zomaar over iedereen alles roepen? Ik heb begrepen dat hij zei dat Eric die zangeres gruwelijk misbruikte en dat alles voorop gezet was. Lijkt mij wel laster. Ik ben geen fan van Eric Dikeb, maar als een bekendheid iets over je zegt moet je wel het recht hebben om terug te mogen reageren. Als Gordon wat zegt verschijnt het in alle media, zoals zijn zogenaamd ziekenhuis opname wat ook al niet waar was, maar als een minder bekend iemand iets zegt haalt die echt geen pers. Alleen nu omdat er een aangifte is gedaan.

    /   Reply  / 
 6. Kelly

  Ik ben noch een fan van Holland got talent, noch van Gordon.
  Noch van ”la Paay”.
  Ik heb het nu een paar keer bekeken omdat iedereen er over schreeuwt (vooral de media), maar wat een zooitje. Wat een stelletje schoften zitten er in die jury.
  Maar Gordon spant de kroon.
  Wat verbeeld die pisnicht zich wel niet? Hij ziet er zelf niet uit, kan niet zingen en heeft gewoon een enge kop een een hazelip.
  Die la Paay is overal uitgerangeerd maar krijgt hier toch weer kans om samen met Mr. Ugly onschuldige mensen af te gaan zitten zeiken. Ik heb het idee dat ze al hun eigen tekortkomingen projecteren op de mensen die auditie doen. Wat een goedkope kermisklanten. Ik begrijp gewoon niet dat dat getolereerd wordt door RTL4. Die man heeft toch absoluut geen uitstraling? Hij is zeker vergeten dat hij maar een gewoon marktkoopmannetje was…Hoe hoger een aap klimt, hoe meer je van zijn r**t ziet…

    /   Reply  / 
 7. Schoenen

  Komkommertijd…’op zijn thais gezegd’ niet te vreten!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>