John de Mol rekent op 1,2 miljoen kijkers voor The Voice

Aanstaande vrijdag begint The Voice of Holland, een gloednieuwe talentenjacht op RTL 4 uit de koker van Talpa. Met het succes van Holland’s Got Talent zijn de verwachtingen hooggespannen; houd The Voice de score van Holland’s Got Talent overeind? John de Mol zet enigszins voorzichtig in; hij is tevreden wanneer The Voice 1,2 miljoen kijkers trekt vrijdag. “Bij alles daarboven gaat de vlag uit.” Met zijn productiehuis zal John 17 weken lang de vrijdagavond van RTL 4 vullen met een naar eigen zeggen onderscheidend format.

“Ik ben er echt trots op”, vertelt hij aan Carlo Boszhard en Irene Moors in Life4You. The Voice draait om iemands talent, bij de eerste audities worden presentatie, uitstraling en uiterlijk buiten beschouwing gelaten. Een coach kan zijn kandidaat alleen selecteren op geluid. Wanneer elk van de vier coaches met een kandidaat in zee wil, heeft de auditant het opeens voor het zeggen. “Dan moeten de coaches opeens de blaren op hun tong lullen om dat talent in hun team te krijgen. Iedereen wil natuurlijk de winnaar.” John vervolgt: “Ja, ik steek mijn nek uit met deze talentenjacht. En nu al wordt het een drama op zaterdagochtend, het wachten op de kijkcijfers. Maar ik heb mijn nek een tijdje niet uitgestoken en dan mis ik het.”

Van de 7.500 aanmeldingen mochten 152 kandidaten uiteindelijk auditeren in de studio, met een vierkoppige liveband: de Edwin Eversband. “Edwin heeft een spoedcursus muziek lezen gevolgd. Hij kon al wel heel goed drummen, maar geen muziek lezen.” In vijf auditieshows komen alle auditanten voorbij. Daarna volgen twee grote battle-shows vanaf de Westergasfabriek. Vervolgens is er een reality-aflevering waarin we de kandidaten beter leren kennen, alvorens de 9 liveshows met 16-koppige band beginnen.

De mediatycoon vindt het triest dat er reuring ontstond over vermeende wurgcontracten. “Deze auditieshows worden al negen jaar gemaakt, vaak met Britse contracten. Daar heb je nooit iemand over gehoord, terwijl je daar echt lang vastzit aan Mr. Cowell, die daar de touwtjes in handen heeft. Ons contract is een slap aftreksel van die Britse contracten. Aan The Voice doen veel kandidaten mee die al professioneel bezig zijn of zelfs een manager hebben. Allemaal hebben ze het contract getekend.”

Vrijdag is de eerste aflevering van The Voice of Holland, morgen alvast de presentatie aan de pers. Zappen.blog.nl is daarbij aanwezig, je kunt ‘s middags live tweets verwachten vanaf de presentatie.

Zie ook:
- NLpop: John de Mol: Nick & Simon dè ontdekking bij The Voice
- John de Mol: Kijker wordt uit stoel geblazen door The Voice
- Interviews Angela + Nick & Simon over The Voice of Holland
- Kijkcijfers: Holland’s Got Talent evenaart finale Idols 4

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “John de Mol rekent op 1,2 miljoen kijkers voor The Voice

 1. Nick

  Ik denk:

  Popstars: 0,8 mln
  The Voice: 1,5 mln

    /   Reply  / 
 2. Brian

  Als het, zoals in de planning lijkt te staan, constant op de vrijdag wordt uitgezonden, komt ook op kerstavond en oudjaarsavond een liveshow van The Voice, dit zijn altijd wat specialere tv-avonden. Erg leuk als we ook dan naar een liveshow kunnen kijken in een kerst- of oudjaarsjasje!

    /   Reply  / 
 3. Tim20

  hmm, Popstars is nu ook in de theaterronde. Dus voor echt ‘talent’ zit je op 6 ook al goed…
  denk 0.9 voor Popstars en 1.2 voor Voice..

    /   Reply  / 
 4. Big John

  Over The Voice gesproken.
  Er was een piepklein Engels meisje dat als enigste buitenlandse ster optrad voor 20.000 live publiek en 400 milioen tv-kijkers.
  Het was dit jaar in Beijing (Peking) China.
  Kijk dat is nog eens een Voice!
  Wie weet over welk meisje het gaat mag het zeggen.

    /   Reply  / 
 5. Big John

  Even voor de visualisatie:
  Tien Chinesen naast elkaar; en dan elke meter een rij. Dan krijg je een menselijk Chinese Muur rondom de hele Aarde.
  ….Uuhhhh…. de middelste rijen (dat zijn staanplaatsen) die zijn natuurlijk het goedkoopst, want het klinkt daar toch iets zachter ondanks de extreem krachtige stem van deze kleine wereldster.

    /   Reply  / 
 6. Tarwegras

  Ben wel benieuwd naar het programma, kijken of hier nu een echte top artiest uit komt.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: The Voice of Holland; ik ben fan, jullie na vanavond ook | Zappen

 8. Tarwegras

  The voice is NU AL erg populair, die gaan alle records van oa Oh Oh Cherso verbreken!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>