RTL shopt 6 nieuwe series bij VS-zenders Fox en NBC

RTL heeft de catalogus van zijn Amerikaanse partner Fox eens doorgespit en heeft een optie genomen op vier nieuwe series. Het meest in het oog springt Terra Nova, waar Fox pas dit najaar aan begint. De uitvoerend producent van Terra Nova is Steven Spielberg, die eerder geestverruimende titels als Jurassic Park en E.T. voortbracht. Vakblad C21Media meldt verder dat ook Fox-series The Finder, Apartment 23 en The New Girl naar Nederland komen. Bij NBC zijn Grimm en Suits aangekocht.

Terra Nova speelt zich af in het jaar 2149, als het menselijk ras en al het andere leven met uitsterven wordt bedreigd. Wetenschappers trachten de mensheid te redden met een tijdmachine, waarmee ze terug gaan naar de prehistorie. De familie Shannon gaat mee op de pilgrimstocht, maar wordt ter plekke verrast door dinosauriërs.

Bekijk de trailer van Terra Nova:

The Finder is een spin-off van Bones, gebouwd om het karakter Walter Sherman (Stuits), die in Irak alles en iedereen kon vinden. Maar een aanslag wordt hem bijna fataal, eervol ontslag uit het leger volgt. Eenmaal terug in Amerika heeft hij nog wel de handigheid dat hij goed is in opsporen, en zo verhuurt hij zich dan ook.

Bekijk de trailer van The Finder:

NBC komt met Grimm, losjes gebaseerd op de sprookjes van de bekende broeders. Maar waar iedereen denkt dat Grimm fantasieverhaaltjes betreft, blijken het om waarschuwingen te gaan. In Amerika loopt iemand rond die de gruwelijkheden uit allerlei sprookjes in het echt uitvoert.

Bekijk de trailer van Grimm:

Apartment 23 is een nieuwe sitcom voor de zender ABC. Het gaat over twee vriendinnen die een apartement in New York delen, waar een hele vriendengroep geregeld over de vloer komt. Je moet dan al snel aan Friends denken. Maargoed, die serie is al zo lang ter ziele, dat het misschien ook wel tijd is voor een opvolger.

Bekijk de trailer van Apartment 23:

In The New Girl volgen we Zooey Deschanel, die net van haar modellenvriendje af is en met man en macht probeert dat te verwerken. Het is alleen niet handig dat ze intrekt bij drie mannelijke leeftijdsgenoten die er ook nog eens aantrekkelijk uitzien; barman Nick, casanova Schmidt en voormalig atleet nu trainer Coach.

Bekijk de trailer van The New Girl:

C21Media vermeldt niet voor welke RTL-zenders de series zijn beoogd en per wanneer. Maar gezien het feit dat de meeste titels nog moeten beginnen in Amerika, gok ik niet eerder dan in 2012.

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “RTL shopt 6 nieuwe series bij VS-zenders Fox en NBC

 1. Nick

  Weer een Bones-achtig iets. Kom eens met wat anders. Overigens zijn er nog vele andere goede series in de US..jammer dat NLD deze nooit overneemt. Ben benieuwd naar deze titels

    /   Reply  / 
  1. madjo

   Je bedoelt ‘behalve dan de 4 van de 5 bovengenoemde series die anders zijn dan Bones’?

     /   Reply  / 
 2. Ronald - HD

  Terra Nova ziet er gaaf (en duur!) uit, ben erg benieuwd!

    /   Reply  / 
 3. Postduif

  Ook zeer benieuwd naar Terra Nova. Alleen waarom je besluit met tijdmachine naar prehistorie en dinosaurussen te reizen om mensheid te redden ;-)

    /   Reply  / 
 4. Sanne

  Mij lijken de laatste twee serie’s wel leuk :)

    /   Reply  / 
 5. df

  terra nova is gistern in amerika in premiere gegaan

    /   Reply  / 
 6. Johanna Mc Laverty

  Hallo. Ik heb van Grimm de hele eerste serie in de VS gezien en vond ze heel erg leuk. Wanneer komt deze in Nederland op de buis?? Ik kan niet wachten…

    /   Reply  / 
 7. nakugaka

  een tip voor mensen die erg uit zouwden kijken naar terra nova de serie is na 1 season gecanceld en heeft een te groote cliffhanger dus wees voorbereid voor een groote terleurstelling

    /   Reply  / 
  1. Eric

   Helemaal mee eens, heb de serie vorige week gekeken. ik ben zo teleurgesteld in het einde.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>