Holland in da Hood geeft podium aan 8 polderrappers


Op de najaarspresentatie van RTL was eindelijk meer te zien van Holland in da Hood, het programma dat de afgelopen twee weken al uitgroeide tot een internethit op basis van een kort introductiefilmpje. De promo die gisteren werd vertoond, misschien drie minuten lang, liet mij met nog meer plaatsvervangende schaamte achter. Polderrappers waarvan meteen duidelijk is dat zij nog lang niet klaar zijn voor het grote werk, maar wel op sleeptouw worden genomen door host Willie Wartaal.

Zenderbaas Remko van Westerloo omschrijft Holland in da Hood als een reality-programma voor rappers die het gevoel hebben in het verkeerde land te zijn geboren. Daarom gaan ze met Wartaal naar Los Angeles om daar het bendeleven te ontdekken. “Daar vechten G-Low, Kinkelkid, MCBiggah, Jimsky, Dymanite, P2, Lee-Yo en Otie een hiphop-lifestyle battle uit om duidelijk te krijgen wie alle facetten van hiphop het beste beheerst. Hun holy trip is soms zwaar, maar vaker nog hilarisch, want de overgang van onze kleibodem naar het Amerikaanse gangsta’s paradise is enorm groot (soms te groot) voor de jongens”, aldus RTL.

Holland in da Hood kent geen afvalrondes. kent geen eliminatierondes. Per aflevering kunnen de jongens ‘bling bling’-prijzen verdienen en werken ze aan hun hiphop-skills. Aan het eind van hun avontuur staat een zogenaamde ‘go see’ gepland; een auditie voor een grote platenbaas uit L.A. Deze topper uit de muziekindustrie bepaalt uiteindelijk wie van hen de meest credible hiphopper is. Voor deze winnaar heeft de platenbons een verrassende prijs die de start kan zijn voor een internationale hiphop-carrière…

Gisteren sprak ik met Willie Wartaal en Remko van Westerloo over Holland in da Hood. Die interviews kun je binnenkort op deze blog verwachten.

Zie ook:
- Willie Wartaal: Holland in da Hood is helemaal echt
- Eerste beelden RTL 5-show Holland in da Hood
- RTL 5 trekt Willie Wartaal aan voor Holland in da Hood
- RTL 5 met hiphoplifestyle-show Holland in da Hood

1 Reacties // Reageer

One thought on “Holland in da Hood geeft podium aan 8 polderrappers

  1. Albert Verlinken

    Dit wordt de hit van dit najaar. Kneuzen uit Jubbekutstradiel die denken dat ze het zwaar hebben en zich kleden alsof het iedere dag carnaval is. RTL5 weet de laatste jaren zulk soort programma’s dankzij de juiste voice-over teksten tot groot vermaak te bombarderen. Oh Oh Cherso is zooooooo 2010. Holland in da Hood is da bomb.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>