Nu al een hit: RTL 5-show Holland in da Hood

Het nieuwe seizoen van RTL 5 is behoorlijk goed begonnen. Nieuwe seizoenen van Expeditie Robinson en So You Think You Can Dance zijn met recordcijfers van start gegaan, het derde leven van Oh Oh Cherso scoort boven het zendergemiddelde en het nieuwe programma De Villa doet het ook behoorlijk. Alleen Holland’s Next Topmodel en Project Catwalk zijn schamel uit de startblokken gekropen. Maar vanavond lijkt het weer goed raak te zijn. Want na hitshow Expeditie Robinson begint Holland in da Hood, het programma dat de laatste weken van de zomer al een flinke online buzz creëerde.

In Holland in da Hood volgen we acht Nederlandse polderrappers die het gevoel hebben in het verkeerde land te zijn gebeuren. Hun rhymes en lyrics horen in de Verenigde Staten thuis.

De producent kwam het kantoor van zenderbaas Remko van Westerloo binnen met een castingtape waarin twee polderrappers werden voorgesteld. Het is het filmpje dat als eerste uitlekte en voor veel hilariteit online zorgde. Ter plekke werd de deal beklonken, als de producent nog meer polderrappers kon strikken. Dat bleek geen probleem. Al in een vroeg stadium werd Willie Wartaal bij het programma betrokken, waarvan je morgen een interview kunt lezen op deze blog. Willie ging met de acht rap-talenten naar Amerika om daar het geluk te beproeven.

Het gaat om G-Low, Kinkelkid, MCBiggah, Jimsky, Dymanite, P2, Lee-Yo en Otie. Hun holy trip is soms zwaar, maar vaker nog hilarisch, want de overgang van onze kleibodem naar het Amerikaanse gangsta’s paradise is enorm groot (soms te groot) voor de jongens.

Hoewel hun kleding, lifestyle, taalgebruik en kennis al 100 procent hiphop uitstraalt, ondergaan de acht rappers in Los Angeles hoe het er werkelijk aan toe gaat in da hood en hoe ze zich dienen te gedragen om zich te meten met de echte boyz. Aan de hand van opdrachten wordt getest hoe diep de hiphop lifestyle-kennis bij de jongens zit en leren ze van de grootste players in da hood alles waar het om gaat in het wereldje.

Holland in da Hood kent geen eliminatierondes. Per aflevering kunnen de jongens ‘bling bling’-prijzen verdienen en werken ze aan hun hiphop-skills. Aan het eind van hun avontuur staat een zogenaamde go see gepland; een auditie voor een grote platenbaas uit L.A. Deze topper uit de muziekindustrie bepaalt uiteindelijk wie van hen de meest credible hiphopper is. Voor deze winnaar heeft de platenbons een verrassende prijs die de start kan zijn voor een internationale hiphop-carrière.

Holland in da Hood, 21.45 uur, RTL 5

Zie ook:
- Willie Wartaal: Rappers Holland in da Hood kunnen doorbreken
- Nieuwe beelden van RTL 5-hit Holland in da Hood
- Holland in da Hood geeft podium aan 8 polderrappers
- Willie Wartaal: Holland in da Hood is helemaal echt
- Eerste beelden RTL 5-show Holland in da Hood
- Programmabudgetten bij RTL ook omhoog
- Cycloon, de grot en divagedrag in Expeditie Robinson

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nu al een hit: RTL 5-show Holland in da Hood

 1. Albert Verlinken

  Dit programma kan alleen nog maar tegenvallen. Het gegeven is zo hilarisch dat ik vrees dat het niet zo mooi kan zijn als ik me voorstel. Ik hoop zo dat het inderdaad vermakeijk/tenenkrommend is en dat ik moet concluderen dat het net zo goed is als verwacht.

    /   Reply  / 
 2. Edwin

  RTL5 heeft het helmaal begrepen met de juiste programma’s voor de doelgroep/profiel van de zender. Dit programma past er ook helemaal in thuis. Complimenten hiervoor! Kijkcijfer verwachting: 942.500 kijkers.

    /   Reply  / 
 3. Arno

  Ik verwacht hier dus niks van en denk ook dat de kijkcijfers vanavond misschien nog meevallen maar daarna ver zullen dalen.

    /   Reply  / 
 4. Erik

  Ik heb van me leven nog nooit zulke kansloze mensen bij elkaar gezien.!!!!! Cool man, in de ghetto zitten.. Mensen wonen daar niet omdat het cool is! Mensen wonen daar puur omdat ze geen geld hebben, en die 8 idioten die denken dat ze kunnen rappen en denken dat ze uit de ghetto komen vinden dat cool. Sorry maar dacht dat RTL wel iets meer in z’n mars had dan: Holland in the hood. ECHT EEN TRIEST PROGRAMMA!!

    /   Reply  / 
 5. Erwin

  prachtige televisie. heerlijk om te zien hoe die wannabe-rappers zelf niet door hebben hoe ze voor lul staan. wat een wereldvreemde figuren. vooral het moment dat die limburger drank gaat halen en z’n id moet laten zien en vervolgens concludeert dat hij racistisch bejegend wordt door die indier. hilarisch. ik ga echt geen uitzending missen. kijk nu al uit naar volgende week. lig ik weer op de grond van het lachen.

    /   Reply  / 
 6. astrid

  Ik kom zelf uit limburg, maar kreeg na 5 minuten al last van plaatsvervangende schaamte! Na de hamburger heb ik het dan ook afgezet. Tjonge jonge, hier is vast gedacht, het leukste vermaak is leedvermaak.

    /   Reply  / 
 7. Lia

  Ik heb het ook even gekeken en moest er erg om lachen. Ik vraag me alleen af of dit ook acht afleveringen achter elkaar leuk blijft, daar heb ik wel mijn twijfels bij.

    /   Reply  / 
 8. Jap

  Wat een ongelovelijk klapharken bij elkaar,..vooral die limburger en die almaarder,…wat een snorhazen zeg!! Tenenkrommend vermaak dit,…beetje als “Dames op je Dop”

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>