Spannende avond RTL 5 met première The Face

Met Next Topmodel heeft RTL 5 nog altijd een knaller in handen, al kun je je afvragen hoe lang die formule nog meegaat. Helemaal nu Nederlandse meisjes te groot blijken uit te vallen, waardoor hun hoofdprijs in de vorm van een modellencontract een waardeloos stukje papier is geworden. De hoogste tijd dus om een frisse wind door het genre te laten waaien en dat doet Talpa met The Face, waarvan vanavond de eerste aflevering van op RTL 5 is te zien.

De zender is er zelfs in gestrikt om glamourbabe Sylvie van der Vaart naar Nederland terug te halen voor de presentatie. Grootste verschilpunt tussen The Face en Holland’s Next Topmodel: hier doen ook jongens aan mee. En lijkt de aanpak van de kandidaten wat professioneler nu zij allen al ervaring hebben.

In The Face strijden professionele vrouwelijke én mannelijke modellen om de absolute wereldtop de bereiken en een carrière als Doutzen Kroes en Mark Vanderloo te evenaren. Allemaal hebben zij al ruime ervaring in het modellenvak, maar nu gaan zij nog een stapje verder: een internationale carrière aan de top.

De modellen worden begeleid en beoordeeld door vier professionals uit de fashion industry: Nederlands allereerste topmodel Frederique van der Wal, SuperTrash-eigenaresse Olcay Gulsen, de Australische modefotograaf Philip Riches en het internationaal doorgebroken model Mark Cox. De vrouwelijke coaches krijgen uitsluitend meisjes onder hun hoede en de mannen alleen maar jongens.

Buitenlandse geestverwanten leverden altijd heel aardige televisie op. Eens zien wat The Face gaat los maken op RTL 5.

The Face, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Sylvie van der Vaart: Leuk om weer in NL te werken
- RTL haalt Sylvie van der Vaart binnen
- RTL zet nieuwe modellenwedstrijd in de markt: The Face

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Spannende avond RTL 5 met première The Face

 1. Lea

  Is dit niet iets soortgelijks als ‘Make me a Supermodel’ dat Net5 destijds uitzond?

    /   Reply  / 
 2. Nathan

  Talpa eerst met The Voice, nu The Face, binnenkort The Dance?

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Fout! Eerst weer The pain game :P

     /   Reply  / 
 3. Jimmy

  Gaat RTL5 ook de nieuwe serie Smash uitzenden? Zag het op wikipedia staan namelijk http://t.co/AcpteGva

    /   Reply  / 
 4. R

  wow, Sylvie kan presenteren!!!!

    /   Reply  / 
 5. R

  Modellenbureau the Face. Eliminatieronde is in dit programma de ontslagronde. Ik vind het een slimme en leuke insteek! Niets dan lof over Sylvie. 10x meer talent dan in welk modellenprogramma dan ook, enkele rotte appels.

    /   Reply  / 
 6. StefanXVI

  Mooi gemaakt programma, het heeft internationale allure. Sylvie en Olcay erg goed!

    /   Reply  / 
 7. frank

  wow, chelsey!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>