Britt Dekker doet niet aan langetermijnplanning

Met hun deelname aan Take Me Out mochten Britt Dekker en Ymke Wieringa al even snuffelen aan het tv-wereldje. Maar hun doorbraak kwam bij Echte Meisjes in de Jungle. Inmiddels heeft ‘s lands jongste tv-duo een eigen programma in de vorm van Britt & Ymke en het Mysterie van…, dat vorige week met meer dan prima kijkcijfers van start ging op RTL 5. Dit najaar komt er nog een programma van Britt & Ymke, daarna is het ongewis wat de twee voor RTL 5 gaan betekenen.

De realitysterren zelf zijn in elk geval niet bezig met langetermijnplanning. “Als je daar te veel mee bezig bent, kun je alleen maar teleurgesteld raken als het niet lukt. Je kunt beter blij zijn met wat je nu hebt”, vindt Britt.

Als ze nooit gevraagd was voor Echte Meisjes in de Jungle, weet Britt zeker dat ze nu bij de bereden politie had gezeten. “Ja, op het paard of bij de hondenbrigade. Ik wilde eigenlijk bij de politie omdat het sensatie zou betekenen. Maar in dit tv-werk heb je ook telkens een uitdaging, dat vind ik heel leuk.”

Desgevraagd heeft Dekker al meerdere proefballonnetjes opgelaten, van het scouten van reality-sterren tot vaste tafeldame bij De Wereld Draait Door. En het maken van een wereldreis om andere culturen te verkennen, wat dus is uitgemond in Britt & Ymke en het Mysterie van… Britt: “Als dit goed gaat, mogen we misschien nog een wereldreis maken. Dat zou ik wel willen doen, er zijn nog zoveel landen om te bezoeken. Maar voorlopig zit ik nog even goed bij RTL 5. Pas als er op een gegeven moment niets meer is, moet je verder kijken.”

De twee hebben een jaarcontract bij RTL 5 getekend. Iets waar heel goed een vervolg aan kan worden gegeven, al is dat allerminst zeker. Zenderbaas Paul Cormont zegt tegen deze blog: “We zijn nu over een nieuw programma voor het najaar aan het praten, ja. Hoe Britt & Ymke langer dan even meegaan? Daar kan ik niet voor zorgen. Er is altijd speculatie geweest over hoe echt Britt is. Nou, ze zijn allebei hartstikke echt. Maar hoe lang ze zo blijven reageren? Dat durf ik niet te voorspellen. Ik denk dat er heel veel kan met Britt & Ymke, al weet ik nog niet wat. Het zijn unieke characters, ze reageren goed op elkaar. De onbevangenheid werkt goed. Maar het zou ook zomaar de andere kant op kunnen slaan, ja.”

Het grootste gevaar dat nu op de loer lijkt te liggen, is overexposure. Met name Britts geestige berichten op Twitter zijn meer dan eens aanleiding geweest om nieuws te maken. Britt: “Dat heb ik zelf in de hand. Als ik niets twitter, kan er ook niets op De Telegraaf komen. Ik ben niet bang voor overexposure, ik heb goede mensen om mij heen die er voor zorgen dat er geen Britt-overkill komt. Eerst twitterde ik alles dat los en vast zat, dat durf ik nu niet meer, omdat alles wat ik zeg een nieuwtje kan worden.”

Britt & Ymke en het Mysterie van…, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Kijkcijfers gemeten: Britt & Ymke en het Mysterie van…
- Britt & Ymke en het Mysterie van… nog geen hoogvlieger
- Britt Dekker mogelijk ziekte van Lyme na RTL-wereldreis
- Britt Dekker twijfelde lang over deelname Echte Meisjes 2

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Britt Dekker doet niet aan langetermijnplanning

 1. Levi

  Aan Britt & Ymke en de wereld van.. hadden ze best wel iets meer aan mogen werken. Het ziet eruit als een show voor internet net als wat ze afgelopen zomer hadden.
  En ook de inhoud had beter gekunt.

    /   Reply  / 
 2. Michel

  En dan was er nog de overbodige en meest storende factor in het programma. Dat zijn namelijk Dennis Weening en Rick Brandsteder. Het slaat helemaal nergens op dat zij er bij zijn maar, dat zal er wel mee te maken hebben dat dat tabloid in beeld moet komen. Had leuker geweest als de directeur van RTL5 de opdrachten had gegeven of steeds wisselende bn’rs. Ook een envelop met reisbestemming en opdrachten aangegeven door de cameraman had voldoende geweest.

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Ik moest bij het zien van dit programma erg denken aan de Carlo en Irene films uit de jaren 90.Denk vanwege de gekozen vorm/stijl. Qua inhoud valt het inderdaad wat tegen.

    /   Reply  / 
 4. Mark

  Zo ver vooruit kan ze niet denken… :lol:

    /   Reply  / 
 5. Pingback: RTL 5-baas vindt thuiszittende presentatoren ‘een ding’ | Zappen

 6. Pingback: Krijgen Britt & Ymke datingshow Celebrity Boyfriend? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>