Tijdreizen in zomerserie Terra Nova op RTL 5

RTL 5 zendt deze zomer op donderdagavond Terra Nova uit, een Amerikaanse serie die door zender Fox na één seizoen is gecanceld. Het is een science fiction verhaal speelt zich af in 2149, wanneer de aarde wordt geteisterd door overbevolking. Door terug in de tijd te reizen moet het in het ‘heden’ beter worden.

Steven Spielberg is één van de producers van Terra Nova, dat door RTL 5 met dubbele afleveringen tegelijk wordt uitgezonden.

De familie Shannon, bestaande uit vader Jim, moeder Elisabeth, zoon Josh en dochters Maddy en Zoe, leidt in 2149 een leven dat maar weinig mooie momenten kent. Buitenshuis dragen de gezinsleden mondkapjes vanwege de ernstige luchtvervuiling en hun jongste dochter Zoe moeten ze geheim houden omdat zij vanwege het tweekinderenbeleid eigenlijk helemaal niet geboren had mogen worden.

Dan krijgt de familie de kans om via een tijdgat 85 miljoen jaar terug in de geschiedenis te reizen en zich aan te sluiten bij Terra Nova. Deze kolonie wordt geleid door commandant Nathaniel Taylor (Stephen Lang), die er alles aan doet om van Terra Nova een succes te maken en zo de mensheid een nieuwe kans te geven.

De familie Shannon ziet Terra Nova in eerste instantie als een fantastische plek, maar al snel blijkt het hier minder idyllisch dan gedacht. Bloeddorstige dinosaurussen maken een tochtje buiten de hekken van de kolonie bijna onmogelijk en dan zijn er nog de Sixers, een groepje pelgrims dat zich van commandant Taylor en zijn mensen heeft afgescheiden en vaak voor problemen zorgt. Daarnaast leren Jim, Elisabeth en de kinderen nieuwe mensen kennen én komen ze oude bekenden tegen.

Bekijk de trailer:

Terra Nova, 20.30 uur, RTL 5

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Tijdreizen in zomerserie Terra Nova op RTL 5

 1. Lea

  Hmm… dit leek me eigenlijk wel een aardige serie, maar als het al na één serie is gecanceld houdt het vaak in dat de serie ofwel is afgeraffeld ofwel een onbevredigend einde heeft. Ga ik geen tijd aan besteden, dus.

    /   Reply  / 
  1. Chris

   Is niet gecancelled vanwege de slechte kijkcijfers of slechte productie. De serie was gewoon te duur in verhouding met het aantal kijkers.

     /   Reply  / 
  2. Mike

   De serie valt tegen doordat het een open einde heeft.

     /   Reply  / 
 2. kev

  ik vond de serie super! jammer dat hij gecanceld is…

    /   Reply  / 
 3. Stephan

  Dit is echt een super mooie serie. Super goed verhaal erachter!
  Het einde is niet echt een open einde gewoon iets extra’s zodat er een vervolg gemaakt kan worden en de mensen gaan uitkijken van wat zal daar dan gevonden worden! Zeer tevreden over het einde niks te klagen!!
  Mocht het echt niet terug komen als seaon 2 dan raad ik aan om of te overwegen voor een film voor de bioscoop of boeken gaan maken want dit is echt gewoon een super serie!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>