René van der Gijp krijgt 4 ton voor Voetbal International

Het salaris van de tv-sterren blijft vaak discreet ongenoemd, maar René van der Gijp maakt van zijn hart geen moordkuil. Hij vertelt in een groot interview met het AD dat RTL hem meer dan prima betaalt voor zijn rol in Voetbal International. “Toen ik drie jaar terug begon bij RTL had ik een contractje voor 60 / 70 duizend euro per jaar. Nu is dat zes keer zoveel. Met mijn lezinkjes erbij hoef ik me nergens zorgen over te maken.”

Gijp heeft dit jaar verder al een half miljoen euro verdiend aan zijn biografie. “Johan heeft zich rot gezweet op zijn eigen boek, Voetbal voor Volwassenen en verdient heel misschien 25 duizend eurootjes. En ik vang lachend vijf ton terwijl ik er helemaal niets voor heb gedaan. Ik weet zeker dat Johan daar pijn van heeft in zijn hele lichaam, bloedchagrijnig is. Is toch mooi man!”

Wilfred noemt Voetbal International nogal eens ‘Koffietijd voor mannen’. René vindt dat prima, al is hij het er niet mee eens. “Wanneer mensen op straat zeggen dat je met slap ouwehoeren op tv zoveel geld kan verdienen, raakt dat me niet. Wel als RTL-baas Erland Galjaard zo’n uitspraak zou doen. Want hij weet als geen ander hoe moeilijk het is constante kwaliteit te leveren, zoals wij dat doen.”

De voetbaldeskundige is zich bewust van de vergankelijkheid van roem. “Wat is de reden wat wij momenteel bij RTL op handen gedragen worden? We brengen bakken geld binnen. Dus nu ben ik leuk, Johan is ad rem en Genee een snelle presentator. Dalen de kijkcijfers, dan ben ik een randdebiel die onzin uitkraamt, Johan een oude zak die allang had moeten stoppen en Genee een vervelende pleurislijer die rottige vragen stelt. Zo opportunistisch en verschrikkelijk is het. Het draait niet langer om kwaliteit, maar om cijfers.”

Hij vervolgt in het AD: “Kijk naar Paul de Leeuw: hij is helemaal niet zo heel veel anders dan toen hij scoorde met die aidspatiënt op dat bankie. Nog altijd dezelfde druktemaker die een beetje schreeuwt, niet luistert naar anderen en zichzelf erg belangrijk vindt. Alleen: zijn formats slaan minder aan en dan ben je ineens een has been. Of die SBS-baas Tina Nijkamp. Het Gooi lag aan haar voeten alsof ze het zevende wereldwonder was: ‘ze is zo gericht bezig’ en ‘wat een ongekende feeling heeft ze met het volk’. Anderhalf jaar verder vindt iedereen haar de grootste onbenul van Hilversum.”

Ren: “Tv doet afschuwelijke dingen met mensen. Zo’n Beau van Erven Dorens die met baret en geruite broek in beeld gaat zitten. En dan moeilijk doet omdat sprake zou zijn van een seksistische vraag. Beau, stel je niet aan en val alleen je vrouw lastig met je overspannen gedrag. Maar niemand zegt dat tegen dat mannetje.”

René heeft eerder al aangegeven niet mee te gaan werken aan RTL Sport Daily, de dagelijkse voetbalshow in de vooravond van RTL 7. Wel heeft hij meer ambities dan Voetbal International alleen. “Ik zou best nog een programma willen maken. Een show waarin ik oud-voetballers zou opzoeken met wie ik gespeeld heb. Uit pure interesse: wat doen ze nu?”

Zie ook:
- René van der Gijp ziet niets in RTL Sport Daily
- Wilfred Genee krijgt groen licht voor dagelijkse show RTL 7
- Derksen en Genee maken pilot voor dagelijkse sportshow

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “René van der Gijp krijgt 4 ton voor Voetbal International

 1. Pingback: Strijd om Johan Cruijff Schaal bij SBS 6: PSV – Ajax | Zappen

 2. yes

  Goh,wat is rtl7 toch aan het doen.Rene is best goed,en is een aanwinst voor rtl 7.Menigen vinden dat ook.Maar,wat krijgt rene toch veel inkomen van rtl7,voor ca 1uur per week wat grollen en lullen uit te delen.Als rene 4ton krijgt,hoeveel verdient johan dan,want johan leest alleen de waarheden die hij constateert,en hij is nog altijd de eerste persoonlijkheid bij rtl7 vi.Rtl 7 dient ivm.bezuinigingen rene ihv.niet meer dan 25000/jr te betalen.Die 4 ton is te veel voor een persoon die nog niet eens een hoofdrol speelt in een film.

    /   Reply  / 
 3. remco

  Denk je niet dat er gekeken zal worden naar de reclame-inkomsten? 25.000/jaar slaat werkelijk nergens op.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Voetbal International blikt vooruit op debuut Louis van Gaal | Zappen

 5. KJ de K

  Gary Lineker krijgt (omgerekend) 2.5 miljoen euro bij de BBC en is lang zo leuk niet als Gijp. Die Schotse zeurpiet Hansen moet inleveren maar vangt dan toch nog steeds 1 miljoen euro. 2.5 meer als Gijp!!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: RTL 7 wil nieuwe show voor René van der Gijp | Zappen

 7. jaman

  Die gasten verdienen dat geld niet voor een paar uur werken.
  Ze werken zeker wel full-time, alleen zitten dan op hun kantoor voor voorbereidingen etc.

    /   Reply  / 
 8. Stepper

  Hoezo voorbereidingen?,een redactie team doet het grootste gros van het werk aangevuld met wat opmerkingen van Rene,Johan en gast.
  De grote lijnen liggen voor de uitzending al vast daar om heen is er een klein beetje ruimte voor wat spontane opmerkingen.Ieder speelt gewoon z’n rol daar is helemaal niets spontaan aan.

    /   Reply  / 
 9. terpstra

  Dat nederland ziek is,wordt weer pachtig bevestigd door het feit
  dat je met vloeken en mensen beschadigen op tv zoveel geld toegeschoven krijgt.

    /   Reply  / 
 10. Pingback: René van der Gijp: Minder geld ok, minder kijkers niet | Zappen

 11. Edinho

  Hoe meer gelul , gebrul en over de rug van een ander kun je op tv bakken met geld verdienen. Je moet dan wel het type voor zijn. Gijp kan dat blijkbaar als geen ander, die heeft er maling aan als ie maar die 4 ton beurt , al gaat ie zichzelf bevredigen. Wat boeit hem dat nu? Die lacht nog harder als ie zijn bankrekening ziet groeien.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>