Linda de Mol: Zelfde vibe Divorce als bij Gooische Vrouwen


Over twee weken begint Divorce, de nieuwe dramaserie van Linda de Mol en Will Koopman. Het verhaal gaat over drie gescheiden mannen en is in het verleden al eens omschreven als de mannelijke tegenhanger van Gooische Vrouwen. De makers wilden daar nooit zo aan, al geeft Linda de Mol nu toe dat het gevoel bij het productieproces doet terugdenken aan die hitserie.

“Joh, het is weer zo fantastisch om te zien dat wat we in de studeerkamer met Haye van de Heijden en Jacqueline Eskamp uitwerkten, echt gespeelde scènes worden. De tranen van ontroering of van de lach biggelden soms over mijn wangen als ik het in de montage terugzag”, vertelt ze in een paginagroot interview in De Telegraaf. “Het loopt weer net zo lekker met deze acteurs als bij Gooische Vrouwen. Annet Malherbe als Willemijn en Peter Paul Muller als Martin Moreiro konden er wat van als het om improviseren ging. Regisseur Wil Koopman kan daar heel goed mee omgaan.”

Linda krijgt het idee voor Divorce al tijdens de laatste draaidagen van Gooische Vrouwen, in de villa van dokter Rossi. “Dat huis hadden we gehuurd. Er woonde daar tijdelijk ook zo’n mannentrio. Een gescheiden man met twee vrienden in dezelfde situatie. Ik kreeg spontaan een visioen voor een serie. Je krijgt meteen komische scènes, omdat na een periode van vervuiling een van de drie mannen toch de rol van de vrouw op zich gaat nemen. Het schoonmaken en koken gaat organiseren. Van die dingen. En de eenzame mannen gaan na een tijdje weer daten. In die scènes kon ik een van de leukste dingen verwerken die ik tijdens het onderzoek heb ontdekt.”

Ze legt uit over dat veldwerk: “Ik heb echt bestudeerd hoe zij ermee omgaan. Behalve met kennissen van het hockeyveld en vrienden heb ik ook gepraat met heel veel bekende mannen, met Jan Heemskerk van FHM en met mannen die het hebben meegemaakt, zoals Jeroen van Baren, de ex van Anita Witzier. Nou ja, te veel om op te noemen.”

Uiteindelijk ontdekt Linda: “Waar vrouwen bij elkaar gaan zitten en het verhaal 100 keer aan elkaar vertellen, met elkaar meehuilen, kaarsjes aansteken en lekker eten maken, is het voor mannen meer een individueel proces. Ze zwelgen erin. Op hun werk of in hun sociale leven laten ze niet zo veel merken, maar als ze alleen thuis zijn, wordt het licht niet eens aangestoken.”

Ze vervolgt: “Vrouwen zijn ook resoluter als ze breken. Misschien omdat ze heel goed hebben nagedacht over de consequenties, ook voor de kinderen, voordat ze aan de slag gaan met advocaten. Dat viel me al op toen ik vroeger naar All You Need is Love keek en er bij ellende in een relatie via een videoboodschap om een tweede kans kon worden gevraagd. Mannen streken dan vaak met de hand over het hart en de vriendin kon terugkeren. Vrouwen waren strikter. Zij zeiden bijna altijd nee.”

Divorce is volgens Linda geschikt voor jong en oud. “Er komt best veel bloot in voor, omdat mannen nu eenmaal geen badjas aantrekken als ze uit bed stappen en ook de vrijscènes zijn niet allemaal onder de lakens. Maar ik denk dat het goed kan. Het is ook een heel herkenbare serie. Wij scheiden tegenwoordig meer omdat we het allemaal de hele tijd fijn willen hebben met elkaar. Maar de vraag is natuurlijk of dat wel helemaal realistisch is.”

Zie ook:
- Linda de Mol wordt cardioloog in nieuwe RTL-serie Divorce
- RTL laat Chantal Janzen acteren in dramaserie Divorced
- Dramaserie Martijn Krabbé heet De Man met de Hamer
- Nieuwe zaterdagavondshow Linda de Mol

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Linda de Mol: Zelfde vibe Divorce als bij Gooische Vrouwen

 1. J

  Nu hopen dat het aanslaat op zondag 21.30! Nu scoort miljoenenjacht rond die tijd ook 1.5 miljoen kijkers! Dus dat moet met Divorce ook haalbaar zijn!
  Ben meer benieuwd naar Ontvoerd, hoe hoog dat gaat scoren.

    /   Reply  / 
 2. Zayn

  Tja als je Waldemar in je cast hebt en kijkers wil trekken zou ik ook snel voor blnaakt kiezen. Gegarandeerde score

    /   Reply  / 
 3. !#Michael#!

  Lijkt me zeker weer een serie waard om te volgen! Hoop dat het net zo briljant word als Gooische Vrouwen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>